31 mars 2016

Cilla & Rolf Börjlind - Springfloden


En natt 1987 när det är fullmåne så begås ett sadistiskt mord på en strand påNordkoster, offret är en ung gravid kvinna, och de som mördar henne är tre personer och det finns ett vittne där som ser allting, en liten pojke på nio år. Utredaren Tom Stilton hittar inget motiv, inga spår efter några gärningsmän och de lyckas inte ens identifiera kvinnan, fallet blir ett cold case.

Nu är det 2011, Olivia Rönning studerar på polishögskolan och får i uppdrag över sommaren att ta på sig ett cold case och se om hon kan hitta några ledtrådar, hon nappar genast och vill gå igenom ett fall som hennes nu mera avlidna pappa en gång i tiden har jobbat med. Men för att komma sig framåt i utredningen skulle hon behöva prata med Tom Stilton, men han är som uppslukad av jorden och ingen vill ens prata om honom längre.

Från början var jag inte alls speciellt imponerad av den här boken, den kändes som en deckare som man lätt kan glömma bort i mängden, tills boken skruvade upp farten och helt plötsligt ville jag inte släppa taget om den och jag gillade verkligen slutet. Det var inte jätte självklart och det är många karaktärer jag gillade och verkligen vill läsa mer om. Sen lite roligt när Olivia är polisstudent och hon har kontakter genom polisen tackvare att hennes pappa var polis. Hon är med andra ord inte någon som snokar runt bara för att de är journalist eller nyfiken utan hon vill verkligen lösa fallen.
Jag måste verkligen köpa hem och läsa del två och tre som jag inte har!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  cdon  adlibris 

Nora Roberts - Fånga fantasin

En lättläst Nora Roberts bok, man vet vad man får och det kan verkligen vara ett sätt att få läsningen att rulla på bättre när det går lite trögt.

Den här boken handlar om  super modellen Hillary Baxter som utåt sett är den glamourösa vackra storstadstjejen, men hon är uppvuxen på en liten bondgård och innerst inne är det den hon känner sig mest hemma att vara. För varje ny plåtning måste Hillary ta på sig en ny roll och hon är ungefär som en kameleont och därför blir hennes bilder så bra och hon är så populär.
Nu har hon blivit erbjuden en fotografering för en tidning, det är ett längre uppdrag och hon kan verkligen inte säga nej till det, speciellt inte när hon ska få göra jobbet med sin favorit fotograf, men hur ska Hillary kunna motstå charmen hos sin uppdragsgivare som är en omtalad kvinnokarl.

Jag gillar Hillary däremot hennes uppdragsgivare Bret ger mig många gånger tankarna till Fifty shades of grey böckerna och han ger mig de där vibbarna som säger nej nej nej, ingen dreamboy med andra ord.                                               Betyg 3 av 5

29 mars 2016

Påsk-läsutmaning Sammanfattning


Mias påskutmaning är nu avslutad och så här gick det för mig.
Viss jag hade verkligen velat läsa mer men jag har hunnit så mycket annat och framför allt har jag varit ute, motionerat och fixat här hemma så det var en bra "ledighet" :)


Johanna Lindbäck - Tänk om det där är jag (223 sidor)
Cilla & Rolf Börjlind - Springfloden (442 sidor)
Nora Roberts - Fånga fantasin (217 sidor)
 =882 sidor

Så jag lyckades läsa 3 hyllvärmare och jag tog igen lite när jag inte hade läst nästan någonting innan den här utmaningen.

Hjorth, Rosenfeldt - Den stumma flickan

Sebastian Bergman #4
Det var ett tag sedan jag läste de tre första delarna i den här serien men eftersom jag köpte den här på bokrean i fjol och jag köpte del fem på årets bokrea så kände jag att det var dags att ta tag i dem, för det är en spännande serie där jag gillat det jag tidigare har läst.

I den här boken blir hela familjen Carlsten brutalt mördade i sitt hem i Torsby, mamma pappa och de två sönerna är skjutna på nära håll med ett hagelgevär. Det här utvecklas till ett komplicerat fall utan ledtrådar när Ursula reagerar på en sak hon får se på bilderna från brottsplatsen, vilket leder till att man börjar leta efter en flicka som är försvunnen,som man tror var hos Carlstens när de blev mördade, och om mördaren inte har flickan så måste de hitta henne innan han gör det. 

Jag hade glömt så mycket från vad som hände i bok tre men man fick en del återberättat så man var helt inne i vad som hade hänt tidigare och man får följa både fallet och de olika personerna och deras privatliv. Det var mindre fokus på  Vanja än i förra boken och man fick se en sida av Sebastian som antagligen visade hur han var innan hans fru och dotter omkom. Nu är jag verkligen super peppad på att i april ta tag i senaste delen och få veta mer hur det går för vissa delar i polisernas privatliv är väldigt långdraget men samtidigt kan man inte släppa serien för man vill veta hur det kommer att lösa sig med allting, men det var skönt att se att Sebastian inte bara beter sig som ett riktigt svin utan faktiskt har lite medkänslor och tänker på andra ibland även om det var av egoistiska anledningar.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris

28 mars 2016

Johanna Lindbäck - Tänk om det där är jag


Agnes har flyttat från Stockholm till Umeå med sin familj och nu ska hon börja tvåan på gymnasiet. I Stockholm var hon osynlig men nu har Agnes bestämt sig för att inte längre vara tjejen som ingen lägger märke till utan hon tänker klä sig rätt, vara social och inte överduktig och pluggig. Så fast Agnes helst skulle vilja gömma sig i sitt rum och njuta av att vara själv så pushar hon sig till att umgås med de nya vännerna hon lär känna. 

Spoiler varning!
Det kan inte vara lätt att som tonåring flytta och börja på ny skola, kan vara fördel om du vill ändra på dig för att dit liv inte riktigt har blivit som du velat och de som redan har satt en stämpel på hur du är och vem du är kommer inte så lätt ändra på sig. Agnes  har tur, hon verkar träffa snälla personer som inte har några förutfattade meningar utan låter hon vara den hon är och accepterar det.
Jag känner många gånger igen mig i boken, i både Agnes och andra karaktärer och känner igen folk från tonåren i personerna i boken, jag gillar språket och handlingen.
 Betyg 4 av 5

M.J. Arlidge - Bro bro breja

Jag hade verkligen sett framemot att det skulle komma en ny del i Helen Grace serien eftersom jag verkligen gillade första delen Ole dole.

En man hittas död i ett industriområde, någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det i en kartong utanför familjens  ytterdörr. Det här är det första offret, men kriminalkommissarie Helen Grace misstänker att det här bara är början, och snart hittas offer två och tre och då vet man att det verkligen är en seriemördare man letar efter, men ledtrådarna är små och just nu är den enda ledtråden en chattsida där män diskuterar och betygsätter prostituerade. 

Helen försöker återhämta sig sedan hennes syster dött och känner att några på polishuset vill helst att hon slutar och sen finns den där unga mannen som Helen privatspanar på som inte ens vet att hon existerar.



Jag hade väldigt höga förväntningar på Bro bro Breja och visste knappt vad boken handlade om utan bara att jag skulle läsa boken! Det tog en stund att komma ihåg vad som hände i första boken, det var så mycket att komma ihåg men allt eftersom man läser Bro bro breja så tas detaljer från första boken upp så man får en hel het, men det kanske är så att om man läser böckerna direkt efter varandra att det blir lite upprepat? Men det kan jag inte uttala mig om.
Den här serien har stor fokus på mördarna men samtidigt får man läsa om Helen Grace privatliv & tankar och vi får veta mer om de andra poliserna så jag tycker att den är väldigt bra skriven, det blir inte för mycket fokus på privatliven och man känner att vissa karaktärer gillar man andra inte.
Så det här är helt klart en serie jag kommer fortsätta följa och hoppas del tre kommer ut snart.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

27 mars 2016

Påsk-läsutmaning uppdatering #2

Vad har jag hunnit läsa sen sist då?
Har läst från sida 160-250 = 90 sidor i Springfloden,
vilket inte är så bra men jag har hunnit äta gott med familjen och gjort mycket roligt med barnen.
Hur går det för er med Mias påskutmaning?

Utlottning av Fjärilarnas stad


Det är påsk och många är lite extra lediga, den här bloggen fyller 4 år i maj och jag själv fyller år om några dagar. Så för att fira allt detta så är det nu dags för bloggens första utlottning.
Man kommer kunna vinna en bok, boken är ingen mindre än Ingrid Remvalls bok Fjärilarnas stad som kommer komma ut nu i April. Jag har själv inte hunnit läsa boken men tror verkligen den kommer falla mig i smaken, för jag gillade Ingrid Remvalls serie om Prismagalaxen.
Sen måste jag erkänna att även om jag inte har så mycket fokus på bokomslag så är det här en riktigt snygg bok!

Jag kommer köra en vanlig utlottning med lotter, sen får nog barnen hjälpa mig att dra en vinnare.

1 Lott för att kommentera att ni vill vara med i utlottningen, glöm inte att lämna bloggadress eller mailadress så jag kan kontakta vinnaren.
1 Lott kan man få om man skriver om tävlingen på sin blogg och skickar länken i sin kommentar.
sen skulle jag bli extra glad om jag fick några nya följare på bloglovin :) 

Tävlingen pågår fram till torsdag den 31 mars 23.59 så på fredag kommer jag meddela vem som har vunnit både här på bloggen och även via mail/eran blogg.
Stort tack till AFFRONT förlag som gör tävlingen möjlig.




Är du vacker, rik och samvetslös? Välkommen till Fjärilarnas stad.
Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av Muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix.
Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället.
Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?




Obs! Endast inom sverige.  
Har jag inte hört av vinnaren inom en vecka så kommer det dras en ny vinnare.

25 mars 2016

Påsk-läsutmaning uppdatering #1

Nu har det gått nästan halva utmaningen hos Mias bokhörna, och hur går det då?
Jag har läst
Johanna Lindbäck - Tänk om det där är jag (223 sidor)
Cilla & Rolf Börjlind - Springfloden (160 sidor)
sen har jag även börjat en bok, läste väll ungefär 50 sidor sen bestämde jag mig för att åka på myrorna och dumpa boken där för den var ingenting för mig.
Den var så dålig att jag inte ens minns vad boken heter, jag borde minnas det, men nää.. 

Så jag har i alla fall läst ut en bok, gjort mig av med en och läst en bit en till.

Bokbloggsjerka 25 – 28 mars

Idag är det långfredag och tyvärr här uppe i norr där jag bor så har vi massa snö kvar och solen skiner inte heller, men vi ska i alla fall bort och äta middag och ta tag i målandet av sonens rum, det är dags för han att få ett eget sovrum. Och då kommer jag nog få mer lästid när jag kan läsa i sovrummet igen.

Ja men tillbaka till att det är fredag, vilket innebär Jerka

Den här gången vill Annika veta om vi har tänkt läsa någonting speciellt i påsk. 

Hm, nej jag hade tänkt läsa ut det jag redan har påbörjat och framför allt fortsätta att bearbeta mina hyllvärmare, vilket går si så där. Det är väldigt lockande att ta upp recexen och de nya böckerna men de får vänta till April! :)


21 mars 2016

Påsk-läsutmaning

Jag ligger så långt efter den här månaden, jag har läst EN bok, alltså en bok på tre veckor.
Så den här utmaningen måste jag haka på, inte för att jag är speciellt mycket mer ledig än annars men jag kanske pushar igång mitt läsande i alla fall!
Värst med att jag läser så lite är att jag istället råkat beställa hem MASSA böcker...

Här hittar ni till Mias påsk-läsutmaning som pågår onsdag till måndag (23-28/3)

Vad jag har tänkt läsa? Nja inte riktigt koll, men antagligen några från min hyllvärmar hög på nattduksbordet :) Sen kanske det blir någon ny eller något rec.ex men vi får se jag hoppas lyckas läsa några hyllvärmare då mars är hyllvärmar månad.



11 mars 2016

Bokbloggsjerka 11-14 mars

Fredag och de är jerka igen :) Den här veckan är frågan "Vilken är din favorit när det gäller ljudböcker? har du någon favorit uppläsare?"

Jag har provat på ljudböcker, men när jag kör bil fungerar det inte för jag tappar fokusen så lätt, när jag är ute och går så vill jag vara uppmärksam på vad som händer runt omkring och eftersom jag har 4 hundar som jag går med samtidigt så tar de en del koncentration och när jag jobbar med huset eller i trädgården skulle det fungera, så länge jag inte samtidigt har barnen då måste jag ha ett öra på dom.
Så  i framtiden kanske det kommer bli mer lyssnaden men inte i nuläget. Jag har ingen specifik uppläsare jag gillar, lyssnade på någon barnbok som ljudbok på radio och hon var helt okey, Stefan Sauk är väldigt bra och sen finns det en del dåliga oxå men jag har lyssnat för lite för att ha någon vettig uppfattning.

9 mars 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 10

Barnboksbloggen hade en rätt intressant fråga den här veckan så jag kan inte låta bli att svara på den och det ska bli så intressant att se vad ni andra har svarat! 
Veckans fråga kommer här "Hur gör du för att inte missa inlägg från dina favorit bloggar?"

Jag lägger till mina favorit bloggar på bloglovin, där följer jag massa bokbloggare men även andra bloggar och det är rätt skönt att kunna sortera bloggarna. Om jag inte skulle ha bloglovin så skulle jag aldrig ha koll på vad ni andra bloggar om :P 

6 mars 2016

Spänningsutmaning Februari



Det här var lite klurigare, för månadens bästa ska ju vara den som är bäst. Medan här kan det vara en spännande bok som ändå fått ett sämre betyg. Men den här månaden ville jag inte ha samma bok till båda och jag läste många böcker som var okey men inte mer så jag bestämde mig för att ta Ensamfjäril av Gabriella Ullberg Westin.

Det händer mycket i boken, den är lätt läst och samtidigt många twister så det är inte världens enklaste mordgåta.

Månadens bästa - Mars


Helt klart Rachel Abbotts  Främlingsbarn, HÄR kan ni hitta till min recension.
Jag hade lite besluts ångest om det här skulle vara månadens bästa bok eller få höra till spänningsutmaningen men den var så bra och så oväntad så nej den var tvungen att bli månadens bästa.

4 mars 2016

Veckans bokbloggsfråga v9 Roligaste inlägg

Fredag och svarat på jerkan och satt och kollade igenom bloglovin och insåg att jag ville svara på veckans bokbloggsfråga som Barnboksbloggen ställde redan i måndags.

Vilken typ av blogginlägg tycker du är roligast att läsa?
Och vilken typ av blogginlägg tycker du är roligast att skriva?

Jag älskar att se folks bokhyllor, bokhauls, bokhögar osv Även recensioner av böcker jag har läst gillar jag, är det på böcker jag har tänkt läsa så försöker jag inte spoila mig men skumma lite för att se vad personen tyckte om boken eller om boken ska läsas snart så läser jag inte inlägget förens efter jag har läst boken (fördelen att följa bloggar på bloglovin).

Roligast att skriva är inte recensioner även om de är enklast, och jag gör inga videos både för att jag aldrig är ensam hemma och jag gillar inte att vara framför en kamera. Jag bloggar mest för egen del, att ha koll på vad jag har för böcker, vad jag har läst och vad jag tycker och för den enormt trevliga gemenskapen det är bland bokbloggarna. Jag har även en till blogg, där jag skriver om hundarnas träning men även det är för min egen del, ha koll på hur det går och analysera saker som går bra och dåligt.

Nu ska jag äntligen läsa igenom alla era inlägg och se vad ni tycker.
Ni får gärna kommentera vad ni tycker jag ska blogga mer om :)

Bokbloggsjerka 5 – 7 mars

Den här veckan har Annika låtit KajsaLisa få ha veckans bokbloggsfråga.
Och det hon undrar är vad vi tycker om bokrean, har den spelat ut sin roll? Och har bokhandeln spelat ut sin roll med internethandel och läsplattor? Berätta gärna om några fynd ni har gjort.

Jag var på icamaxi (körde till grannstaden) som vanligt och blev besviken över att en av böckerna jag skulle ha inte fanns, på hemsidan fanns den helt plötsligt bara som beställningsvara. Men de har oftast fler titlar än vad som annonserar för men många titlar är ju då sådana som var med redan i fjol.
Åkte en sväng även till akademibokhandeln här i min stad men ingen av de tre böckerna jag tänkte köpa fanns, jag blev jätte förvånad och letade hur många varv som helst men nä.

Sen har jag försökt  att inte beställa från någon nätbokhandel, bokrean brukar jag handla i fysiska butiker men tillslut kunde jag inte hålla mig och det var ändå jätte länge sedan jag gjorde en egen bokbeställning så råkade köpa hem 4 böcker, en från rean och tre pocket.

Jag köpte 4 i fysiska butiker och 4 på nätbokhandeln, nätbokhandeln får nog sålt en hel del icke reaböcker när folk ändå ska beställa. Och tydligen är det så även i fysiska affärer, vilket är jätte roligt!
Däremot tyckte jag inte var speciellt mycket bra på ungdomsbokfronten och inte heller bland engelska reaböcker :( Det är helt klart något som kan förbättras!
Vad har jag köpt hem då?

de som inte har hunnit komma får ni vänta med att se ;)


3 mars 2016

Utlottning på Beasbokhylla

Beas bokhylla pågår det just nu en tävling som avslutas den  5e mars och det man kan vinna är två signerade böcker. Böckerna är skrivna av Gabriella P.Kjeilen och är de två första delarna i hennes fantasy serie om Mellody Looh.
Helt ärligt var det här en serie och författare som jag inte alls har hört talas om tidigare så nu hoppas jag verkligen att jag vinner så jag får en chans att läsa dessa böcker. 

Lite läsplanering för mars och april

Nu i mars så har Fantastiska berättelser en ta kontroll över hyllvärmarna utmaning, och den har jag tänkt haka på men jag kommer läsa rec.ex men försöka att undvika mina nyinköpta böcker.
Men sen under April tror jag att jag ska försöka lägga fokus på de böcker som jag har köpt under 2016, bokrea böckerna med andra ord, för annars lär det bli som andra år och som för så många andra, att de bara bli köpta och sen liggandes i olästhögen i några år, vilket riktigt inte är planen när man köper nya böcker.

Så bland de olästaböckerna jag hoppas på att lyckas bearbeta nu i mars så ska jag försöka läsa lite olästa delar i serier, så får vi se om de nyare delarna kanske får bli lästa i april :)

Så den stora planen är att bearbeta olästaböcker och att komma ikapp med lite fler serier och just nu känns det ändå som att det kommer gå vägen under det här året, men vi får se längre fram hur det egentligen går.

1 mars 2016

Månadsläsning [Februari 2016]

9.  Amanda Stevens - Djävulens fotspår  (3)
10. Gabriella Ullberg Westin - Ensamfjäril (4)
11. Camilla Grebe - Eld och djupa vatten (3)
12. Emanuel Blume - Koma (1)
13. Kristina Ohlsson - Sjuka själar (3)
14. Sofie Thrin Johansson - barnvakten (4)
15. Chris Jordan - Sekten (3)
16. Rachel Abbott - Främlingsbarn (4)


Totalt:  8
Nya författare: 4
Tillhör en serie: 3?
Rec.ex: 6
Svenska/Engelska 8/0
Hyllvärmare: 2
Tegelstenar(minst 500 sidor):  0
E-böcker/Ljudböcker: 3/0
Seriealbum: 
Besvikelse: Noveller är inte riktigt min grej har jag insett, de tar slut för fort och för förutsägbara.
Positiv överraskning: Främlingsbarn var så oförutsägbar och verkligen en bok där man inte vet vem som är god eller ond.
Min åsikt om månadenBörjan på månaden gick läsningen verkligen jätte bra och sen gick det verkligen utför och det har inte blivit mycket läst senaste veckorna så jag får vara nöjd med åtta böcker men hade hoppats hinna läsa några fler.

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...