8 juni 2012

Hjort & Rosenfeldt - Det fördolda


Så när jag såg på LL-förlaget att den hade kommit ut i en lätt läst utgåva så vill jag ha den eftersom jag tyckte originalet var så grötigt så måste ju den här vara bättre. Men jag har inte tänkt läsa den nu eftersom jag läste originalet så nyligt. Men ville informera om att den finns så får jag läsa den senare. 

Jag hade väldigt höga förväntningar eftersom jag hört så mycke bra om den här boken, och tyvärr blev jag besviken men den blev lite bättre sista sidorna. Inte nu så att den var dålig, absolut inte utan det var en väldigt spännande mordhistoria.

Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.

Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig, ingen tar det på allvar och tillslut har det gått för långt, man hittar Roger i ett kärr och han har fått sitt hjärta utskuret. Tidningarna spekulerar vilt om ritualmord medans poliserna söker ledtrådar kring Rogers bekantantskapskrets, tidigt får de upp ögoen för Leo den pojke som i flera år har mobbat Roger och som samma dag som försvinnandet såg slå till han. Sebastian blir mer och mer angagerad i Rogers mord men i grund och botten är han bara ute efter att få komma innan för polisens väggar för att kunna leta upp en kvinna.

Boken var spännande och stundvis svår att lägga ifrån sig men jag tyckte boken var rätt grötig och vissa personer var bara utfyllnad och det märkes rätt tydligt. Det märks att Hjorth och Rosenfeldt kan det där med ordbajsande, men blir det för mycke märks det och det drar verkligen ner mitt helheltsintryck.

1 kommentar:

  1. Aldrig hört talas om författarna eller böckerna faktiskt :/ Trist med mycket utfyllnad!

    SV: Nja, ge det en chans. Många älskar ju dem, om inte annat för Larssons Kiruna-miljö.

    SvaraRadera

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...