30 november 2014

Kami Garcia & Margaret Stohl - Den sista prövningen

Äntligen är den här, fjärde och sista den i Beautiful creatures serien, om jag ska vara helt ärlig så har jag inte längtat för att jag har älskat serien utan för att den är lättsam underhållning och det är skönt att få göra lite avslut med serier.

Spoiler varning!!
Ethan dog ju i förra boken men de dödliga är ju inte riktigt döda och när Ethan redan har offrat allt för Lena så kan han ju kämpa lite till för att försöka överleva döden.
Boken går ut på att Ethan försöker ta sig tillbaka till Lena, och hur hon kan försöka hjälpa han men ingen förstår vilket priset är som de måste betala för det de vill för att de ska få leva tillsammans.
Känslorna mellan Ethan och Lena verkar vara starkare än någonsin men oftast inser man ju inte hur mycket någon betyder förens det händer någonting riktigt hemskt.

Boken var bra, underhållande och så har hela serien varit men det är väldigt segt och långdraget men samtidigt kan jag inte säga att vissa partier hade jag velat vara utan för vissa delar måste ju vara med för att storyn inte ska ha stora hål.

boken finns att köpas på   adlibris   cdon

Jenny Forsberg - Akrobaten

Det här är Jennys debutroman och hon har verkligen lyckas träffa mitt i prick i sina beskrivningar av känslor och familjedramatik och alla dessa lögner.

Boken handlar väldigt mycket om Leila, hur hon en dag får nog när hon inser att hennes make än en gång ljuger och sysslar med saker bakom ryggen på henne fast det var exakt det som gjorde att de separerade förra gången.
Barnen Anna och Victor är tonåringar och tar föräldrarnas separation lite olika men de har mesta dels fokus på sina egna liv och intressen och försöker helt enkelt hitta vilka de själva är.
Anna använder alkohol, droger och fyllesex som ett sätt att fylla sina tomrum medan Victor lägger full fokus på att träna gymnastik för att slippa tänka på hur hemskt han tycker att det är i skolan.

Jag trodde faktiskt inte att det här skulle vara en bok för mig och jag blev glatt överraskad hur jag ville läsa mer om karaktärerna hur mycket känslor som for genom en när man läste om olika saker som hände och vad som sas och gjordes. Själva storyn känns så nutida och verklighetstrogen att man inte hade varit förvånad om Jenny egentligen satt och skrev om grannfamiljen.
Så tack snälla Jenny för att du hörde av dig och frågade om jag ville läsa din bok!


Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

Charles Dickens - En julsaga

Jag gillar när omslagen har något med handlingen i boken att göra, så varken förstår eller gillar det här omslaget.

Boken då, alltså de flesta har nog hört talas om Charles Dickens en julsaga som handlar Ebenezer Scrooge, som är en snål gammal kapitalist som helt blir hemsökt av spöken på julaftonsnatten och får en inblick i hur andra människor ser på han som person.
Och han gillade inte riktigt det han såg och bestämmer sig för att faktiskt hjälpa de som behöver det och ger sitt egna liv en större mening.

Jag har sett storyn filmatiserad några gånger och tror även att jag har läst den här i någon variant tidigare så det är lite som att bedöma en omläsning vilket är väldigt svårt och extra svårt är det när det är en klassiker. 

23 november 2014

Tv - serier [v46]

Chicago fire s03x08
Vilket spännande avsnitt, många liv i fara. Det var lite läskigt när den nya tjejen som jobbar med Milles blev förföljd men den där Gus kanske kommer vara bra att ha i framtiden.
Chefen ska få en son, mer eller mindre hela 51 gänget åkte på Zumba träningen.

Chicago PD s02x08

Erin har blivit erbjuden ett nytt jobb ska bli spännande att se om hon tar det eller inte. Voght håller sina medarbetare om ryggen och litar på dom och de kör verkligen på teamwork.
Nästa avsnitt kommer bli super spännande!!

the 100 s02x05
Clark återförenades med sin mamma och äntligen får hon veta att Finn och Bellamy överlevt.
Bellamy, Ocativa och tre till kom tillbaka till de vuxnas läger, Finn och Murphy letar fortfarande efter Clark så Bellamy Ocativa och Clark ger sig ut i skogen igen.
the Grunders berättar för Finn och Murphy och Finn sköter the Grunders, men när han skjuter hör Bellamy Clark och Ocativa var dom är och får se vad Finn har gjort.

Usch vad dom experimenterar med Lincoln. Jasper går med på att rena hans tjej kompis blod genom sin kropp för att rädda livet på henne.

the flash s01x06
Det som dödade Barrys mamma visade sig för Iris pappa och lämnade en kniv mitt i ett kort på henne på väggen.

Red band Society s01x08
Charlie vaknade upp, eller öppnade i alla fall ögonen. Hunter kysste Kara.

How to get away with murder s01x08
Vi närmar oss mordet, och avsnitten blir bättre och bättre. Annalise tänker sätta dit Sam för mordet men även Bonnie visste att Sam var otrogen och att han var gravid och hon hade oxå en affär med Sam. Så det är många som har motiv till att döda Sams ena älskarinna och sen till att döda Sam.
Rebecca jobbar ju med Nate om att sätta fast Sam.

Arrow s03x07Oliver gick miste om sin chans med Felicity, han hade sin chans och nu verkar hon få ihop det med sin chef istället. Thea och Roy verkar vara helt över om hon nu skaffat sig en ny pojkvän.

21 november 2014

Bokbloggsjerka 21 – 24 november

Fredag = dags för en ny jerka :) 
Idag undrar Annika varför vi egentligen läser böcker!?

När jag var liten och var tvungen följa med på min storebrors hockeymatcher som inte roade mig speciellt mycket så började jag ta med mig en bok, och snart blev jag nog mer eller mindre mutad med böcker för att jag var tvungen följa med :P
Så där insåg jag hur skönt det var att försvinna in i en annan värld och jag har aldrig haft problem att koppla bort vad som händer runt mig eftersom jag alltid haft mycket störning när jag har läst.


Men redan innan det så såg jag väldigt mycket på fem myror är fler än fyra elefanter för jag ville så gärna lära mig att läsa, jag minns lyckan när jag lyckades läsa texten på tvn. 
Och vilken värld som öppnades för mig både genom tv och böcker.

Det finns så mycket att lära sig genom att läsa, och många gånger tycker jag att en film eller tv-serie tar slut så fort och då är det underbart att kunna läsa istället, man får mer känslor och allting tar inte slut lika fort och många "deckare" är mycket bättre i bokform.

Sen är det ju alla dessa magiska världar man kan försvinna in i och alla städer & länder som man lyckas resa till och alla älskade och hatade karaktärer som man får uppleva och ibland känns det nästan som att man är karaktären.




20 november 2014

James Oswald - Flickoffret

Flickoffret är första delen i serien om kommissarie McLean.

En ungflickas vanställda kropp hittas i ett igenbommat källarrum, runt kroppen har någon lagt ut sex organ i en cirkel och allting tyder på att det har skett som någon ritual. Eftersom kroppen har legat där ca 60 år så är det inte så lätt att identifiera offret och även mördaren eller mördarna kan vara döda sedan länge.
Tony McLean har nyss blivit tillsatt som kriminalkommissarie i Edinburgh och eftersom fallet med flickan ses som ett cold case så måste de prioritera andra fall men McLean har svårt att släppa fallet och han börjar luska i allt för mycket på fritiden. 
Det förekommer en del bestialistiska mord i Edinburgh, det är mord som inte uppvisar någon rimlig logik men McLean börjar efter ett tag koppla ihop morden med den döda flickan i källaren.

Jag gillade boken, stundvid, ibland var det segt och långdraget och ibland var det ett högt tempo och man bara ville läsa mer. Däremot tyckte jag att det var för mycket tjafs på polisstationen och för mycket fokus på alla personer där så det blev massor med personer man skulle ha koll på.
Sen slutet på boken, där man fick veta vem som var mördaren osv, det var inte riktigt en lösning för mig och jag hade gärna sett ett bättre slut.

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

17 november 2014

Nora Roberts - Dans och drömmar

Lindsay har stora ambitioner att bli en stor ballerina men när hennes föräldrar råkar ut för en bilolycka så återvänder hon hem till den lilla staden hon kommer ifrån för att hjälpa sin mamma att återhämta sig och för att de ska kunna sörja hennes fars bortgång.
Hennes mamma tycker att Lindsay kastar iväg sin begåvning när hon stannar och istället öppnar en dansskola än att fortsätta med sin karriär.
En dag kommer Ruth till dansstudion och Lindsay känner igen en talang när hon ser den men eftersom Ruths föräldrar har dött och hon nu bor med sin farbror som inte alls förstår sig på dansen mer än att det är någonting som är viktigt för Ruth. När Lindsay vill släppa iväg Ruth till storstan för att hon ska få utmanas och bli en bättre dansare och ha en chans att bli en stor stjärna så bromsar hennes farbror och Lindsay måste komma på ett sätt att tala han till rätta.

Jag gillade den här boken, den var jätte söt och visst Nora Roberts är rätt förutsägbar men ibland är det rätt skönt att veta vad man får i en bok och hon levererar precis som vanligt.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   harlequin

16 november 2014

Tv - Serier [v45]

the Flash s01x05
Nytt fall för Barry och han försöker övertala Iris att sluta skriva om the Flash men hon säger att hon gör det för sin kompis (Barry) skull.
Alla utom Iris verkar ha förstått att Barry är kär i hon, till och med hennes pappa.

Chicago fire s03x07
Severide gifte sig i LA, och Britney flyttar in med han hos Casey och Dawson.
De får ett larm om att det brann i ett hus och där i huset hittade Severide massa bilder på barn/tonåringar som inte var så lämpliga så fallet hamnar först hos Chicago PD och en av dom visar sig vara Erins lillebror som hon inte har haft kontakt med på flera år.

Law and order SVU

Fallet behöver mer hjälp och Erin åker för att hjälpa till.
De hittar Teddy och Erin gör illa sig när de jagar en av de skyldiga till pedofilhärvan så hon blir hem skickad och Voight fortsätter letande med Law and order teamet.

Chicago PD s02x07
Någon sopar igen spåren från pedofilhärvan efter att de har lyckas rädda pojken.
Men det finns fler barn som behöver räddas så jakten gick vidare tills slutet....


the 100 s02x03
Clarke fick ut Anja ur buren, men ryktet som går är att hon har fått ett nervsammanbrott.
Anja och Clarke hoppade ut i något vatten för att komma undan från de som höll dem fågna.
Sen tänker Anja ta med sig Clarke som gisslan.
Octavia agerar bete och hjälper the grounders mot dom andra, hon försöker hitta Lincoln till varje pris. Men Lincoln är tagen av de som har Clarkes vänner.
Abigail blir bestraffad med "piskrapp" för att hon släppte lös fångarna och gav dom vapen.

the 100 s02x04
Theo hamnar hos nå folk som äter insekter som lever i döda zonen, förstår att han reagerade när han såg pojken först han såg lite läskig ut. Sen kommer nå vakter och letar efter han.
Clarke tar över rollen som den som bestämmer och tar Anja som sin gisslan och hon hittade tillbaka till sitt läger, men medelenandet från hennes mamma gick inte att läsa längre.
Men hon lyckades hitta var resten från the Ark är och släpper då lös Anja och de ska tillsammans försöka rädda de övriga men då skjuter de ner Anja och slår ner Clarke.
Octavia hittade Bellamy och gänget och

Arrow s03x05
Felicitys mamma är ju inte lite jobbig och pinsam och vi fick ta del mer av Felicitys förflutna.
Oliver flyttar in hos sin syster och vi får se vad Malcom kommer tycka om det.
Dödade Ray Sarah? Nä det känns ju lite överdrivet..

Arrow s03x06Vilken tur att Roy inte var den som dödade Sarah. Laurel har nog träffat sin kommande pojkvän och hon satsar då på att träna i alla fall fast hon är fortfarande rätt töntig.

15 november 2014

Kristan Higgins - En av grabbarna

Journalisten Chastity O'Neill bestämmer sig för att flytta hem till staden där hon är uppvuxen och nu börjar hon känna att det är dags att stadga sig men för att det ska bli så behöver hon jobba lite på sina kvinnliga sidor.
Men att hon är etthundraåttio centimeter lång och bredaxlar och att hon har fyra äldre bröder som är beskyddande och hon har fått skinn på näsan gör att hon mer är som en av grabbarna i gänget.
Under ett jobb uppdrag så träffar hon på en snygg läkare som är singel men för att hon ska kunna släppa in han i sitt liv måste hon glömma sin första kärlek Trevor Meade.
Trevor verkar ha glömt Chastity för länge sedan och inte ens med konkurrens verkar han bli intresserad utan fortsätter se Chastity som en syster.

En lätt läst bok där jag tyvärr inte riktigt fastnade för Chastity som karaktär utan ibland kändes hon så hopplös. Ibland blev det lite rörigt med så många syskon, syskonbarn, respektive, vänner osv  men ändå hanterbart.

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på harlequin

14 november 2014

Camilla Läckberg - Lejontämjaren

Camilla Läckbergs nionde bok i serien om Fjällbacka och då framför allt då om Erica, Anna, Patrik och hans kollegor på polisen.

En kall januari dag irrar en halvnaken flicka genom den snöiga skogen ut på en väg och bilen som kommer och kör hinner inte väja. Patrik och hans polisteam får larmet om olyckan och flickan som redan har hunnit bli identifierad som flickan som försvann för fyra månader sedan på väg hem från ridskolan. Det visar sig att flickan har blivit utsatt för fruktansvärd tortyr och risken är att det finns fler flickor där ute som gått samma öde till mötes.

Erica gräver i ett annat gammalt fall för att hon ska skriva en ny bok. Hon får gång på gång besöka en kvinna som är dömd för mord på sin make men hon vägrar berätta vad som hände och varför.
Och nyfiken som Erica är så måste hon ta reda på allting även om det är sånt folk inte vill dra upp till ytan och sanningen är mer skrämmande än man först kunnat tro.
Jag tyckte boken var jätte bra MEN extremt tidigt visste man hur det låg till med Ericas fall och det tog inte lång tid innan man fick sina misstankar om hur det låg till på ett ungefär med de försvunna flickorna sen att sanningen var så extremt mycket värre än man först tänkte fick det att gå ilningar efter ryggraden. Tänk vilka sjuka människor det fanns i den här boken!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

13 november 2014

Mats Ahlstedt - Ondskans spår

Sista delen i trilogin om fängelseprästen Johannes Brobeck och bok #8 i serien om Fatima Wallinder,  Sören Högström och deras kollegor vid länskrim i Göteborg.

För 12 år sedan försvann den då 18 åriga Matilda Frimansson när hon var på väg hem efter att ha fått en telefonsamtal om att hennes mamma hade blivit sjuk och behövde henne hemma.
Matildas mamma har aldrig slutat hoppas på att återfinna Linn och nu vänder hon sig till Johannes om hjälp eftersom polisen har lagt ner utredningen sedan länge.

Men som vanligt hamnar Johannes i hetluften och kan inte sluta snoka ens när han får order av Fatima att sluta innan det kommer hända han någonting, men trots konstiga telefonsamtal och att personer slutar vilja prata med Johannes så fortsätter han letandet efter Matilda.

Fatima är tillbaka på jobbet men där får hon ett mail om en efterlyst person som är en kopia av hennes sambo så nu behöver hon få veta de saker om hans förflutna som han inte vill prata om och det blir svårt för Fatima att släppa rädslan för att någonting ska hända hennes familj.

Jag gillar verkligen den här serien! Sören har fått ta ett stort steg tillbaka och även om det var stor fokus kring Fatima så får även de andra karaktärerna mycket plats. Nu har det kommit 8 böcker men ännu är jag inte less utan läser gärna fler i serien eller om Mats Ahlstedt skulle börja på en ny serie.
Jag gillar att  boken griper tag i en på första sidan och sedan aldrig släpper taget, de korta kapitlena gör att boken får väldigt högt tempo och att man några gånger leds på villospår som inte bara är villospår utan ibland är spår till annat.


Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   cdon 

12 november 2014

Belinda Bauer - Livets & dödens villkor



I trakten kring Limeburn i sydvästra England så blir unga kvinnor kidnappade, sen får de ringa ett sista samtal till sina mammor innan de blir mördade.
Tioåriga Ruby Trick följer med sin arbetslöse far på nattliga bilfärder för att hjälpa till att beskydda kvinnor som är ute på nätterna för att ta sig hem efter jobbet eller en krogrunda.

Jag tyckte boken var lite seg bitvis och jag tyckte karaktärerna var rätt platta och tråkiga. Jag hade faktiskt förväntat mig mer av allt.


Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   cdon 

7 november 2014

Bokbloggsjerka 7 – 10 november

Ja fredag idag och fredag = jerka och idag undrar Annika hur våra önskelistor ser ut.


Jag önskar mig ingenting bokrelaterat förutom några böcker...så jag hoppa få några av dessa och kanske måste beställa hem någon oxå ;)

Rob Thomas - Mr Kiss and tell
Hjort, Rosenfeldt - Den stumma flickan
Camilla Läckberg - Lejontämjaren
Mons Kallentoft - Jordstorm
Harlan Coben - Hämnaren
James Dashner - Maze runner i vansinnets öken
John Green - Pappersstäder
Sharon Bolton - Rov
Lars Kepler - Stalker


3 november 2014

I min brevlåda [Oktober 2014]

Fem stycken recex. Har tyvärr bara hunnit läsa två men november hoppas jag hinna läsa de andra tre.

Bokus rea + att jag skulle beställa en bok till sambon så då råkade den här högen få komma hem till mig :)
Pretty Little Liars böckerna är del 3 och 4 men har de två första så får se när jag läser dom.
Kul med två seriealbum och sen tre böcker som är delar i serier jag läser som jag snart hoppas vara ikapp med!!

Någon bok/böcker som ni rekommenderar ? Eller som ni verkligen tycker jag bör vänta med?

2 november 2014

Tv - Serier [v44]

the 100 s02x02En bebis kvar på the Ark eller fantiserar han om sin son? Och nu har han tänkt försöka ta dom ner på jorden oxå, han vill inte låta bebisen dö. Han dör nästan när han försöker rädda deras liv och sen är bebisen borta och istället ser han sin stora son som pushar han att fortsätta kämpa.
Och han kom sig ju ner tillslut, eller i alla fall från the Ark.
Raven väljer att bli opererad för att få ut kulan för att hon förhoppningsvis ska kunna gå igen, sen ber hon Finn att leta reda på de andra. Så de är några som bestämmer sig för att bege sig ut i skogen och leta reda på dom och så klart vet Clarkes mamma om det och stöttar dom.
Clark hon letar efter sanningen och hitta att där de är nu de håller folk fågna i burar och i en av burarna är Anja, de verkar ta blod från dom och kanske tar deras organ?
Octavia får hjälp av Lincolns vänn så hon överlever sen tar hon han som gisslan och vill byta han mot Lincoln. Men när de ska byta så kommer det reapers.

Arrow s03x04
Oliver får veta att Malcom lever och berättar det för Thea, och hon låtsas som ingenting utan hon är helt och hållet Malcoms flicka nu. Malcom säger att det är Sarahs flickväns pappa som dödat Sarah.

the Flash s01x04
Felicity kom och hälsade på Barry och så klart måste hon ju få se labbet. Kul att få se Wentworth Miller (Michael Schofield i Prison break) i en serie igen jag hoppas han kommer vara med i fler avsnitt och det verkar som att han kommer få vara det eftersom de inte fick fast han.

Stalker s01x05

Vilket bra avsnitt, precis vanligt!! Det här har blivit en stor favorit för mig för det är så spännande fall och man får bara pyttesmå ledtrådar om huvudkaraktärernas privatliv och jag vill veta mer!!


I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...