Inlägg

I min brevlåda [Juni 2018]

Bild
Rec.ex: 2
Överraskningar: 1
Köpta: 0
Läsa: 8

3 - 8 = -5 
Yes äntligen fick jag gå minus en månad och det känns så bra ;)  Blir lite lugnare med inkommande böcker under sommaren så nu ska jag läsa ikapp mina rec.ex och inköpta böcker!!

Månadsläsning [Juni 2018]

Bild
41. Mons Kallentoft Anna Karolina - Falco (5)
42. Marie Lu - Warcross (5)
43. Pernilla Ericson - När du vänder dig om (4)
44. Claire Douglas - Systrarna (3)
45.  Francesca Zappia - Eliza och hennes monster  (5)
46. Ingrid Remvall - Mord och Martinis: Kändiskockens död (4)
47. Lisa Hågensen - Herrefolket (5)
48. Lisa Hågensen - Generalens älskarinna 1 (4)


Totalt: 8
Nya författare:1
Tillhör en serie: 6
Rec.ex: 8
Svenska/Engelska: 8/0
Hyllvärmare: 1
Tegelstenar(minst 500 sidor):  0
E-böcker/Ljudböcker: 0/0
Seriealbum: 0
Barnböcker:
Besvikelse: Så många bra böcker men hade lite högre förhoppningar om Systrarna!

Positiv överraskning:
Wow vad många bra böcker, älskar när man får läsa en bra bok efter en annan!!
Min åsikt om månaden
Början på månaden var seg sen så började jag läsa ut bok efter bok och alla var riktigt bra så man bara plockade upp nästa och nästa och nästa och helt plötsligt hade jag läst massor med tanke på hur seg läsningen har varit senaste månaderna!

Lisa Hågensen - Generalens älskarinna 1

Bild
Titel & Omslag
Jag gillar att man kan se att böckerna hör i hop, titeln säger en del om vad boken handlar om. Så även omslaget med sten i en hand.

Handling
Staden Pandor vilar mellan höga berg, och på ett av dem ruvar Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och regionens alla dödsläger. När Whanzi först till Pandor Camp väntar henne inget annat än hårt arbete, svält och död. Men Whanzi är ingen vanlig femtonåring, och lyckas efter en osannolik flykt ta sig till motståndsrörelsen. De skickar ut henne på ett uppdrag som - om hon lyckas - kan ge dem verktygen att krossa die Herrenvolk.

Men Whanzi kan inte glömma vännerna från Olympo. Var tog de vägen, Laban, Thorbi och Piero?  Vad hände egentligen med Dora? Whanzi hamnar i en värld av spioneri, intriger och mord, och måste ustå många fasor innan de alla är tillsammans igen.

Mina åsikter
Nu får vi följa Whanzi, vad hon får utstå för att överleva och vi får veta mer om hur knepig världen är.Jag älskar hur Li…

Mons Kallentoft Anna Karolina - Falco

Bild
Titel & OmslagOmslaget passar så bra ihop med tidigare delar i serien, och som vanligt förstår man titeln när man läst boken.

Handling
En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på någons order?

En polis anmäls försvunnen och hittas kort därpå brutalt mördad. Hans senaste uppdrag var som hanterar vid infiltreringen av en stor knarkliga. Nu kräver infiltratören, vars identitet är okänd, Zack som ny kontaktperson.

Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i sin nya kärleksrelation dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människoliv på spel.

Mina åsikter
De fyra tidigare böckerna plöjde jag i ett sträck för ett år sedan så jag hade glömt vissa detaljer Mons och Anna lyckas snabbt se till att man är med i handlingen och karaktärerna igen. Som vanligt är det här en bok där Zack får ta mycket skit och han kanske inte alltid tar de …

Ingrid Remvall - Kändiskockens död

Bild
Titel & Omslag
Titeln passar riktigt bra in och så gör även omslaget.

Handling
Bella jobbar på en eventbyrå, ett drömjobb för många men själv vill hon hellre förändra världen med sin livstilsblogg. Det finns bara ett problem. Ingen läser den. Hennes pojkvän tycker till och med att hon ska lägga ner bloggen och fokusera på viktigare saker, som att skaffa barn. Bara en av alla saker som de är oense om.

Men när Bella hittar en kändiskock död, naken, insmetad i grädde och med ett pentagram inristat i magen, förändras allt. Efter en utekväll lägger hon upp en bild på liket på sin blogg. När hon inser vilken besökarstorm den genererar får hon en idé: hon ska sätta fast mördaren med hjälp av sina följare! Ju närmare hon kommer sanningen desto djupare dras hon in i ockulta affärer med fara för sitt eget liv.

Mina åsikter
Det här är en feelgood-deckare, så det är inte den klassiska deckare och den hade kunnat få en femma i betyg om det inte vore så att jag hade så svårt att fastna för Bell…

Lisa Hågensen - Herrefolket

Bild
Titel & Omslag
Jag gillar när man ser på böcker att de hör ihop i en serie och så är det med Pure Bred serien.

Handling
Nu ska vi få lära känna Dora som kallas för Freaket i första boken, vi får veta hennes sida av hur det är att växa upp med ett utseende som inte är okej (blond och blåögd) , hennes upplevelser och tankar från vissa delar som händer i första boken och även hur hon lär känna Thorbins syster Mira och sanningen bakom hennes död. Sen får man även veta vad som händer när hon kidnappas, var hamnar hon, vilka är Herrefolket, vad innebär det att vara en Purebred?

Mina åsikter

Jag trodde att den här boken utspelade sig före första boken, vilket det gjorde att jag väntade med att läsa den för jag vill ju läsa i ordning och när de skrivs i oordning blir det lite knepigt, men när jag väl började läsa boken så var det inga problem för den här boken utspelar sig lite före men mest samtidigt som första boken bara ur Doras perspektiv. Det var jätte intressant att få ta del av D…

Marie Lu - Warcross

Bild
Titel & Omslag
Boken handlar om Warcross ett dataspel och det är ett snyggt omslag! 

Handling
Warcross är inte bara ett dataspel, det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom i världen som loggar in på spelet varje dag. I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen för att försöka hacka sin in mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet- en manöver som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka. Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo - äna tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross- imperiet....

Mina åsikter
En fantastisk berättelse, Marie Lu har verkligen mycket fantasi och är fantastisk på att måla upp dessa världar som vi får ta del av. Precis som hennes tidigare böcker är den här riktigt bra, det finns lit…