7 november 2012

Kristina Ohlsson - Paradisoffer

Det här är del 4 om kriminalkommissarie Alex Recht och Fredrika Bergman, men nu mera jobbar Fredrika på justitiedepartementet.
I den här boken får vi även möta den väldigt färgstarka Eden Lundell som jobbar på Säpos kontraterror enhet.

Boken utspelar sig mer eller mindre under 1 dygn. Först blir 4 platser i stockholm bombhotade, sen lyfter ett fullsatt plan Boeing 747 från Arlanda och har slut destination New York, men kort efter att det har lyft så kommer det fram att planet är bombhotat.
Kaparna vill att man i Sverige river upp ett utvisnings beslut som Säpa har gjort när de anser att den mannen utgör en säkerhetsrisk. Det andra kravet är att USA ska stänga ner Tennyson Cottage som verkar vara där amerikanerna håller på med lite tveksam verksamhet.Jag gillade verkligen boken den var jätte bra men kändes väldigt fristående och inte alls lika bra som de första 3 i serien. Det känns lite som att det har hänt mycket mellan bok 3 och 4 som man inte riktigt får ta del av, det känns som om det fattas viktiga delar. 
Den får en fyra som bok men skulle jag ge boken ett betyg som en del i en serie så skulle den nog bara få en trea.
Betyg 4 av 5

2 kommentarer:

  1. Sv: Det var en sån smart idé! :) Jag blev jättesugen på att göra en själv sen för 2013. Känner att jag behöver lite nytt i läsväg. Lite inspiration eller någonting! :) Vi får se :D

    SvaraRadera
  2. Vi tycker lite olika då med andra ord! Har läst allihop fast i lite fel ordning :)

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...