30 januari 2015

Bokbloggsjerka 30 januari – 2 februari

Fredag snökaos ute och jerka, var tvungen skotta först för att sen belöna mig med att läsa och göra veckans jerka. Så typiskt att det ska komma snö i mängder bara för att jag har massor jag borde göra och jag har börjat längta efter sommaren. 
Jerka frågan är vad vi tycker om upprepningar, om det fungerar eller inte.

När det är en serie och man antingen får en uppdatering om det viktigaste som har hänt karaktärerna i början på boken eller små påminnelser i boken, sånt fungerar i alla fall för mig. Men det jag redan har läst vill jag inte läsa igen i samma bok då känner jag mig antingen trög, börjar fundera om jag sitter och läser om det jag redan har läst och blir väldigt uttråkad! 


 


Carin Gerhardsen - Gideons ring

Hammarbyseriens bok #5. 

En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten, morgonen efter blir polisen kallade till ett hyreshus och där utanför John Gideons dörr sitter kvinnan. 
Flickan heter Veronica men hon pratar inte men de kan konstantera att hon har blivit utsatt för brott men det är svårt att hitta ledtrådar när hon inte själv vill berätta. 
Poliserna börjar luska i vem John Gideon är eftersom kvinnan satt just utanför hans dörr men grannarna skvallrar mest om att han måste vara pedofil med tanke på alla de unga tjejerna som brukar springa in och ut ur hans lägenhet i tid och otid.
Conny Sjöberg har svårt att gå vidare när de inte får tag i John och några från teamet fortsätter att luska i andra saker och samlar bevis mot den/de som gjorde illa Petra. 


Den här boken/serien visar verkligen att man aldrig vet vem man kan lita på och att en utsträckt hand kan komma från oväntat håll och att folk har många fördomar men låter det stanna vid skvaller. 
En bok/serie som verkligen får en att tänka till och det känns skönt att Petra äntligen har fått veta vem som är skyldig och i nästa bok kanske vi kan släppa det och lägga fokusen framåt! 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   cdon   


29 januari 2015

Tess Gerritsen - Dödligt löfte

Nina Cormier blir lämnad vid altaret när hon ska gifta sig, efteråt när hon sitter i prästens bil så exploderar hela kyrkan och senare blir hon prejad av vägen så inser både Nina och brottsutredaren Sam Navarro att hon har någon efter sig som vill mörda henne. 

Det är inte bara kyrkan som har blivit bombad utan även andra byggnader och av någon anledning så är bombaren ute efter Nina men inte ens Nina vet varför och det är nu Sams uppgift att skydda henne men de ligger hela tiden två steg efter och det börjar vara riskabelt att hitta bombaren. 


Det är högfart, spänning och romantik, så en typiskt Harlequin bestseller bok. Vi får lära känna Ninas familj som är väldigt speciell men jag gillar att fokusen verkligen ligger på fallet och att det sen är romantik i andra hand även om det går rätt hand i hand i den här boken. 
Avslappnad nöjes läsning, man får precis det man förväntar sig.
Betyg 3 av 5

28 januari 2015

Lotte & Sören Hammer - Ensamma hjärtans klubb

Det här är tredje boken i serien om Konrad "Simon" Simonsen och hans polisteam. 

I den här boken får vi följa när Konrad som kommit tillbaka efter en allvarlig hjärtattack och får då börja med ett rutin jobb, med en död brevbärare i en trappuppgång.
Till sin hjälp får han Pauline Berg som även hon är tillbaka till jobbet sedan hon blev kidnappad. 
När Konrad börjar nysta i brevbärarens liv så verkar det som att den som har lösningen är en präst men han har ju tystnadsplikt så de måste ta andra vägar för att få fram sanningen. 

Pauline borde inte ha fått komma tillbaka till jobbet redan, hon är verkligen inte redo för det och oj vad jag har stört mig på henne genom hela boken. 
Och den här boken var bra de första kanske hundra sidorna sen fanns det inget tempo bara mängder med människor och platser och värsta gröten som gjorde mig mest förvirrad och ointresserad men där i slutet blev det lite bättre men ändå inte nog bra, jag tvingade mig igenom boken.... 
Efter tre halv bra/dåliga böcker så kommer jag  INTE fortsätta läsa på den här serien, det är en typ av deckare som inte alls tilltalar mig.
Någon annan som har läst böckerna i den här serien? Som kanske har någon annan åsikt? 
Betyg 2 av 5
 boken finns att köpas på  adlibris   cdon 

25 januari 2015

Tv - serier [v4]

Chasing life s01x12
Brenna blev dumpad av Greer efter att ha väntat på henne.

April är tillbaka på jobbet och hon såg Dominic där men han hälsade inte ens först och sen pratade dom ut och han är arg för att hon var otrogen. 
Eftersom April kommer behöva en benmärgstransplantation om det visar sig att cancern inte är borta eller att den återvänder och när Brenna inte är en match så kontaktar de halvsystern men just då de träffas blir Brenna tagen av polisen när hon tar sig in hos Greer.
Nathalie gick med på att testa sig för att se om hon matchar som benmärgsdonator.
Leo har legat i koma sedan han opererades för två månader sen, eller nu är han inte i koma men han är inte vaken men vaknade till mer och mer under avsnittet och han verkar inte riktigt var sig själv efter att min fick se vad som kommer hända i nästa avsnitt.

Jag tror att första halvan av säsongen var bättre än andra halvan kommer vara för nu tror jag det kommer bli mycket drama kring April - Leo.

the Fosters s02x12
Callies biologiska pappa fick en panikångest attack och det senare när Steph ber han skriva på papprena så gör han det men ångrar sig sen för han vill försöka få vårdnaden om Callie.

Så tillsvidare kommer Callie bo med Steph och Lena men ska träffa sin pappa en dag i veckan, men hon vill inte träffa sin syster Sophia och då försöker hon bli överkörd genom att gå ut mitt framför en bil och Callie berättar för hennes föräldrar om vad som verkligen hände.

Jesus går och lyssnar på sin mammas AA möte och får då veta att hon är gravid.
Brandon har fått ett stipendium och tänker inte åka utan tänker åka iväg med bandet istället.

Eye Candy s01x02
Shit vilket spännande avsnitt, läskigt att sitta i en bil som någon utanför kontrollerar och sen att det visar sig vara helt fel förövare och det börjar vara farligt för de killar som Lindy dejtar.

12 Monkeys s01x01-02 *seriestart*
En sci-fi serie som jag nu under två avsnitt har försökt få grepp om serien men det är väldigt mycket att ta in och man förstår inte så mycket ÄN. Det är en hel del resande fram och tillbaka i tiden som de verkar kunna styra väldigt bra.
Jag ska ge serien något avsnitt till sen får vi se om jag fortsätter eller skippar den för bättre serier.

the 100 s02x09
Sist fick vi se hur Clarke dödade Finn så the grounders inte skulle kunna tortera han, sen börjar hon se Finn överallt. Folket på Millweather har insett att the grounders har gjort en allians med the sky people men de har inte ännu insett att de även blir motarbetade från insidan.
Raven är lite väl hård mot Clarke, klart hon inte ville döda Finn men hon ville inte se han bli torterad till döds heller men nu fick hon se hur de skulle ha torterat Finn.
Bellamy ska ta sig in på Millweather för att bli en person på insidan eftersom de inte vet någonting om vad som händer på insidan.
Clarke börjar bli känslokall och hon och Hedda är nog snart rätt lika men jag hoppas få se någon scen där de kämpar ihop sida vid sida.


Hart of Dixie s04x03
Wade försöker verkligen och det blir inte riktigt så bra och när Zoe får för sig att Wade har tänkt fria får hon panik och flyr till sin mamma och Wade åker dit och pratar med Zoes mamma och Wade säger att han älskar Zoe och har tänkt kämpa för henne.
Och sen när Wade pratar med Zoe så kan man inte annat än smälta och de blir tillsammans igen.

George och Lemon igen, nej det hände inte för han insåg att han inte älskar Lemon längre och han berättade även att Lavon var där för Lemon.
Jag tycker faktiskt att det är så synd att Lavon och AnnaBeth inte är tillsammans för jag gillade dom tillsammans och hon har tydligen fortfarande känslor för Lavon och nu kommer det nog bli ett triangeltrama Lemon Lavon AnnaBeth.

Glee s06x04
Sue har tänkt se till att Blaine och Kurt blir tillsammans igen.
Blaine har ju verkat lite velig så när Kurt säger att han ska på en dejt så blir det ännu svårare för Blaine att veta vad han vill men 

Oj helt oväntat att Rachel och Sam skulle kyssas, och jag vet inte vad jag tycker om det.
Inget höjdar avsnitt, fast tycker inte Glee har varit så bra senaste säsongerna...

Saving hope s03x14
Oj vad det syntes nu att Alex är gravid, det har gått fort.
Joels pappa blir sjuk och han ser direkt att Joel är kär i Alex och får dom att gå och ta emot ett pris som han skulle få men han ligger ju inlagd. Och hans plan fungerar för Joel säger till Alex att han vill försöka och han vill vara bebisens pappa.
Maggie verkar vara bi och vi får se nu om hon fick sig en flickvän.

Arrow s03x10
Just ja vi lämnades ju i värsta cliffhangern sist där Oliver förlorade slagsmålet och blev knuffad ut för stupet och de tror nu att han  är död men hoppas att det inte ska vara så och under tiden försöker de fortsätta jobba med det Oliver höll på med innan han tog på sig skulden för Sarahs död.
Alla är så vilsna när inte Oliver är där och de reagerar olika hur de ska hantera det genom att vara ledsna och arga.
Thea är den enda som inte vet alls vad som hänt med Oliver och Malcom tror att dom är i fara så han informerar henne om att de måste lämna stan för aldrig återvända igen.
Laurel ger sig arg ut på gatorna och slåss med stadens fiender.

Vi vet ju att Oliver lever och finns kvar där ute, ska han återvända från det döda igen? Eller vad kommer hända?

the Flash s01x10
Bara jag som blev sugen på att se Prison break? Och eftersom de blev fritagna ur sin transport på slutet så kommer vi få se mer av dom.

Chicago PD s02x12
Erin och Jay fick verkligen till det, men då ska Erin iväg på någonting i sex månader och hon verkar inte tycka att det är speciellt roligt på det nya jobbet och nu vill hon tillbaka till sitt vanliga team.

23 januari 2015

Ta kontroll över bokhyllan [Tävling]

Fantastiska berättelser anordnar en tävling som ni kan läsa mer om HÄR 
Tävlingen går ut på att man ska läsa hyllvärmare och det handlar inte om att läsa mest böcker utan att procentuellt ha läst flest hyllvärmare. Så en bok är 100% har jag läst två böcker men det var en ny bok så är det 50%, ni fattar!
Sen får man poäng efter hur många procent man har läst 10% = 1 poäng, 20% = 2 poäng osv.
men det finns även några sätt att få extra poäng men det får ni gå in och läsa om själva :P 


Vad räknas då som hyllvärmare? Det är alla böcker som man fått hem före 2015, så de flesta har nog ett antal liggande hemma! 

Det man vinner är dessutom ett present kort på 150kronor på adlibris, nu behöver ju jag inga fler böcker egentligen men då kan jag köpa någon bok för att avsluta någon serie tänkte jag ;)

Jag tänkte vara med i utmaningen mycket för att jag i år verkligen försöker hålla fokus på att få ner antalet hyllvärmare som jag har, dock vet jag att jag kommer läsa en del nya böcker eftersom jag nog kommer få hem något rec.ex under februari(som har rec.datum i feb.) 


Ska ni haka på? 
Här är böcker som jag funderar på att läsa, en hel del serier och någon serieavslutning! 


Bokbloggsjerka 23 – 26 januari

Fredag = Jerka och idag är Annika nyfiken på om vi läser baksidorna på böcker och om vi gör det om det är vissa saker som gör att vi vill läsa böcker och vad som gör att vi inte vill läsa den. 

Oj jag fick fundera lite på vad jag skulle svara...
Men JA jag läser nog alltid på baksidorna och gör det ofta flera gånger under tiden jag äger boken.
Seriemördare, mord, en cliffhanger, sånt gör att jag helt klart vill läsa boken.
Däremot sånt som gör att jag lägger tillbaka boken är däremot om bokens handling är historisk, självhjälpsböcker, krig och säkert massor annat.

Det verkar dessutom lite modernt med att bara ha hyllande Blurbar på baksidan vilken säger mig ingenting om vad boken handlar om...

Berättar man för mycket på baksidan så påverkar det min läsupplevelser vilket är trist.
Om baksides texten inte riktigt intresserar mig men det är en del i en serie eller en bok av en omtyckt författare så kan boken få följa med hem i alla fall.


22 januari 2015

Födelsedags utlottning hos C.R.M Nilsson

Ni har väll inte missat att C.R.M Nilssons blogg fyller Tre år och då pågår det en utlottning :)
Det man kan vinna är 100 kronor på adlibris vilket är ett super bra pris så man kan köpa en bok i en serie och avsluta eller komma ikapp, för det var väll det vi flesta bokbloggare skulle fokusera på i år?
HÄR kan ni komma direkt till inlägget med födelsedags utlottningen.


19 januari 2015

Eye Candy s01x01


Lindy Sampsons syster blev kidnappt för tre år sedan och nu hjälper hon andra att hitta försvunna personer och börjar själv få konstiga sms och inser att hon via nätdejtning har fått en seriemördare efter sig. 

Jag gillar Lindy och Ben tillsammans, de har kemi och man kände direkt att det fanns någonting där så det kändes riktigt otippat att han skulle dö redan i första avsnittet.

Så nu letar Lindy tillsammans med polisen efter vem det var som dödade Ben och jag tror det här kommer bli en riktigt spännande och action fylld säsong.
Helt klart en serie i min smak som jag hoppas kommer hålla hela vägen!

Hart of Dixie s04x02


Zoe är verkligen jätte gravid och AB räknade ut att det var så det låg till men Zoe försöker förneka sanningen och vill inte berätta det för Wade....
Lemon pratar med Wade och försöker hjälpa han att få tillbaka Zoe och får han att inse att inte ge upp utan att han måste kämpa för henne om han vill ha tillbaka henne. 
Så när han pratar med henne och de bestämmer sig för att gå på middag men när Wade vill ta det lugnt så blir Zoe sur och går hem och bestämmer sig för att hon ska behålla barnet men att hon kommer göra det själv.

Tillslut berättar Zoe för Wade att hon är gravid och han blir helt chockad så blir spännande att se vad som händer i nästa avsnitt!! Nu vill jag ha massor med Wade - Zoe scener!! 
 
George och Lavon hjälps äntligen åt med någonting och det är betydligt roligt än att de ska bråka.

17 januari 2015

Alex Kava - Stanna inte här

Äntligen har jag fått tag i så jag kan se exakt vilken ordning Maggie O'dell böckerna ska vara och vet då oxå att jag saknar bara en bok i serien så den hoppas jag på att kunna få tag i på något sätt.
Men Stanna inte här är i alla fall bok #11. 

Att det försvinner personer efter motorvägarna är ingen nyhet, men Maggie och Zeke upptäcker att kvarlevorna efter en kvinna som hittas i en vägtrumma kan ha ett samband med andra mord. Och med en karta som enda ledtråd ger de sig ut och letar mil efter mil, rastplats efter rastplats.
Men det dyker upp oväntade ledtrådar från en person som sitter i fängelse men att han har en plan med sina ledtrådar förstår alla men inte hur hemsk hans plan egentligen är, för han har ett extra gott öga till Maggie och skulle gärna se henne i sin samling av döda personer.


Alex Kava kan verkligen det här med att leverera spännande storys och jag gillar ju Maggie och Zeke karaktärerna och det är inte bara samma karaktärer i böckerna utan man får ta del av vad som händer mellan böckerna och det lämnas inte lösa trådar utan vissa tas upp i nästa bok.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpa på harlequin

Chicago PD s02x11





Första avsnittet där Erin är på nya jobbet och direkt blev det ett samarbete mellan avdelningarna men Erin verkar inte riktigt nöjd med sitt nya jobb.
Oj vad kemi det är mellan Erin och Jay och nu fick dom verkligen till det så nu hoppas jag deras relation kommer fortsätta som någonting romantiskt.

Kim vill fortsätta jobba som patrullerande polis ett tag till, hon känner att det är där hon vill vara och där hon behövs just nu.

16 januari 2015

Bokbloggsjerka 16 – 19 januari

Oj redan fredag  och det innebär Jerka och den här gången undrar Annika NÄR vi började läsa och varför vi har fortsatt att läsa. 

Jag tror det handlade mycket om att min tre år äldre bror började skolan, då ville jag oxå ha läxor och lära mig läsa, sen har jag alltid fått följa med mycket på hockey och fotboll som liten och då fick jag böcker så  jag kunde roa mig.
Även att kunna läsa texten på tv var viktigt för jag minns fortfarande känslan när det släppte så man kunde läsa flytande.

Det var mycket hästböcker som liten och sen när man haft mycket i skolan och som tonåring så läste jag inte speciellt mycket men sen när man blivit vuxen börjat jobba och landat i vem jag är så började jag läsa igen och det ökar bara hela tiden. 


15 januari 2015

P.D. Martin - Dödskyssen


Jag är inte riktigt säker på vilken del i serien det här är men gissar på fem eller sex om Sophie Anderson som jobbar profilerare åt FBI och hon har även vissa synska förmågor där hon ibland kan se vad offret eller förövaren har gjort eller har tänkt göra.

I den här boken får vi följa när de försöker hitta mördaren till en flicka som hittades död i en park med bitmärke på halsen, så redan tidigt pekar det mot gothkulturen och människor som går steget längre och tror de är vampyrer och måste dricka blod.
Sophie ger sig in i gothkulturen och deras ute klubbar under täckmantel för att se vad hon kan känna och hitta men snart är hon för inblandad att det börjar bli lite väl personligt, och även mördaren har hunnit få upp ögonen för Sophie. 

Jag har gillat de tidigare böckerna i serien men den här hade jag lite svårt för, det känns lite för extremt och Sophie borde vara smartare.
Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på harlequin

14 januari 2015

Chicago fire s03x12


Boden och hans lilla familj fick komma hem från sjukhuset.
Mills skulle nog behöva uppsöka en psykolog eller någonting att prata med. 
Läskigt med massor med brandfarliga saker och tidnings urklipp från Shays död så Severide och Gabby åker till stället där Shay dog för att kolla runt lite och blev fundersamma över branden.
Så de lyckas få tag i rapporten över vad som egentligen hände i det där huset och efter att ha fått tag i den bakvägen så åter vänder de till huset igen och nu konstaterad dom att Shay blev mördad.


Och nästa vecka kommer det vara ett dubbelavsnitt delat på Chicago fire och PD, älskar deras crossover avsnitt som de gör så himla bra speciellt när de hjälps åt med samma fall.



13 januari 2015

Mons Kallentoft - Jordstorm

Malin Fors #8  

En kvinna som är ute och rastar sin hund hittar en man naken och mördad intill Göta kanal och en ung flicka försvinner så nu gäller det för Malin och hennes team att skynda sig att hitta den gemensamma nämnaren för att få ledtrådar till vem förövaren är.
För annars tror de att det kommer finnas fler döda kroppar eller kidnappningar, och de vill för allt i världen hitta flickan innan det är för sent. 

Malin gör allt för att hitta flickan samtidigt som Malins egna dotter är och jobbar som volontär när hon och två andra tjejer försvinner, och som alkoholist så funderar Malin på om det är nu hon får dricka lite för att hantera allting. 

Malin fortsätter att kämpa med spriten och Johan är en enormt bra stöttepelare, han förstår henne och stöttar och hjälper och är inte dömande. Vad kort den här boken var, det var i och för sig även Vindsjälar, det är ett enormt högt tempo så böckerna går verkligen fort att läsa och vi får ta lite del av Malin och övriga teamets tankar och handlingar men själva storyn känns lite stressad ihop.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

12 januari 2015

Lotte & Sören Hammer - Allting har sitt pris

Det här är andra delen i serien om polisen Konrad Simonsen och hans team.

En ung dansk sjuksköterska hittas mördad på Grönland, hon har legat där ett tag och nu tinat fram när inlandsisen smälter. Kvinnan har blivit kvävd med en plastpåse, händerna är fasttejpade vid låren och anklarna är ihop bundna.
Konrad Simonsen och hans team får fallet på sitt bord och snart inser Konrad att det är inte första gången som han ser en kvinnokropp arrangerad på det här sättet.

Tyvärr tycker jag att boken är för seg och det händer så lite fast man i ett tidigt skede får veta vem den skyldige är så får vi istället för att följa jakten på den skyldige så får vi följa hur de försöker få fram bevis och det är långdraget och trist och inte alls speciellt spännande.
Sen när det är kanske hundra sidor kvar så blir boken helt plötsligt rätt spännande även om jag tycker vissa poliser inte riktigt tänker utan bara gör som de själva vill göra, och visst i slutet är det svårt att lägga ifrån sig bok men det räcker inte.
Så de här två första böckerna har inte imponerat på mig men eftersom jag har fått hem tredje boken så kommer jag ge den en chans blir jag inte mer imponerad av den storyn eller av karaktärerna i den boken så blir det nog att lägga ner den här serien.
Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

11 januari 2015

the Following - säsong 2


Ryan Hardy fortsätter jakten på Joe fast han ska ha dött i den där branden men så klart tror inte Ryan på det och så länge han inte sett den döda kroppen kommer han inte släppa taget.
Speciellt inte eftersom Claire dog och hon har ju trots allt hela tiden varit Ryans stora kärlek.
Det är roligt att vi får lära känna Max som är en släkting till Ryan och hur hon finns där och stöttar och hjälper Ryan fast alla andra mest tycker att han är knepig.


Jag gillade den här andra säsongen, så spännande och serien är ju verkligen inte förutsägbar för man vet aldrig vem som står på vems sida eller vilka tokigheter som vissa kommer hitta på.
Men det är verkligen många som vill hämnas nu och de vill hämnas på varandra och de tycker att enda sättet att göra det på är att döda de skyldiga och i många fall även oskyldiga, men ibland när man får se hur andra gör det man själv vill göra så inser man att det inte alla gånger är rätt.

Spoiler varning!
Emma verkligen njuter av att folk dör och hon tror att hon är Joes högra hand men är hon verkligen det och det är ju inte hon som bestämmer fast hon har väldigt många åsikter och hon försöker verkligen manipulera Joe så hon får som hon vill men det tog ju slut för henne då. 


Joe är duktig på att lura folk att döda och försöker få dem att ha gjort det så han vet de kan göra det igen så de sen kan bli hans lakejer som dödar till höger och vänster, det var ju en hel del massmord på olika ställen i den här säsongen. 
Jag förstår att Mike höll tyst om Claire och tur att inte Ryan blev arg och som vanligt så är Ryan för ivrig men Joe har skaffat sig några fler fiender med tiden och att försöka ta över en sekt bara så där borde inte vara så lätt, eller? Mike är ute efter Lily eftersom hon dödade hans pappa.
Joe vill ju inte döda Ryan, han älskar deras lek/maktspel allt för mycket för att kunna göra sig kvitt honom snacka om psykopat fast det var ju å andra sidan ingen nyhet.Men lite intressant när båda vill rädda Clarie så de måste sammarbeta mot Lilys sjuka tvillingpojkar, sen visar Joe lite mänskliga känslor när han frågar efter Emma, när han ber om Claries förlåtelse och sen vill att Ryan ska döda han.



10 januari 2015

Saving hope s03x11-12



Joel fick borgen betald och ingen fick tag i han men så dyker han upp på jobbet och ja han får fortsätta jobba i väntan på rättegången.

Alex är gravid och berättar det för Dana och sen för Charlie och för Joel, för hon vet inte vem som är pappan till barnet hon bär på men hon har tänkt behålla det. 


Danas dotter Molly som misstänktes stal droger men nu kom det fram att hon verkligen hade gjort det så hon kommer få åka på rehab. 

Det här var två rätt händelselösa avsnitt men nästa avsnitt verkar bli riktigt bra. 



9 januari 2015

Chicago PD s02x10


Läskigt med ett riggat hus så där och sen finns de plats efter plats med riggade ställen, snacka om psykopat som gillar att leka.

Vilken tur att Kim överlevde men det var hon ju tvungen att göra för att mitt ship Kim med Adam ska kunna fortsätta. Lindsey valde att gå tacka jag till erbjudandet men vi får se hur det kommer att gå för henne för hon vill inte lämna sitt team och jag hoppas de kommer samarbeta och jag hoppas verkligen vi får se lite mer Lindsey Jay moments.


Bokbloggsjerka 9-12 januari 2015

Med början i höstas så försöker jag begränsa mig mer och mer om hur mycket tv-serier och även vilka jag ser. Där är jag precis som med böcker, det som är påbörjat ska avslutas och jag försöker verkligen skärpa mig för en serie som blir dålig den behöver jag verkligen inte se klart!
Men nu frågar Annika om vi påbörjade några serier under 2014 som vi rekommenderar och jag har faktiskt tre stycken som ligger i topp bland alla serier jag tittar på.



CHASING LIFE
April Carter är en ung tjej som lever livet när hon av en slump får veta att hon har cancer och måste behandlas, men det är inte bara fysiskt det påverkar utan psykiskt för hela familjen och vännerna. 
Det råkar också finnas en del familje hemligheter som kommer upp till ytan.
En serie om Cancer låter inte som någon riktig hit men jag älskar karaktärerna och April är inte en "åh vad det är synd om mig" människa utan hon kämpar på och de försöker vara starka för att orka igenom den här tuffa tiden tillsammans.

FINDING CARTER
Carter blev kidnappad som liten, av en slump blev hon tagen av polisen och de upptäckte vem hon egentligen är. Carter hamnar hos sin biologiska familj och hennes "mamma" försöker få kontakt med henne så de kan leva tillsammans igen.
Alla vill ha Carter och Carter försöker ta vettiga beslut i livet men hur lätt är det när allting man vet är falskt och det är inte lätt för Carters biologiskafamilj heller utan där finns mycke gorm under ytan.
En riktigt bra och spännande serie, det var inga problem att göra en första säsong och tror att även andra säsongen kommer bli riktigt bra däremot inte en serie som kan leva för evigt så jag hoppas den avslutas med värdighet.

STALKER
Ett team som jobbar med att ta fast stalkers eftersom de flesta inte blir tagna förens de har börjat mörda folk så de försöker ta tag i det tidigare men det är inte alltid de lyckas.
En typisk serie som påminner om Criminal minds(vilket är en av mina stora favoriter) det finns en möjlighet att göra många säsonger som man fortsätter hålla i det mörka och spännande som finns i säsong ett, och det finns så mycket om karaktärerna som vi ännu inte vet någonting om. 


 
Ojoj nu kommer det bli spännande att se vad ni har svarat för jag vill ju egentligen inte ha fler serier att se men man vill ju inte missa någonting som är riktigt bra heller! :)

7 januari 2015

Chicago fire s03x11


Äntligen får vi veta vad som har hänt efter att vi blev lämnade före jul med en cliffhanger! 

Oj shit när man fick se hur dom fightades i bilen och den sen fick taket avkapat så fick jag riktigt ont i magen men inte ens en bloddroppe verkade det vara i bilen och vi fick ju fort se att Miles och vad hon nu heter var helt okey. 

Som vanligt är det svårt att få fast den skyldige så vi får se hur den här katt och råtta leken kommer sluta, för han den skyldige verkade ju ha ett finger med i branden som hände på slutet. 

Gabby och Casey gjorde slut igen och ingen av dom vill erkänna hur jobbigt de tycker att det är men de verkar helt klart ha problem med att skilja på privatlivet och jobbet så det här kanske är lösningen och jag tror ju inte Gabby och Miles kommer få ihop det igen eftersom det känns rätt överstökat. 

Bodens baby kanske får hjärnskador men verkar då ska överleva och det måste han ju, annars kändes det bara dumt att skriva in den storyn.

De är då duktiga på att hålla spänning i den här serien och det är alltid fula fiskar ute efter dem men det är så kul när vi får fortsätta se lite crossovers med Chicago PD, och det här är nog serien med bäst crossovers vad jag vet/sett. 
 

6 januari 2015

Andrea Kane - Jag ser dig vart du än går

Forensic Instincts #3

Collegetjejer med långt rött hår och en viss kroppstyp blir brutalt mördade och utsmyckade.
Varje brottsplats påminner även om en redan dömd seriemördares skruvade fantasier men han sitter redan inne och avtjänar sitt trettioåriga långa fängelsestraff.

Mördaren som de redan fått fast var väldigt fashinerad av Casey och deras nya seriemördare verkar oxå vara ute efter henne och det blir en katt och råtta lek där det stundvis är svårt att veta vem som egentligen jagar vem.

Jag gillar den här serien och Forensic Instincts teamet som är lite annorlunda och som ser till att  till varje pris få fast mördaren, de följer väll inte alltid de lagliga vägarna men för att rädda liv så kanske lite data hackning inte är så farlig! 
För varje bok får man veta lite mer om de olika karaktärerna och teamet svetsas hela tiden ihop mer och mer och det har än så länge varit väldigt spännande fall de har att lösa men i Jag ser dig vart du än går så blir det väldigt förutsägbart exakt vad som ska hända och jag hade velat ha lite mer snurrande så jag inte hade vetat i början på boken allting utan få bli lite överraskad. 
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på Harlequin 


5 januari 2015

Mons Kallentoft - Vindsjälar

Malin Fors #7 så finns helt klart chans att man blir spoilad om man inte har läst de tidigare delarna.

På ett äldreboende i Linköping hittar man en morgon 79 årige Konrad Karlsson död, han verkar ha hängt sig i sin larmknapp men när Malin och hennes kollegor pratar med personalen och de anhöriga så är det ingen som kan förstå varför Konrad skulle ta sitt liv, tvärtom det är det sista han skulle göra. 
Under obduktionen så förstärks misstankarna om att Konrad blev mördad och i jakt på mördaren så får de nysta i väldigt mycket som inte går rätt till men som inte har med mordet att göra men som de får ta tag i senare och se om de kan göra någonting åt det. 

En bok som är väldigt uppdaterad i det moderna Sverige, där folk livnär sig på andra och det ska sparas och sparas på de sjuka och gamlas bekostnad. Jag gillar att Mons Kallentoft vågar skriva om det som är aktuellt och som berör oss alla, det som pågår i vårat sverige här och nu och som inte riktigt är okey men som ändå pågår. 
Mordhistorien i den här boken var inte så speciell eller invecklad utan en rätt lättsam story och det kändes som att Mons egentligen ville skriva om annat för samhällets baksida var det minst lika mycket fokus på.  Jag hoppas nästa bok har en bra story där karaktärerna får växa och där det händer lite mer som påverkar framtida böcker. 
  Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon 

3 januari 2015

Sammanfattning 2014

Jag lyckades läsa 100 böcker, klarade även av tre på tre och spänningsutmaningen men i övrigt så blev det varken läst speciellt många böcker på engelska eller biografier.
Nytt år lika med nya utmaningar eller en ny chans att klara av gamla utmaningar.
Fokusen kommer ligga på att läsa serier och bearbeta hyllvärmarna så smartast är att läsa serier jag har hemma men oftast saknar man någon bok och ibland kommer det ut en ny bok i en serie så det kommer nog finnas lite plats för rec.ex och nya inköp.

Antal inköpt/recex/vunnit/fått
Januari 5
Februari 15
Mars  0
April 16
Maj 12
Juni 17
Juli 18
Augusti 15
September 9
Oktober 12
November 10
December 7
= 126

Så jag har läst 100 böcker och det har flyttat hit 126 nya böcker, jag blev lite chockad när jag såg hur många böcker som flyttat hem varje månad och glatt överraskad över att det var noll böcker i Mars.
Så jag gick 26 böcker plus men som tur var har jag faktiskt rensat ut lite böcker vilket aldrig hänt tidigare så nu ska jag fortsätta i det här tempot så jag inte fortsätter öka de olästa och hoppas på att läsa många av mina olästa böcker under 2015 men vi får se om ett år igen hur det har gått.
Jag har faktiskt inte varit så sugen på att beställa hem några böcker på senaste, beställningen i december så var böckerna på 50% rea så passade på men övriga reor har jag lyckas undvika att klicka iväg någon beställning från.


2 januari 2015

I min brevlåda [December 2014]

Karen Bao - Uppstigandet
ett recex som plötsligt dök upp i brevlådan.

Alex Kava - Stanna inte här
Andrea Kane - Jag ser dig vart du än går
P.D. Martin - Dödskyssen
Chris Jordan - Sekten
Carla Neggers - Onåd
Tess Gerritsen - Dödligt löfte
Julklapp till mig själv, de enda böckerna jag fick så var ju tur.
De tre översta är delar i serier jag läser så passar perfekt in för mitt serie år 2015.

1 januari 2015

Månadsläsning [December 2014]

90. Mo Hayder - Hud (2,5-3)
91. James Dashner - I vansinnets öken (3)
92. Samuel Björk - Det hänger en ängel ensam i skogen (4,5)
93. Sarah Rees Brennan - Outtalat (5)
94. Ninni Schulman - Svara om du hör mig (4)  
95. RaeAnne Thayne - Höstskimmer (4)
96. Alex Marwood - Granne med döden (2)
97. Johanna Lindbäck - Saker som aldrig händer (3)
98. Heroes volume one (0)
99. Lotte & Sören Hammer - Svinen (2)
100. Mons Kallentoft - Vattenänglar (3,5)

Totalt: 11
Nya författare:  3
Tillhör en serie: 10
Rec.ex:  5
Svenska/Engelska:   11/0
Hyllvärmare: 4
Tegelstenar(minst 500 sidor):  0
Seriealbum:  1
Besvikelse: Hud, Svinen, Heroes
Positiv överraskning: Det hänger en ängel ensam i skogen. Outtalat.

Min åsikt om månaden
Trots så mycket att göra i december så har jag haft en super bra läsmånad, men är nog för att jag har lagt mindre fokus på att se tv serier och tagit mig mer lästid + att jag har svårt att somna på kvällarna.
Jag har även försökt fokusera på att läsa en bok i taget och jag har märkt att jag har blivit hårdare i min bedömning av böcker.

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...