18 juli 2012

Efterlyser böcker/författare..

Nu när det sommar tänkte jag läsa sommar böcker men vet inte vad, gillade böcker av Sarah Dessen, Gabrielle Zevin, Meg Cabot, Candace Bushnell.
Så snälla ni som läser ge mig gärna tips på författare eller specifika böcker Ya och sommarböcker :)
Jag är verkligen inte van att det ska stå så här still på bokfronten, när jag tittar hittar jag ingenting som lockar, har nog aldrig varit med om det förut men det kliar i fingrarna efter böcker jag inte har men vill ha lite tips så jag kan beställa något nytt! :)
//[Anna]

2 kommentarer:

  1. Kommer inte på så många förutom typ Jenny Hans serie och kanske Gossip girl :)

    SvaraRadera
  2. Okej. Nu håller jag visserligen ingen koll på vad mer du läst. Så då smäller jag in lite författare och boktitlar på måfå. Utgår från mer "realistiska" YA-böcker:

    - Stephanie Perkins har varit omåttligt populär med sina två Anna and the French Kiss samt Lola and the Boy Next Door. (Jag har bara läst första och gillade den!)
    - Jenny Han och hennes Sommar-trilogi, som börjar med Sommaren jag blev vacker. (Tycker att de är somriga, lättlästa och ganska fina.)
    - Jenny Downhams Innan jag dör! Ska ju även komma ut på bio i år/nästa år under titeln Now Is Good.
    - John Green-böcker - kanske främst The Fault in Our Stars.
    - Melina Marchetta! Hennes Jellicoe Road blev ju nyligen översatt till svenska (svårt att missa).
    - Jandy Nelsons debutbok Himlen börjar här, som verkligen är fin!
    - David Levithan, kanske något självständigt verk av honom (Ibland bara måste man, Love is the Higher Law) eller i samarbete med Rachel Cohn (Dash & Lily's Book of Dares) eller kanske med John Green (Will Grayson, Will Grayson)?
    - Wendelin Van Draanens Flipped tyckte jag var riktigt sockersöt och fin, även om jag kanske skulle rekommendera filmen från 2010 (tror jag det är) desto mer!
    - Sonya Hartnetts The Ghost's Child (på sv. Pojken i soffan) är makalöst bra och fin och en favorit för mig. Lite djupare och inte så typisk till handling.
    - Jennifer E. Smiths Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet? Den är väldigt lättsmält och halvsöt.

    Andra författare som Megan McCafferty (Jessica Darling-serien), Courtney Summers (Cracked Up to Be), Miranda Kenneally (Catching Jordan, Stealing Parker) och Stephen Chbosky (The Perks of Being a Wallflower) har jag hört bra och mycket om.

    Sådär. En liten lista till dig från mig. Hoppas du hittar något som lockar dig! :-)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...