31 juli 2015

Maria Nygren - Feber fågel

Den före detta polisen Linn som numera jobbar med försäkringsärenden blir skickad till Sejdarö i Ålands hav för att utreda de många olyckorna som har varit där senaste tiden. 
Under täckmantel som fotograf försöker hon lära känna öns invånare och först lär hon känna syskonparet som hon får hyra en stuga av och det var de som drev öns nedlagda rökeri. 

Det här är en spänningsroman med känsla av övernaturliga inslag. Jag tyckte många karaktärer var väldigt knepiga och Linn har väldigt mycket i sitt bagage. Det var ingen direkt jag tyckte mer om och man fick förklaringen till varför folk gjorde si och så och då är det svårt att ogilla de som inte handlar riktigt rätt. Det här var vad jag tror en fristående bok men det kändes lite som att det kunde ha varit en del i en serie eftersom Linn verkar ha varit med om en hel del, det mesta fick man svar på men det tog lite fokus från huvud storyn.
betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon 

30 juli 2015

Marissa Meyer - Cinder

Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen och från månen är de övervakade av den elaka drottning Levana som försöker göra allting för att gifta tills sig makt. 
Cinder är en begåvad mekaniker och en cyborg, delvis människa delvis har hon en fot- och en handprotes av stål. Cinder vet inte så mycket om sitt förflutna utan hon bor med sin styvmamma och två styvsystrar och det är Cinder som får dra in pengar åt hushållet. 
En dag kommer prins Kai och behöver Cinders hjälp och det blir början till att krångla till Cinders liv, hon får känslor för Kai men han vet inte ens om att hon är cyborg men deras vänskap gör att Cinder blir indragen i den intergalaktiska kamp som pågår. 

Jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka om den här boken innan jag började, jag har flera gånger motbevisat mig själv att jag gillar den här typen av böcker utan att samtidigt vara allt för nyfiken, utan blir mest nyfiken av att andra pratar så gott om böckerna och väljer då att ge dem en chans. 
Cinder var riktigt spännande och det påminner verkligen om en askungesaga men boken får så klart inget riktigt avslut när det är första delen i en serie, och jag ska kasta mig över nästa del inom kort! 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

Carin Gerhardsen - Tjockare än vatten


Flertalet katter har blivit dränkta och sedan utplacerad i anslutning till vatten i ett bostadsområde i Stockholms södra förorter. Men när en kvinnlig psykolog hittas dränkt och stympad i sitt badkar så börjar Conny Sjöberg och hans team få annat att tänka på.
Men när mannen som var med och våldtog Petra faller tjugofem meter ner på en bil och dör så tar utredningen en ny vändning och allting börjar riva i de gamla såren för poliserna men speciellt för Petra och Hamad. 


Gerdins relation med den gifta mannen tog en ny vändning som kändes rätt otippad men det var verkligen en bra lösning och det var på tiden kanske att hon öppnade upp sig lite om sitt privaliv för någon kollega. Petra och Hamad lever verkligen mitt i helvetet ett tag men det var skönt att storyn med Lina fick en lösning även om det kändes sjukt otippad, snacka om hemlighet att gå och bära på.
Nu finns det bara kvar en bok i serien att läsa och man känner att serien börjar knyta ihop trådarna och det ska bli riktigt spännande att få läsa sista boken! 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon  adlibris

25 juli 2015

Robyn Carr - Viskningar i vinden

Bok tre i serien om den lilla staden Virgin River. 

Åklagaren Brie Sheridan reser till Virgin River för att vila upp sig efter en tuff tid, inte nog med att Bries man övergav henne för hennes bästa väninna utan hon har även blivit brutalt överfallen av en våldtäktsman som hon försökt få i fängelse men misslyckats. 
Nu vill Brie få lite lugn och ro och få återhämta sig från allting tillsammans med sin bror Jack och hans familj och vänner. Men av vännerna är före detta polisen Mike Valenzuela som Brie kommer ha svårt att motstå och han har rykten om sig att vara en riktig kvinnokarl. 
Stadens barnmorska Mel som även är gift med Jack besöks av flera unga kvinnor som verkar ha blivit drogade och våldtagna och hon vill ha hjälp av Brie och Mike för att få tag i den skyldige. 

Det händer verkligen mycket i den här lilla staden men den här var så himla förutsägbar men samtidigt är det roligt att följa fler och fler invånare men hade varit roligt med lite fler grundinvånare inte bara alla nyinflyttade. Jag kommer helt klart läsa fler böcker i serien men ska ta en liten paus med dessa nu för det blir lite för mycket att läsa tre böcker från en serie på sträck! 
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på harlequin

19 juli 2015

Sarah Dessen - Allt och lite till

Snäll, snygg och pålitligt är Emalines pojkvän Luke, de har varit tillsammans i flera år och nu under sommaren efter high school så börjar Emaline ifråga sätta allting.
Är hon verkligen nöjd med livet i den lilla trygga staden Colby med Luke eller är det någonting mer hon strävar efter. När den spännande New york killen Theo dyker upp för att göra en dokumentärfilm om en av stadens invånare så börjar Emalines liv förändras.
Det här är verkligen sommaren där allting kan hända.

En typisk Sarah Dessen bok men inte riktigt lika bra som de tidigare som jag har läst, inte så förutsägbar heller men storyn känns lite svag. Jag har svårt för att fastna för karaktärerna för alla är så speciella åt olika håll att det känns som att allting egentligen är kaos i Emalines värld. 
Jag tycker om boken men tyckte bara inte att den var lika bra som jag förväntat mig, men då har jag rätt höga tankar om Sarah Dessens böcker. 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

18 juli 2015

Ann Olerot - Änglasynden

En man mördas brutalt i sitt egna hem mitt på dagen och så klart finns det inga vittnen.
Mördaren känner sig oövervinnerlig och snart har Julian och Susanne på falköpingspolisen flera mord att lösa, men ledtrådarna att följa upp är är väldigt få. 

Samtidigt sitter Oscar i en källare och kan inte förstå varför han är inlåst och han är väldigt fundersam över vad det egentligen är som hänger i trädet utanför källarfönstret. Varför verkar ingen leta efter han och när han försökt banka på fönstret har ingen hört han, är han redan bortglömd av sin mamma? 

Det här var en spännande lättläst bok men den lyckades inte riktigt gripa tag i mig och suga in mig i handlingen och det känns som att boken tappade en del i slutet och jag har så svårt att förstå hur så många mord kunde begås utan att någon såg mördaren. Dessutom så var det vid ett tillfälle skrivet som att mördaren var med när en dog och samtidigt som att mördaren stod en bit bort och spionerade och såg när personen dog på håll, jag fick inte riktigt ihop det.
Betyg 3 av 5

15 juli 2015

S.K. Tremayne - Istvillingar


Lydia och Kirstie är sex år gamla och enäggstvillingar, de är så lika att det finns ingenting i deras utseende som skiljer dem åt så det är inte ens lätt för deras föräldrar att skilja dem åt.
Men en dag händer det som inte får hända, Lyda faller från en balkong och dör inför ögonen på sin syster. 


När det har gått et år så bestämmer sig familjen att flytta till en liten isolerad ö som de har ärvt, de försöker komma bort från alla plågsamma minnen men precis innan de ska flytta säger Kirstie till sin mamma att hon egentligen är Lydia.
Kirstie börjar bete sig mer och mer olyckligt, mamman i familjen vet inte vad hon ska ta sig till och pappan tar avstånd och försöker dölja sina hemligheter så gott det går.  Äktenskapet blir sämre och sämre och de vet inte riktigt vad de ska ta sig till med Lydia/Kirstie för de vet inte vem hon egentligen är, men alla händelser får tankarna att snurra på mamman och tänker ta reda på sanningen om vad som egentligen hände den där kvällen när en av hennes döttrar dog. 

Jag trodde boken skulle vara mer skrämmande och spännande, det var istället rätt påfrestande att läsa om hur familjen slets isär på grund av alla lögner och när slutet kom så var det luddigt konstigt och jag tyckte mest allting blev märkligt
Betyg 2 av 5
boken finns att köpa på adlibris  cdon

12 juli 2015

Tv - serier [v28]

Beauty and the beast s03x05
Skönt att storyn med Bob och hans fru tog slut. JT är verkligen världens bästa kompis och han och Tess är så omaka men gulliga ihop, det ska bli spännande att se vad mer JT kommer kunna göra för tror inte det är färdigt där. Cat måste sköta sitt jobb, det har varit så lite jobb relaterat som hon har gjort under en lång tid att det vore skönt med lite sådana inslag oxå.

Chasing life s02x01
Men varför börjar Dominic springa efter April helt plötsligt? Jag hade hoppats att det där var över och efter hennes dröm där i början så blev man verkligen matad med att det kanske kommer hända.
Aprils cancer behandling går inte så bra och det finns en chans att hon dör och att det inte blir fler säsonger, men blir det fler så måste hon ju överleva.
Var ju lite intressant att Natalie hittade en bok som deras pappa har skrivit, och där det stod om att han planerade sin död? What? 
April och Brenna är verkligen lika på riktigt så snacka om det är bra casting där.

Teen Wolf s05x03
Det händer så mycket konstigt just nu och man har mest bara massa frågor och man vet inte vad många nya karaktärer egentligen är för någonting. Jag hoppas Theo får bli en del av Scotts flock.

Tracie blev dödad av de där skumma som jag inte förstår mig på,

the Fosters s03x05
Varför hittar Callie på så många dumheter? Tur det inte blev något kärleksdrama mellan Callie och Brandon och att hon och AJ gillar varandra, så jag hoppas det blir någonting där men om hans bror kommer tillbaka så kanske han kommer sticka.

the Whispers s01x06
Drill lyckas verkligen få barnen att göra som han vill, men jag

Vad Minx mamma är svartsjuk och motsträvande. Men attt hon försöker prata med Drill är intressant för fick en känsla av att hon kommer komma på någonting.
Nu fick vi se Drill i alla fall, typ en alien och hans familj kommer oxå komma?!


Rookie Blue s06x08
Stackars Traci när det visade sig att hennes pojkvän Steve var korrupt. Oliver blev frikänd från alla misstankar men han verkar rätt bitter. Men det verkar som att Traci kommer ta ut det här även på Gail eftersom Steve var hennes bror, Marlo kommer få sin bebis redan i nästa avsnitt och att det kommer bli rätt dramatiskt.

Under the Dome s03x03Jag fattar inte så mycket och tycker att den här storyn allt jätte knepig, de två tidigare säsongerna har börjat mycket bättre. Men man fortsätter ju att se för att få veta hur det kommer gå för alla och vad som kommer hända. Barbies andra tjej är med nu och det skulle inte förvåna mig om hon är gravid, Julia blir svartsjuk och tycker det är jobbigt vilket jag verkligen förstår. Junior har flippar ur helt och jag håller med Big Jim att alla är mer eller mindre förändrade.

7 juli 2015

Robyn Carr - Där livet väntar


Del två i serien om Virgin rivers invånare. 
Ute vräker regnet ner och John "Preacher" ska precis stänga baren när en ung kvinna med en liten pojke kommer in, sjöblöta vilse och kvinnan har ett blåmärke på kinden. 
Preacher som varit marinsoldat uppfattar direkt att kvinnan är rädd och behöver hjälp, så han erbjuder dem sitt gamla sovrum så de i alla fall kan vänta ut stormen innan de fortsätter sin flykt. Men Preacher råkar se att kvinnan inte bara är blå på kinden utan hon har blåmärken över hela kroppen och direkt känner han att han vill ge den skyldige det han tål så han vill göra allting i sin makt för att hjälpa både kvinnan och hennes son.
Men den här kvinnan kommer snart få Preacher att känna någonting som han aldrig har upplevt tidigare.

Kvinnan som heter Paige har tagit mod till sig och insett att hon måste fly från sin man innan han kommer slå ihjäl henne, hon gör vad som måste göras för sin son och bebisen hon har i magen. Men att fly är inte så bara utan hennes ex får veta var hon är och dyker upp i staden och  han har inte tänkt åka utan Paige.

En riktigt spännande bok och man blir så arg på Paiges make, det räcker ju inte att han slår sin fru utan dessutom sin gravida fru och han är typ svartsjuk så han vill att hon ska få missfall.  Även Paiges bror som tycker att man kan stå ut med lite grann för ett stort lyxit hus blir jag riktigt arg på!! 

Det var jätte roligt att få lära känna fler karaktärer i byn men jag är SÅ glad att jag inte läste den här boken när jag var gravid för det hade nog blivit psykiskt påfrestande!! 

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på harlequin

6 juli 2015

Robyn Carr - När solgen går upp


Del ett i serien om invånarna i den charmiga småstaden Virgin River.
Sökes: Barnmorska/specialist sjuksköterska till Virgin River (600 invånare) Gör skillnad och njut samtidigt av Kaliforniens imponerande Redwood-skogar och kristallklara vattendrag. Gratis boende i stuga.

När Melinda Monroe ser annonsen bestämmer hon sig för att den lilla staden bland bergen kommer bli ett perfekt ställe för att fly till för att få lite distans till sin sorg. Melinda blev för ett år sedan änka efter att hennes make blev ner skjuten i en livsmedelsbutik på väg hem från jobbet. 

Men när hon anländer till staden är inte allting så som hon har fått berättat för sig, hon kör fast med sin bil pga regnovädret som gör vägarna näst intill omöjliga att köra på och stugan är ett skitigt ruckel och läkaren som hon ska jobba med vill absolut inte ha någon kollega. 
Melinda bestämmer sig för att lämna staden, men hon måste stanna i staden över natten så vägarna går att köra på igen. Fast nästa morgon så hittar hon en nyfödd bebis på trappan och mötet med den före detta marinkårssoldaten som äger puben får henne att bestämma sig för att stanna några dagar.

Visst självklart är boken lite förutsägbar med vissa bitar men det finns även en del saker man inte får veta och eftersom det här är en serie så får man följa invånarna i fler än en bok vilket är riktigt roligt. Man får ta del av fler individer i staden och även få veta hur det går för dem.
Jag har redan läst del två och håller på med del tre och jag kommer sen även fortsätta med övriga delar i framtiden, en mysig serie om härliga individer med mycket fokus på kärlek och rätt och fel!
Betyg  4 av 5
boken finns att köpas på harlequin

5 juli 2015

Tv - serier [v27]

Scream s01x01 *seriepremiär*
Jag blev positivt överraskad av det här pilot avsnittet, många härliga kända ansikten och det känns som en jätte bra läskig sommar serie!! 

the Whispers s01x05
Jag tycker Minx är läskig och hennes föräldrar har nu blivit påverkade av Drill på olika sätt. Ska bli spännande att se vad som egentligen kommer hända och hur allting kommer visa sig hänga ihop!
Hoppas det inte är någonting jätte konstigt, fast det känns som det kan vara någonting med aliens eller så med den där stenen som lyser blått och slår ut ström.

Teen wolf s05x01-02
Vad fint att Scott tänkte på Allison. Men det hände som mycke i det här avsnitten fast en hel del som man inte riktigt förstod sig på utan det kändes lite grötigt och hoppigt men det lär nog bli bättre.

the Fosters s03x04
Cole har fått börja sin köns förändring och han är kär i Callie, vilket jag inte gillade men det lär inte hända någonting där för jag tror att hon kommer få ihop det med A-J.Callie måste vara den bästa systern som Jude kan ha, hon älskar verkligen han oavsett.
Jag gillade Mariana och hennes pojkvän, tills hon var otrogen men vad bra att de gjorde slut när hon inte berättar sanningen och är så konstig mot han. Oj vad förvånad jag blev när Brandon och Cat fick sluta på musiklägret, jag trodde som vanligt att det skulle bli som alltid att det skulle ha ordnat sig så att Brandon och den där jobbiga tjejen hade blivit vänner men tydligen inte.


Jag gillar att man tar upp om man är olika och känner olika och att det är viktigare att vara kär och älskad än om man är gay, hudfärg osv Det är inte många serier som vågar beröra de här lite känsligare punkterna.

Under the dome s03x01-02
Jaha det blev typ två parallella världar nu och the Dome försvann och det var så uppenbart att det var någonting skumt med psykologen. Dales nya tjej och psykologen dök alltså upp nu när de andra återvände till den riktiga världen, Melanie är så opålitlig.


Rookie blue s06x07
Jag förstod direkt att det var någon som låtsades vara Oliver för att plantera ut bomben och allting annat men det kändes lite otippat fast ändå helt rätt att det är Tracis pojkvän. Han har en stor roll men ingen jag  kommer sakna om han försvinner, för skulle kännas konstigt om det var en karaktär som man knappt har sett tidigare som är skyldig.


1 juli 2015

I min brevlåda [Juni 2015]

Två rec.ex en läst och recenserad en har jag läst halva



29:- styck på Ö&B


10:- styck på dollarstore

Ta 4 betala för 3 på bokus, och 2 som råkade följa med i den beställnigen
Fick alltså hem 13 böcker den här månaden och har läst 4, det ser inte bra ut för min olästhög med andra ord, för den växte rejält... och jag har råkat beställa hem 4 till böcker sen får det vara bra, då är det bara rec-ex som får flytta hit på ett väldigt bra tag, helst fram till jul!!!

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...