16 juli 2012

Knut Faldbakken - Gränsen

Gränsen är Knut Faldbakkens första kriminalroman som är översatt till svenska.

Människohandel i Finnmarkerna En ung kvinna hittas död, liggandes intill en ödslig norsk skogsväg. Är det en trafikolycka eller ett kamouflerat mord?
En varubil fullastad med frysta kycklingar hittas övergiven i ett dike. Är det ett misslyckat smugglingsförsök eller en narkotikatransport?
Kommissarie Valmann blir involverad i dessa händelser som för honom till trakterna kring Kongsvinger. Det är ett ensligt område där Norge möter de värmländska skogarna, så stort att ingen myndighet kan överblicka det. Här har kriminalitet alltid florerat fast nu börjar den ta sig andra former... Istället för traditionell smuggling riktar kriminella gäng in sig på trafficking. En cynisk människohandel där unga hjälplösa flickor tvingas sätta sina liv på spel.


Betyg 4 av 5
Det tog ett tag innan jag kom mig in i boken men sen kunde jag inte sluta läsa. Den hade kunnat vara fristående när man får en känsla många gånger att Valmann jobba helt ensammen och de han jobbat med fick som ingen personlighet. Får se hur hans nästa bok är upplagd...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...