20 september 2013

Gillian Flynn - Gone girl

Nick och Amy är ett sånt där par som har allt, de är charmiga, smarta och framgångsrika. 
Efter några hektiska år i New York flyttar de till en liten småstad i Missouri för att Nick ska kunna ta hand om sin döende mamma och sjuka pappa.
Men den nya tillvaron blir inte vad det var tänkt och snart avlöser det ena bråket det andra och på deras femte bröllopsdag  så försvinner helt plötsligt Amy.
Kvar i huset står dörren öppen och det ser ut som att det har varit bråk i vardagsrummet och man misstänker så klart direkt Nick men han i sin tur försöker verkligen hitta vad som har hänt Amy och vem som är skyldig. Samtidigt som han försöker följa de ledtrådar som Amy har lämnat åt han som hon alltid gjort på deras bröllopsdag för att han i slutet ska få en välplanerad present. 
Fler och fler ledtrådar pekar mot Nick men om han talar sanning och han är oskyldig var är då Amy?

Direkt boken börjar så händer det ju en hel del men sen dör boken sakta men säkert ut och efter ca 260 sidor så tar den fart igen. (Hade jag inte läst det i en recension så hade jag lagt ner boken och inte tagit i den på veckor igen)
Men jag blir mest irriterad på alla karaktärerna förutom på Nicks syster Go, hon verkar vara den enda vettigt funtade individen i den där hålan.

Jag tycker att de få stunder boken var spännande så vägde den inte upp de långtråkiga delarna så fast jag har läst mycket bra OM Gone girl så var nog recensionerna bättre än själva boken.
 
Spoiler!

Hur kan man inte inse vilken manipulativ människa ens egen dotter är? Enda sättet att Amy kan leva med sig själv är för att hon måste vara psykopat och det är ett under att hon inte har mördat någon tidigare och hur tusan kan Nick stanna hos hon när hon gör sig gravid samtidigt som han är livrädd för att hon ska döda han?
Betyg 2-3 (väldigt kluven)

Boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus   CDON 


3 kommentarer:

 1. Hm, jag kanske borde vänta lite till med att plocka upp den här boken?
  Jag fick den för ett tag sedan, men hittade ingen recension på någon av bloggarna jag följer, så blev tveksam om jag skulle plocka upp den.

  SvaraRadera
 2. Ajdå, det bvar inte bra betyg. Jag satte själv ganska dåligt på Flynns förra bok så är inte så vansinnigt intresserad av denna men har fått den som recex så den ska läsas inom kort i alla fall..

  SvaraRadera
 3. SV: Nej, jag har inte läst hennes förra bok. Vad heter den? Är den bättre än Gone Girl (enligt dig då) så kanske ger jag mig på den i stället :)

  Ja, jag tror att den hamnar längre ner i att-läsa-högen nu.

  SvaraRadera

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...