31 januari 2017

Månadsläsning [Januari 2017]


1. Kimberly van Meter - Hopp om kärlek (4)
2. Unni Lindell - Ormbäraren (3)
3. Jakob Mjöbring - Snö (4)
4. Russell  Hoban - Polly äter sylt (5)
5. Jörn Lier Horst - Nattmannen (4)
6. Cilla och Rolf Börjlind - Svartgryning (4)
7. Walt Disney Fantasy #4
8. Dag Öhrlund - Tryggare kan ingen vara (4)
9. S.J Kincaid - Diabolic (4)
10.Ruth Ware - I en mörk, mörk skog (5)

Totalt:10
Nya författare: 4
Tillhör en serie: 5
Rec.ex: 4
Svenska/Engelska 10/0
Hyllvärmare: 2
Tegelstenar(minst 500 sidor):  2
E-böcker/Ljudböcker: 0/0
Seriealbum: 0
Besvikelse: Jag trodde jag skulle fastna mer för Ormbäraren och vilja läsa fler delar i serien med en gång... men nä.
Positiv överraskning: Diabolic, I en mörk mörk skog, Snö

Min åsikt om månaden
I början av månaden så gick läsningen jätte bra! Sen hände det någonting så

Unni Lindell - Ormbäraren

Ormbäraren är bok ett i Unni Lindells serie om kriminalkommissarie Cato Isaksen.
Cato är 43 år, skild, har två söner på 12 och 14 år, men han har även en ny sambo en liten bebis och är förälskad i sin exfru Bente. Men Cato tänker inte låta privatlivets kaos få inverka på arbetet, speciellt inte nu när han fått ett komplicerat fall på sitt bord.

Två män mördas i Oslo med några månaders mellanrum, på båda brottsplatserna har polisen hittat  små papperslappar med strofer ur en barnvisa, men finns det fler kopplingar mellan männen? Kände de varandra? Eller har de en gemensam fienden? Cato och hans kollegor dras in i en farlig katt och råtta lek där de jagar en psykopat.



När jag började läsa boken kändes det som att det mer var en del mitt i en serie inte första, just för att Cato har så mycket kaos i sitt liv. Jag gillar inte alls Catos nya, hon är så konstig och sen hur man kan vara så krävande när man blir tillsammans med någon som redan hade en familj, vad tror hon, att han ska glömma sitt ex och sina tidigare barn? Nej snacka om misstag i sitt liv att skaffa sig en älskarinna som han skaffar barn med... Jag kunde inte alls lista ut vem mördaren var men hade så klart spekulationer men jag fastnade inte riktigt utan jag tyckte de karaktärerna var tråkiga, ja tills slutet då blev det mer intressant. Jag har läst en senare del i serien och jag har lyckats samla på mig alla delar genom att leta på loppis så jag kommer helt klart läsa fler delar.
Betyg 3 av 5

30 januari 2017

Fantasy #4

Det här är bok 4 där vi får följa Kalle Anka och Musse Pigg när de tar till trollstav och svärd i sina äventyr. Tillsammans med eldsprutande drakar kämpar de mot flygande kamprobotar och ondskefulla trollkarlar. Magi och strålpistoler, troll och orcher, kommer Musse att hitta den magiska rustningen i tid?

Det är så roligt att läsa lite Kalle Anka pocket, lättsamt, humor och det finns så många olika. Jag gillar ju riddare och den biten så den här serien har jag fastnat lite extra för, skulle bara vilja hitta fler delar :)

Cilla & Rolf Börjlind - Svart gryning

Svart gryning är tredje boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton.

I skånska Arild hittas treåriga Emelie med avvriden nacke i familjens sandlåda, några dagar senare mördas sjuårige Aram på exakt samma sätt men på Värmdö utanför Stockholm. Misstankarna riktas mot rasistiska kretsar som uttalat hot mot båda barnens föräldrar. Olivia hjälper till med utredningen av Emelie och uppe i Stockholm är det Mette Olsäter som drar i trådarna. Men så fort Mette får reda på att Olivia har koll där nere så vill hon att de ska hjälpas åt så Olivia får hjälpa rikskrim med utredningen av de båda morden.

Samtidigt får den före detta polisen Tom Stilton ett antal urklipp om ett ouppklarat mord på en lyxprostituerad, Jill Engberg. Stilton skötte den utredningen men blev utmanövrerad men han har aldrig kunna glömma fallet. När ett dna prov från "Jillfallet" matcher ett prov från barnmördaren så tar utredningen fart igen och Tom tänker inte sitta och rulla tummarna.

Jag gillar den här serien, jag gillar karaktärerna och deras olika utvecklingar. De är olika individer och har olika åsikter och känns väldigt realistiska. Själva storyn i den här boken kändes lite långsökt men jag hade noll koll på hur det egentligen låg till då heller, däremot blev det på tok för mycket politik, när jag läser skönlitteratur så vill jag gärna slippa politik och jag är faktiskt obrydd om författarnas politiska åsikt.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris

29 januari 2017

Bokhuset har tävling

Alla har väll vid det här laget hört talas om Ord-brodösen? Jag har läst och sett bilder på boken i massor både på instagram och i blogar. Bokhuset råkade få hem ett exemplar för mycket så nu blir det en utlottning. Klicka HÄR om ni vill läsa mer om tävlingen och boken. Och är boken ingenting för er så kan ni hålla tummarna för mig ;)


Ruth Ware - I en mörk, mörk skog

En oväntan inbjudan dyker upp i Noras mejl, det är en inbjudan till barndomsvännen Clares möhippa, det är en av Clares närmsta vänner som håller i trådarna och hon vill verkligen att Nora ska komma trots att det är många år sedan Clare och Nora pratade med varandra. Men eftersom även Nina är bjuden så bestämmer de att de ska gå, bara för att få stilla sin nyfikenhet, men det Nora inte vet är vem Clare ska gifta sig med. Och varför är Nora bara bjuden på möhippan och inte på bröllopet? Väl på plats i en modern stuga långt ute i skogen gör alla sitt bästa föra att bjuda till men snart uppstår spänningar mellan både nya och gamla bekantskaper. Kontakten med omvärlden är nästan obefintlig eftersom telefonnätet inte fungerar så bra och inom loppet av ett dygn går stämningen från krystad till våldsam. Helgen slutar med att Nora vaknar upp i en sjukhussäng, hur har hon fått alla skador? Var är de andra? Varför sitter det en polis på vakt utanför hennes rum? Och varför minns hon inte vad som har hänt?

Den här storyn börjar med att vi får lära känna Nora och den berättar både från tiden före och under möhippan samtidigt som vi får berättat för oss vad som händer direkt efter. Jag brukar inte gilla när man hoppar i tiden men det är så bra skrivet så det går jätte bra och det är inte under flera år utan man får veta det man behöver veta. Vad många karaktärer jag hade svårt med i den här boken, någon gick lite upp och ner och någon var bara hemsk och någon gillade jag mer med all fakta. I en mörk, mörk skog är riktigt bra skriven, den är spännande hela vägen och storyn har ett bra flyt, man får exakt den information man behöver och jag tycker det är intressanta karaktärer. 

Spoiler varning!!
Jag hade aldrig åkt på den där möhippan, Clare verkar ju vara en hemsk manipulativ människa och alla vet det men de kan ändå inte låta bli att vara hennes kompis. Sen förstår jag ju inte James, som bara lät Nora åka och att han aldrig kontaktade henne, att Clare låg bakom smset förstod jag rätt fort och att Nora aldrig hört av sig men James? Och sen att han blev tillsammans med Clare senare förstår jag mig inte alls på...
Betyg 4 av 5 
boken finns att köpas på adlibris cdon

28 januari 2017

Helgfrågan v. 4 26/2-29/2

Helg och då kör Mia så klart helgfrågan  och den här helgen undrar Mia vilket ämne vi helst läser, och vilken bok som är den bästa vi har läst inom det ämnet.

Det här var ju rätt lätt, jag väljer Deckare eftersom det är den genre jag läser mest av just nu. Men nu till följdfrågan som är betydligt svårare, det finns så många bra deckarserier och självstående böcker. Men om jag då kanske tar inte den bästa boken utan den författaren som jag har flest böcker av så blir det Erica Spindler, så som vanligt kan jag inte välja en bok utan gör om det och väljer en författare.

 

27 januari 2017

Barnboksbloggen har tävling

Ni har väll inte missat att barnboksbloggen har tävling där man får välja mellan 2 paket, så det är alltså två vinster  och dubbelt så stor chans att vinna. Ett paket är för barn som lär sig att läsa eller precis börjat läsa och ett är lättlästa böcker för ungdomar.
HÄR kommer ni direkt till tävlingen.

Bokbloggsjerka 27 januari – 30 januari

Ingen dålig överraskning att Annika är tillbaka med jerkan, helt plötsligt dök den upp som gubben i lådan!! Och idag var det med en fråga som man verkligen får fundera lite extra på. 
Om du skulle tvingas välja mellan en hög med böcker av för dig okända författare, eller en med dina favoriter, vilken hög skulle du välja och varför? 

Det här är verkligen en fråga att fundera på. Jag skulle nog vara en fegis och köra med det säkra kortet mina favoriter, just för att jag annars är rädd att få läsa bara halvbra/halvdåliga böcker för att jag kanske skulle få böcker som inte faller mig i smaken, eller någon genre jag inte vill läsa. Men om jag får tjuvkika så tror jag det kan vara 50/50, beror ju helt klart på vilka av mina favoritförfattare som skrivit nytt och lagt i den där högen!!

Är ni modiga och vågar chansa eller är ni fegisar som kör med det som är säkert?


24 januari 2017

Jörn Lier Horst - Nattmannen

Del #5 i serien om Wisting

Det är lite knepigt att läsa serien i en konstig ordning, men i framtiden när jag hoppas hela serien är översatt så ska jag läsa om den och då i rätt ordning.

Dimman ligger kusligt tät över Larvik tidigt en kall höstmorgon, mitt på torget har någon placerat ett avhugget huvud spetsat på en påle. Kommissarie William Wisting ställs inför det mest groteska fall han stött på under sin poliskarriär. Den brutalt mördade är en tolvårig flicka och hela Norge är skakad av det blodiga dådet, media  kräver en snabb lösning och flåsar polisen i hasorna. Men de viktiga timmarna efter att de hittade flickan passerar utan några ledtrådar om vem flickan är eller vem som har mördat henne, pressen på polisen blir inte mindre när ännu ett lik hittas denna gång hittar de ett lik i älven. Snart står det klart att trådarna i det här nätet sträcker sig långt bortom landets gränser och att fallet har kopplingar till betydligt tyngre kriminalitet än någon kunnat föreställa sig.

Jag gillar den här serien, vissa av delarna i den här boken blev lite knepiga när man vet vad som kommer hända i framtiden och det gör ju det lite mindre spännande men själva mordstoryn är riktigt spännande och som allting nystades ihop i slutet var verkligen oväntat. Horst kan verkligen det här med att skriva böcker där man inte kan lista ut hur det ska sluta och vad som egentligen pågår.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

Russell Hoban - Polly äter sylt



Den här boken handlar om grävlingsflickan Polly, som bor med sin mamma, pappa och lillasyster Grynet. Polly tycker om att äta smörgås med sylt på och helst vill hon inte äta någonting annat vilket hennes föräldrar inte tycker är så bra men i boken får vi se hur de får Polly att själv inse det.

Jag läste den här boken med min 6 åriga dotter, både hon och jag gav boken en 5a i betyg. Det som är lite roligt är att hon har själv lånat den här boken på biblioteket, och min dotter är jätte jätte kräsen och dålig på att äta, speciellt i skolan så jag hoppas boken fungerar som en tankeställare för henne.
Betyg 5 av 5

Veckans bokbloggsfråga [v4]

Äntligen är Barnboksbloggen tillbaka med veckans bokbloggsfrågaVad är lättläst för dig?  Finns det någon i din närhet som har behov av extra lättlästa böcker? Vad anser du är lättsmält litteratur? Vid vilka tillfällen väljer du att läsa lättläst och lättsmält? 

Lättläst för mig är böcker med lite större text och mindre att läsa på varje sida och kortare kapitel och böckerna får inte var hur tjocka som helst heller, sen är nästan en av de viktigaste sakerna att boken är intressant och att man vill läsa den och inte bli påtvingad någonting. Lättsmält är i mina ögon oftast barn/ungdomsböcker och många romaner. Jag väljer att läsa lättläst och lättsmält när jag är trött, har lite tid och läslusten går på sparlåga.

Jag har väldigt många i min närhet som har behov av extra lättlästa böcker, min mamma har alltid haft det jobbigt men har kämpat på och aldrig fått någon diagnos, jag har märkt själv att jag tycker grammatik är knepigt och jag tappar både ord och bokstäver när jag skriver. Så när min lillebror (som är sladdbarn) började skolan så sa jag redan i lågstadiet att han nog är dyslektiker, vilket skolan har förnekat i alla år.... Våran storebror har 2 barn som har dyslexi och när de fick hjälp så lyckades vi få hjälp även till lillebror som nu när han började gymnasiet fick diagnosen. I mina ögon är det inte okej men eftersom vi hemma har vetat om problemet så har vi alltid hjälpt han flera timmar om dagen med läxläsning(han har nog lagt 4 gånger så lång tid på läxor än vad andra i hans ålder gör som har högst betyg, han har gjort det för att lyckas få godkända betyg) jag har dessutom peppat han att han kan gå en praktisk linje när han ska gå gymnasiet och så blev det och nu med diagnos och stöd i skolan och dessutom en praktisk linje så verkar allting ha blivit riktigt bra till slut.  Jag har genom åren stöttat han genom att skaffa fram böcker som har kunnat intressera han, han är en sport pojke så många fotbolls och hockeyböcker, och även en del andra ungdomsböcker som jag har lyckats få han att vilja läsa.  

20 januari 2017

Helgfrågan v. 3 19/1-22/1

Eftersom Jerkan har varit borta så länge nu och vi är rätt många som saknar jerkan så har Mia dragit igång helgfrågan. Vi hoppas så klart Annika kommer tillbaka med jerkan men tillsvidare kör Mia med helgfrågan. Första gången idag och då frågar Mia
Vad gör ni i helgen? Vad har ni tänkt läsa i helgen?


Jag kommer umgås med mina barn och sambo, sen är det några träningspass med hundarna inplanerade så det blir både rallylydnad och agility i helgen. Vad jag har tänkt läsa i helgen är däremot lättare, jag har först tänkt läsa ut Jörn Lier Horst - Nattmannen och efter den tänker jag börja med I en mörk skog av Ruth Ware.

18 januari 2017

Dag Öhrlund - Tryggare kan ingen vara

Sommar. Fredag eftermiddag. Lekande barn i en park. Plötsligt slits idyllen sönder av ett gevärsskott. En galning skjuter mot barn i Stockholm, och kommissarie Ewert Truut och hans barnbarn Kayo står i skottlinjen. 

Den buttre, fördomsfulle men innerst inne godhjärtade Ewert Truut  har på nåder fått komma tillbaka till Stockholmspolisen från förvisningen i Skåne men enbart för att nu jobba med Cold  cases. Men när någon skjuter mot barn och bedriver utpressning mot samhället så får Ewert order om att ta fallet, han är redan inblandad. Precis som i förra boken får han hjälp av Måns och Carolina, men pressen ligger både högre upp ifrån och de jagas av media samtidigt som den okände galningen ställer krav.

Det här är en väldigt spännande bok, det händer väldigt mycket och redan på de första sidorna så kastas vi i in i händelserna, precis som jag vill ha det alltså. Precis som i förra boken så får Ewert jobba på att hantera sina fördomar och han börjar dejta men samtidigt så märker han att han son Kim döljer någonting och ljuger men inte bara för han utan även för Ewerts kollega Måns, som är sambo med Kim. Carolinas liv är en bergochdalbana och det som händer i slutet är en chock för henne, och jag hoppas det kommer få henne att kanske söka hjälp eller rycka upp sig och sluta bete sig som ett svin. Hon försöker verkligen både äta kakan och ha den kvar.

Att boken får en fyra i betyg det är helt och hållet enbart på grund av allt sex i boken, jag är inte så intresserad av varken Ewerts sexliv eller Carolinas. Jag tycker dessutom inte att Carolinas sexliv, som hon själv har svårt att hantera tar boken framåt, för det är inte så mycket mer om Carolina vi får veta än att hon inte kan hantera sina sexuella drifter och att hon själv ibland tycker det är ett problem.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

14 januari 2017

S.J. Kincaid - Diabolic

Den här boken har man sett över hela instagram, kanske inte så konstigt med tanke på hur snygg den är (ja speciellt om man ignorerar det där exklusiva förhandsläsnings trycket...) Böcker som alla skriver om brukar skrämma mig, när jag blev erbjuden den som rec.ex av B.Wahlströms så var jag för nyfiken på Diabolic för att tacka nej och sen höll jag mig tills nu i januari innan jag läste den, vilket jag inte ångrar. Det är lite läskigt när det är en omskriven bok, det är dessutom en genre jag inte brukar läsa Science fiction och boken är tung med sina 506 sidor. Men handlingen och att det är lagom storlek på texten och lagom med text på sidorna gjorde att jag kastade mig över boken och sen var det svårt att släppa taget.

Nemesis är en Diabol, en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA men manipulerad  och programmerad att inte bry sug om något annat än sin ägares välmående. I Nemesis fall är detta Sidonia, dottern till en av galaxens förnämsta familjer, flickorna växer upp sida vid sida, den ena människa, den andra dödsmaskin. När Kejsaren får reda på att Sidonias pappa planerar ett uppror så kräver han att Sidonia reser till det kejserliga palatset som gisslan och som försäkran om att hennes pappa inte går vidare med sina planer. Det enda sättet för Nemesis att skydda Sidonia är att ta hennes plats, omgiven av korrupta politiker och bortskämda rikemansbarn måste hon lära sig att vara mänsklig på alla sätt för att ingen ska märka att hon egentligen är avlad för att döda. Men Nemesis börjar märka att hon är mer mänsklig än vad hon trott, bland intriger, svek och förräderi är kanske hennes gryende förmåga att älska det som kan rädda såväl henne som hela imperiet.

Jag har inte läst mycket sci-fi i mina dagar, oftast är det tjocka böcker och serier som är oändliga och det är världar jag har svårt att få ihop i mitt huvud, men Diabolic är skriven så bra så det känns inte overkligt och konstigt utan man lever sig in i handlingen. Det är väldigt målande beskrivet för jag verkligen såg alla karaktärer framför mig och skulle de filmatisera den här boken skulle jag kunna vara kritisk till att rollerna tillsätts på rätt sätt. Det finns väldigt många färgstarka karaktärer, flera som utvecklas åt ett håll eller åt det andra under resans gång allting känns äkta och naturligt. Relationen som Sidonia och Nemesis känns så äkta fast än Sidonia egentligen "äger" Nemesis men Sidonia tror verkligen att Nemesis är mer mänsklig än vad Nemesis själv tror och Sidonia är bra på att stötta henne.
Spoiler!! 
Jag älskar storyn, karaktärerna, sättet S.J. Kincaid berättar Nemesis story, det jag har lite svårt för är man tillåter kejsaren att använda upp pengar och styra och ställa med alla andras liv, varför inte störta kejsaren för länge sen? Varför är det den där släkten som bestämmer och sättet de hatar varandra, alla i kejsarens familj, det är bara skrämmande!! Och hur tänker kejsaren kring all elektronik när saker går sönder kan man inte laga det längre och hur ska man lösa allting i framtiden när mer och mer saker går sönder? Man kan inte låta den kunskapen dö ut, men han tänker verkligen bara på sig själv och kanske själv har insett att ingen lever så länge på tronen från deras släkt eftersom de gillar att mörda varandra! Slut Spoilat!!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris 

7 januari 2017

Bekännelse..

Jag måste bekänna en sak, jag räknade mina olästa böcker sen såg jag av en slump att några jag har inte ens fanns med på listan (på listan här ovanför under fliken Olästa)
De flesta som har följt mig ett tag vet att jag har pinsamt många olästa, så antalet då? Jag brukar säga att de är kring 500, men det var värre än så, jag har Minst 850 olästa böcker... jag tycker inte det känns som de är så många men tydligen.
Så vi får se hur många jag lyckas läsa och hur många som får flytta under 2017, många fick flytta ifjol och de flesta böcker är sådana som jag är sugen på att läsa så om några år kanske jag har lite mindre olästa. 😄
(Böckerna på bilden är inte mina så de har ingenting med inlägget att göra!!)

6 januari 2017

Jakob Mjöbring - Snö

Snö är del två i serien om Katja Lyss.
Katja är polis och före detta professionell friåkare i skidor och har just nu en specialtjänst inom NOA som hanterar brott med internationella förgreningar. Katja är med sin bästa kompis Esmerelda på skidsemester i Kittelfjäll, där har de tänkt fira jul och nyår men strax före jul får Katja i uppdrag att åka ut till en renvaktarstuga långt ute på västerbottniska fjällvärlden efter att ett nödsamtal därifrån har avbrutits. Men väl på plats hittar de två döda människor, och Katja tror direkt att det kan röra sig om ett dubbelmord, även om någon har försökt få det att se ut som ett mord och självmord. Ute faller snön och innan det hinner dit en helikopter med tekniker så vräker snön ner så man får skjuta på utredningen tills personalen kan komma sig till stugan. Men eftersom Katja fotade kropparna så har de lite ledtrådar att gå på och de försöker identifiera offren i väntan på att utredningen ska ta fart, men spåren leder Katja till Paris och sedan tillbaka till västerbottniska fjällvärlden igen och för varje ledtråd hon hittar så får hon farligare och farliga personer efter sig som vill tysta de som vet om deras hemlighet. 

Wow vilken bra serie, jag älskar att jag känner igen så många orter och ställen som nämns och när de åker skidor så känner jag den där känslan som Katja verkar känna, massor av pudersnö, tysta fjäll och solen som värmer lite lagom. När jag läste boken så kräksnöade det där jag bor så det gav mig ännu mer inlevelse i boken så det kändes verkligen som man var Katja Lyss. Jakob Mjöbring är väldigt duktig på att beskriva miljöer och känslor så det känns som man är en del av handlingen, och Jakob är dessutom väldigt up-to-date så han ger en här och nu känslan. Ex när Katja lånar telefoner och hon tänker att ungdomarna får pausa sitt pokemon spelande en stund, verkligen pricken över i:et. Jag tycker den här serien är jätte bra och ser verkligen framemot nästa del!
Betyg 5 av 5
boken finns adlibris cdon



5 januari 2017

Goodreads, bok på svenska

Jag försöker mig ju på att använda Goodreads nu, har som mest bara gjort ett konto tidigare men nu i år tänkte jag ge det en seriös chans. Men nu dök ju problemet upp med en svenskbok som inte finns med där, hur gör ni då? Någon som kanske vill hjälpa mig?
Det gäller i alla fall serien av Jakom Mjöbring böckerna heter Köld och Snö.

Kimberly van Meter - Hopp om kärlek

Den framgångsrike skogsägaren Owen Garrett har fått slita hårt för att återupprätta sitt skamfilade familjenamn. Han blir därför ursinnig när journalisten Piper Sunday gång på gång svärtar ner det i lokaltidningen, det verkar som om Piper inte kommer att ge sig förrän hon avslutat hemligheterna ur det förflutna. Nu försöker Piper få till en intervju med Owen men det är någonting han verkligen inte tänker vara med på, förra gången så vände hon allting han sa och fick han att verka som en hemsk människa. Men när Piper säger att hon vet saker som kan rentvå Owens pappas namn så blir Owen nyfiken och inser att han vill få veta vad Piper vet men är de beredda att betala priset det kan kosta för sanningen.

En spännande bok som så klart innehåller även en gnutta kärlek. Både Piper och Owen har haft väldigt annorlunda uppväxter mot för vad jag själv har haft vilket gör det mer intressant att läsa om deras förflutna och de är rätt nyfikna på varandra vilket jag förstår. Jag har lite svårt för Pipers föräldrar eftersom de ljuger för Piper och för att de använder hennes karriär för att smutskasta någon annan, de tycker att Owen ska lida för det hans pappa gjorde men de vill inte ens berätta för Piper vad de själva har för skelett i garderoben, väldigt mycket dubbel moral. Sen har Piper en del läskiga killar i sin närhet, både killen hon växte upp med som verkar allmänt sliskig och ha svårt att ta ett nej och hennes kollega som är värsta sortens översittare.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på harpercollins

3 januari 2017

Modernistas vårkatalog

Idag så ramlade den här ner i brevlådan 😄 Det snöar ute så blir perfekt att få kika i den i soffan mellan vändorna ut med barnen i snön. Har ni hittat någonting intressant i den?

Planen för 2017


Läsa 100 böcker
Läsa 24 hyllvärmare
Läsa 5 böcker på engelska
Läsa ikapp/avsluta 10 stycken serier

* Bearbeta högen med påbörjade men inte avslutade böcker.
* Försöka att inte låta mina olästa bli fler = alla böcker som flyttar hit under 2017, ska läsas under 2017, detta gäller både böcker jag själv köper och rec.ex undantag är böcker jag får i present eller överraskningar i brevlådan.
* Nu har jag rensat ut så många böcker under senaste 1,5 året så under 2017 ska jag försöka rensa bort i alla fall 10 böcker, fler är en bonus men det är inget måste.

Sen kommer jag fortsätta vara aktiv på instagram, försöka bli bättre på att göra blogginlägg via appen på telefonen (bara jag får det att fungera att lägga upp bilder..) och jag ska bli mer aktiv på sidor som Goodreads och Boktipset. Jag hoppas kunna lyckas fokusera betydligt mer på att läsa än vad jag har gjort tidigare, i takt med att barnen blir äldre och mer självständiga så hoppas jag hitta mer stunder att läsa i lugn och ro och inte bara några rader här och där.




2 januari 2017

I min brevlåda [December 2016]

Två rec.ex och till Diabolic fick jag med godis och tatueringar
En väldigt trevlig överraskning i brevlådan!! (Som jag läser just nu)
Mellandagsrea bok ;)

Så här fint var mitt paket från Malin!!
Mina julklappsböcker, den till vänster från Malin och den till höger från sambon


Sammanfattning 2016


Jag har läst 93 böcker, 23 av dessa var hyllvärmare,
dessutom har jag rensat bort över 100 böcker (några lästa, många av dessa olästa)

Så hur ser det ut bland de böcker som flyttade hem under 2016 då?
44 rec.ex + 7  i e-boksformat
14 överraskningar
58 som jag har köpt själv

Så ni ser lika fort som jag att jag inte hann läsa lika många böcker som flyttade hit, men eftersom jag varit så bra på att rensa både i år och året innan så gick jag tekniskt sett inte plus och jag ska fortsätta se till att köpa hem färre och att läsa mer hyllvärmare så nästa år kanske statistiken ser jätte bra ut :) Hur har det gått för er? 

1 januari 2017

Månadsläsning [December 2016]

86. Erica Spindler - Den första hustrun (5)
87. Adrian McKinty - Kall kall jord (1)
88. Trish Morey - En gåva till jul (3)
89. Ann Major - Fönster åt gården (2)
90. Lucy Clark - Kärlek till jul (3)
91. RaeAnne Thayne - Kärleksmöten (3)
92. Carey Baldwin - Bekännelsen (4)
93. Victoria Aveyard - Glas svärdet (3)

Totalt: 8
Nya författare: 4
Tillhör en serie: 3
Rec.ex: 2
Svenska/Engelska 8/0
Hyllvärmare: 3
Tegelstenar(minst 500 sidor):  0
E-böcker/Ljudböcker: 0/0
Seriealbum: 0

Min åsikt om månadenEn väldigt blandad månad om man ser på betygen, det var många sega böcker och tyvärr väldigt få som jag fastnade för. Nu blir det snart en årssammanfattning så får vi se riktigt hur jag ligger till, jag ser ju redan nu att jag inte nådde mitt mål om att läsa 100 böcker men 93 är så många fler än jag trodde jag skulle hinna eftersom hela året har varit lite segt.

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...