30 augusti 2013

Liselotte Roll - Tredje graden

Det här är en psykologisk kriminalroman som både berör och skrämmer. Verkligen en bok som jag rekommenderar. 

Erik Berggren är alkoholiserad och lätt förståndshandikappad och han hittas brutalt mördad i sin bostad, han är fastspänd på köksbordet och mördaren har skållat hans kön med skållhett vatten. 
Magnus Kalo är inspektör vid kriminalpolisen i Stockholm och det blir hans uppgift att få fast i Erik Berggrens mördare, men utredningen leder både framåt och bakåt i tiden.
Vissa spår leder tillbaka till 70-talet och ESMAS tortyr center i Buenos aires men samtidigt så börjar Magnus Kalo och hans familj bli mer och mer förföljda men är det av mördaren eller bara av någon sjuk person? Magnus fru Linn är terapeut och hon försöker hjälpa till genom att förklara hur och varför mördaren gör si eller så men kommer de hitta mördaren innan mördaren hittar dem?

Att Linn får ta plats genom att fundera kring varför mördaren gör si eller så och hur han/hon tänker ger utredningen/mördaren mer djup och förståelse. Jag hoppas det kommer någon mer bok typ en trilogi eller någonting bara för att den här boken var så bra. Annars om det kommer fristående böcker av Liselott Roll så kommer jag självklart läsa dessa.
Betyg 4 av 5
 
Boken finns att köpas på Adlibris  Bokus  CDON

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du gillade den! Nu ser jag ännu mer fram emot att läsa den!

    SvaraRadera
  2. Låter spännande! Kul att få lite nya bok- och författartips. :)

    SvaraRadera

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...