31 december 2016

Victoria Aveyard - Glas svärdet

Andra delen i Röd drottning-trilogin.
Mare Barrow har rött blod, precis som vanligt folk men hon är inte som andra, hon har en silverförmånga, hon kan styra blixten. Silvrarna förnekar att sådana som Mare existerar och försöker få alla att tro att hon är en silver men när Maven, prinsen och hennes vän lurar henne så ser Mare ingen annan utväg än att fly, och under sin flykt inser hon att hon inte är ensammen utan det finns fler som henne rödblodiga med silverförmågor. På jakt från numera Kung Maven försöker Mare hitta fler som henne för att rekrytera till sin sida, men Maven har upptäckt vad hon försöker göra och gör allting för att hinna först. I sin vilda jakt att vinna över Maven så börjar Mare mer och mer bli som det monster hon försöker besegra, kommer Maven eller Mare vinna och till vilket pris.

Det här är en sådan typiskt mitten del i en serie, den är stundvis seg, alltså det händer saker men det blir lite ointressant och när den här boken äntligen fått upp ångan då tar den slut med en cliffhanger. Jag påbörjade den här boken direkt den kom ut, men inte förrän nu lyckades jag avsluta den, tror det hände för lite för att jag skulle vilja fortsätta, andra böcker lockade mer. Jag gillade första boken, den här boken är det så mycket ondska och ilska och det känns som ingen någonsin har varit lycklig utan världen känns så grå. Jag tror däremot att sista delen kommer bli riktigt spännande och förhoppningsvis får trilogin ett riktigt bra avslut.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  cdon  adlibris

30 december 2016

Carey Baldwin - Bekännelsen

Faith Clancy har precis blivit färdig psykiater och har öppnat eget, men hon får sitt livs chock när hennes första patient bekänner att han begått de ohyggliga Helgon-morden. Lagen kräver att Faith meddelar myndigheterna men hon är själv inte riktigt säker utan tycker att det är någonting som inte stämmer med bekännelsen. Men i jakten på att ta reda på sanningen så hamnar Faith mitt i jakten på både Helgon-mördaren och hans jakt efter nästa offer.

Bitvis lite seg bok men jag gillade att allting inte var så där jätte förutsägbart, eller jo man trodde det var det men så kom värsta vändningen ändå in i slutet. Däremot hade jag lite svårt för Faith, alltså hon öppnar eget direkt hon är färdigutbildad och hon har problem med sina klienter och jag köper inte att folk inte söker sig till hennes klinik för att det går ett rykte om att Helgon-mördaren har gått hos henne, det borde ge henne publicitet och locka fler till kliniken.
Spoiler varning!
Jag reagerade över att Faith får ihop det med sin klientsbror, det känns så oprofessionellt och väldigt knepigt av han också, för först var han ju så arg men sen att han kontaktar Faith så där och att de tillsammans försöker få hans bror fri blir inte heller riktigt etiskt rätt. Sen tvisten på slutet, den är verkligen klockren, jag var inte riktigt beredd på det.
 Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  harpercollins 


28 december 2016

Ångestbokhög

Jag önskar det gick att blogga från telefonen, blir tokig på att det inte är enkelt att göra, jag skulle vara så mycket mer aktiv på min blogg då och med mer personliga grejer, så tills det fungerar får ni kika in på instagram där jag är lite bättre på att uppdatera!

Rubriken då? Ja det här är min ångestfyllda hylla, påbörjade böcker som jag inte lyckats läsa klart. Nej det handlar inte om dåliga böcker utan snarare att de nog är upplockade vid fel tillfälle så jag har läst minst femtio sidor, oftast hundar till och med tvåhundra i någon (de flesta är halvlästa) ändå lyckas jag inte avsluta dessa böcker.  Hur gör ni med de böcker som ni inte blir klara med? För jag antar att det inte bara är jag som läser en bok, sen är det någon annan bok som pockar på min uppmärksamhet och som MÅSTE bli läst NU!! den kan inte vänta och den gör att boken man läser inte är lika bra, så då börjar jag med den där skrikiga boken men sen återvänder jag aldrig till den jag höll på med innan.

Så det här är tysta snälla böcker som inte gör något väsen av sig men jag ser dem varje dag, för nu har jag slutat gömma de i sovrummet, varje gång jag är i tv-rummet så ser jag dem och de har blivit lite ledsna nu och tycker att jag antingen ska rycka bokmärket eller ge de en ny chans...

Någon bok här ni har läst som jag borde ge en ny chans? Eller som absolut inte ska ge en chans utan gömma undan så jag kan inte slipper läsa den? ;)

RaeAnne Thayne - Kärleksmöten

Hope's crossing  #7

Lucy Drake är det kaxiga marknadsföringsesset med topposition inom IT-branchen, hon är snygg smart och målmedveten men hon har också blivit ensam när hennes pappa inte bryr sig speciellt mycket och de som har stått henne nära har gått bort allt för tidigt. Men Lucy är även kvinnan som dagen före Brendans bröllop frågade hans blivande fru om hon inte kunde hitta någon bättre än en avdankad sportfånge med större muskler än hjärna. Lucy bär på en hemlighet, den enda mannen hon någonsin har älskat är mannen som kysste henne och sedan blev tillsammans med hennes bästa vän i stället, efter det har hon haft svårt för att glömma händelsen.  Brendans fru gick bort i en hjärtattack strax innan deras tredje barn skulle födas, så nu försöker han själv får ihop det med arbetet som brandchef och att samtidigt ta hand om sina två barn, som tur är så har han en familj som ställer upp, men ibland lägger de sig i lite väl mycket.

De här böckerna är verkligen så himla mysiga och jag älskar att återvända till Hope's Crossing med alla mysiga genom snälla människor och staden måste verkligen växa hela tiden eftersom det flyttar dit många nya och många flyttar hem igen. Huvudsyftet med serien är verkligen att det finns någonting gott i alla människor men att det kan ta lite tid innan det kommer fram och att vissa behöver lite hjälp för att se det de har framför näsan. Böckerna är väldigt lika men det som tar serien framåt är att det är samma karaktärer i alla böcker även om det är olika huvudkaraktärer så man får lära känna nya individer bättre i varje bok.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris  harpercollins


27 december 2016

Adrian McKinty - Kall, kall jord

Första boken i serien om Kriminalinspektör Sean Duffy.
Två personer hittas döda, en mördad och lämnad i en övergiven bil i staden Carrickfergus, allt för att kroppen ska hittas snabbt. Den andra personen är en ung kvinna som hittas hängd ute i Woodburn Forest, utan tvivel ett självmord men kvinnan har nyligen fött ett barn men det finns inga spår om var barnet är. Sean Duffy anar kopplingar mellan fallen, medan bomber exploderar och paramilitära organisationer sätter skräck i samhället under konflikten i Nordirland. Sean har löst sex mord men han har hittills aldrig lyckats ställa någon av gärningsmännen inför rätta, den här gången är han fast besluten att sätta dit den skyldige.

Jag vill så gärna gilla den här boken men jag minns knappt storyn trots att det inte alls var länge sedan jag läste den och det är ett enormt fokus på konflikten i Nordirland. Jag ville läsa en thriller inte en historiebok och det här känns som en dålig blandning, det här var inte alls vad jag trodde när jag plockade upp boken. Jag vill ha mer klassiska fall och mordhistorier däremot förstår jag inte alls hur den här kan klassas som thriller och skräck utan snarare spänningsroman. Vissa gillar de här historiska böckerna, jag hör inte till dessa, jag föredrar att läsa böcker som utspelar sig i nutid men jag brukar ge någon bok en chans lite nu och då men än så länge har jag inte hittat någon jag gillar.
Betyg 1 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris 

23 december 2016

Erica Spindler - Den första hustrun

Bailey Brown drömmer om någon som kan rädda henne från hennes gråa vardag och en dag står han där, Logan Abbott är tio år äldre och dessutom rik och privilegierad, de blir handlöst förälskade och gifter sig direkt. När Logan och Bailey kommer till Logans gård i Louisiana så får de direkt lite kärleksproblem eftersom det går väldigt fort för ryktet att nå fram till Bailey, Logans första fru försvann bara en dag och sedan dess har ingen sett henne, även några andra kvinnor har försvunnit och många ledtrådar pekar mot Logan. Bailey blir misstänksam och inser att hon lätt kan försvinna utan att omvärlden förstår det när hon inte har någon egen familj, för att få veta sanningen om sin man börjar Bailey snoka runt och det är inte hennes bästa idé.

En väldigt bra och spännande bok, det är ett bra tempo och händer väldigt mycket och handlingen flyter på. Det finns många intressanta karaktärer däremot fastnar man inte riktigt för någon utan de är ganska svåra att tycka om för man misstänker än den ena än den andra och sen tillbaka igen, vilket jag älskar!! Inte förrän i slutet på boken så får sin aha upplevelse och sen ytterligare en, den ena misstänkte jag inte den andra och att bli överraskad gör boken så mycket bättre. Jag har läst väldigt många böcker av Erica Spindler och det är helt klart en av mina favorit författare och många av de böcker jag har läst är fristående vilket jag kan tycka är skönt, i dagsläget är det så många som skriver serier så fristående thrillers/deckare är inte så vanligt.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris  harpercollins 

22 december 2016

Lucy Clark - Kärlek till jul


Natalie jobbar på barnavdelningen på Sjukhuset när hennes barndomsbästis Marty flyttar tillbaka och börjar på samma avdelning. Alla gillar den nya charmiga läkaren men när Marty börjar dejta några kollegor så rör det upp oväntade känslor för Natalie, känslor hon inte visste att hon hade för Marty men hon har blivit övergiven förut och vet inte om är redo att våga satsa igen.

Det här är en julmysig historia, samtidigt som den är lite spännande och sen finns det så klart den där kärleksstoryn. Och vem hade inte gillat Marty, han verkar då verkligen vara en riktigt bra kille, så jag tycker det är roligt att Natalie äntligen får upp ögonen för att han kan vara mer än bara en en väldigt god vän.
Betyg 3 av 5

18 december 2016

Ann Major - Fönster åt gården


Josie kan inte slita ögonen från den vackra främlingen rakt över gården, när de får ögonkontakt slutar det med att Josie gör någonting som hon aldrig trott sig själv om, hon tillbringar natten med en främling. Främlingen visar sig dock vara bror till Lukas, som Josie har ett av-och-på förhållande med och efter att hon har upptäckt det så upptäcker hon någonting som komplicerar till allting ännu mer.

Jag känner (och har skrivit om det längre ner där jag spoilar..) det som att det saknades vissa viktiga delar i den här storyn. Får inte riktigt ihop storyn, titeln är ju så sjukt trist och man kan tro att karaktärerna levde för hundra år sedan och inte i nutid. Sen hur de tänker och beter sig, bara som att Josie så lätt går och är med någon annan trots att hon känner någonting för Lukas? Annars borde hon inte ha ett av-på-förhållande med han, eller?

Spoilervarning!
Alltså jag får inte riktigt ihop det,  Adam ska söka upp Josie för att se till att hennes förhållande med Lukas ska ta slut för att deras mamma vill det, varför låter inte Adam Lukas få vara kär i vem han vill och leva sitt liv? Och hur kan det vara okej för Adam att dejta Josie men inte Lukas? För jag får aldrig uppfattningen att mamman ogillar Josie. Sen så att de gifter sig för att hon är gravid, alltså det här 2000 talet, och sen planera att skilja sig direkt bebisen är född men sen då? För Josies plan ärju att ta sitt pick och pack och dra vidare men Adam vill ju ha sitt barn....

Betyg 2 av 5
 

17 december 2016

Trish Morey - En gåva till jul

Tegans tvillingsyster ska åka på sina bästa kompis bröllop men hennes chef vill inte ge henne ledigt så istället tar Tegan hennes plats. Chefen skulle egentligen vara bortrest under den här veckan och eftersom han inte känner till Tegan så skulle det inte vara något problem, men när Tegan kommer till jobbet så visar det sig att chefen är där och efter vad hon har hört av sin syster är han väldigt arrogant och krävande så nu måste hon verkligen kämpa så hennes syster inte ska få sparken. Men Tegan börjar se sidor av sin chef som hon inte har hört talas om och skrämmande nog känner hon sig dragen till han, och hon inser själv att om hon har en relation med sin systers chef så kommer sanningen komma fram väldigt fort.

Jag gillade boken men fick väll inte någon speciell julfeeling vilket var lite trist. Men boken handlar egentligen om att personer vi inte känner kanske är på ett visst sätt av sådant de har varit med om tidigare och att man inte ska lita på andras uppfattningar utan skaffa sig en egen uppfattning och ge andra en chans.
Spoiler varning!
Jag förstår inte hur Tegan och syrrans chef inte kan hålla tassarna i styr i en vecka ens, alltså lite självbevarelsedrift får man ha och dessutom vet ju Tegan hur komplicerat allting kommer bli, då hade hon ju kunnat berätta direkt istället att hon är syrran, för det kommer ju komma fram.
Betyg 3 av 5



7 december 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 49

Jag har tänkt svara på veckans bokbloggsfråga sedan i måndags men det kommer så mycket annat i mellan så nu tänkte jag skynda mig innan tvättmaskinen är klar och innan middagen ska göras.
Hur viktiga är bilderna när du bloggar och när du läser bloggar? Vad föredrar du när du läser bokrecensioner, förlagets officiella bild på bokomslaget eller personligt tagna bilder på boken ifråga? Har du något annat att tipsa om eller när diskutera kring när det gäller bilder på bokbloggar?

Det är väll alltid roligare med en bild än bara en text rakt upp och ner, men det spelar egentligen ingen roll om det är en egentagen bild eller om det är förlagetsbild på boken. Jag minns många böcker genom bilder så för mig är det lättare att veta exakt vilken bok det handlar om. Sen finns det vissa som tar så himla fina bilder på böcker, många av dessa bilder finns på instagram har jag märkt och det är jätte roligt men absolut inget måste.

4 december 2016

I min brevlåda [November 2016]

Ett rec.ex som jag har längtat efter!!

Köpte på kupan för 5:-

En överraskning i brevlådan som jag inte hade hört talas om innan.

Del två i Hacker-serien, ett rec.ex.

Fynd på kupan 5:- styck, tror båda två kan vara riktigt bra!

En till överraskning i brevlådan!

Dessa två blev jag helt lyrisk över när jag såg i brevlådan för det här är två av mina favorit författare, vissa rec.ex prioriterar man verkligen för andra... för jag vet att jag annars inte skulle lyckas kunna fokusera för att de här böckerna lockar.
6 rec.ex (två av dessa var överraskningar)
3 böcker som jag har köpt hem för 15:-
Så det har inte blivit så stora utgifter på böcker den här månaden i alla fall och eftersom jag har läst 12 böcker så borde mina olästa ha minskat och inte ökat i alla fall. Rec.exen kom nu sista veckan på November så har bara hunnit läsa Fångad så jag hoppas de andra blir lästa i December :)

3 december 2016

Läsplan för December

I December blir det förhoppningsvis läst massor och jag hoppas det blir många bra böcker, för jag gissar att det finns några guldkorn i den här högen. Någon av dessa som ni har läst och som verkligen är bra eller någon jag inte alls bör läsa för det är slöseri med tid?


1 december 2016

Månadsläsning [November 2016]


74. Sofia Fritzson - När drömmen slår in (4)
75. Meg Cabot -  Det nionde kortet (4)
76. Karin Slaughter - De fångade (5)
77. Meg Cabot - Älska dig till döds (4)
78. Helene Tursten - Jaktmark (4)
79. Shari Lapena - På andra sidan väggen (4)
80. Kjetil Johnsen - Ett hål i själen (2)
81. Meg Cabot - På liv och död (3)
82. Kalle anka och hans vänner önskar God jul #10
83. Erika Eklund Wilson - Märta börjar rida (5)
84. Meredith Wild - Fångad (4)
85. Liza Marklund - Järnblod (3)

Totalt: 12
Nya författare: 3
Tillhör en serie: 9
Rec.ex: 4
Svenska/Engelska 12/0
Hyllvärmare: 3
Tegelstenar(minst 500 sidor):  0
E-böcker/Ljudböcker: 0/0
Seriealbum: 0
Besvikelse: Ett hål i själen, alltså böcker utan slut är ingenting för mig..
Positiv överraskning: Det var riktigt många bra böcker jag lyckades läsa den här månaden och lite mer varierat än jag brukar, när jag både har läst barnbok, ungdomsböcker, romaner och deckare.


Min åsikt om månadenVad många böcker jag han läsa! Och jag både fick läsa sista boken i en serie och läsa första i en annan, men nästa år ska jag verkligen försöka bearbeta många serier! Riktigt roligt för oftast brukar November vara en väldigt tung läsmånad för mig men inte i år, bara hoppas det fortsätter hålla i sig i December. Men Jul och Nyårs firande och en agilitytävling kommer ta väldigt mycket lästid.

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...