30 april 2014

E.L. James - Femtio nyanser av mörker

Del två i den omtalade trilogin om Anastasia Steel och Christian Grey så stor Spoiler varning!

Ana och Christian har gjort slut eftersom Ana inte vill leva som underlägsen och hon tycker att Christian bär på för många hemligheter så det är inte riktigt hanterbart.


Men som man så klart redan räknat ut så återförenas Ana och Christian men den här boken blev lite spännande när Christians ena undergivna har blivit svartsjuk på Ana och börjar hitta på lite läskiga saker.

Äntligen fick vi veta lite mer om Christians förflutna. Ana fick rätt om Mrs Robinsson och det känns som att Christian ändrar på sig en hel del i den här boken, även Ana så klart eftersom det känns som att de försöker hitta en medelväg.
Boken är så förutsägbar att det blir lite långtråkigt och jag skippar faktiskt sidorna med sex och jag gäspar mig igenom styckena där Ana pratar om sin inre gudinna... jag vill se lite mer självständighet och en mognare kvinna än Ana.
Jag vet inte om jag läser vidare i den här serien enbart för att jag är nyfiken på hur det kommer gå..

Betyg 3 av 5

Sara Blaedel - Dödsstigen

Det här är Saras 8e bok i serien om Louise Rick, tyvärr finns inte alla översatta till svenska. Men jag tyckte att det gick jätte bra att hoppa in i serien och börja på del sju.

I den här boken får vi följa när Louise får gräva i sitt förfluta för när hon kommer tillbaka till jobbet som kriminalinspektör efter tre veckors sjukskrivning så hamnar fallet med en försvunnen pojke på hennes bord.
Pojken är 15 år och hör hemma i Hvalsö där Louise har växt upp och hon vet sedan tidigare vem pojkens föräldrar är. Letandet efter pojken leder till att de istället hittar tre unga kvinnor som ligger begravda i skogen och i anslutning till kvinnorna är där gruppen som har asatro som religion brukar lämna sina offergåvor.
Ledtrådarna leder Louise tillbaka till hennes ungdomskärlek Klaus som tog av livet av sig och det var då  hon vände Hvalsö ryggen. Vad är det egentligen som pågår i hennes barndomsby och när hon äntligen börjar få svar på sina frågor så inser hon hur blind hon var för vad som pågick redan då.


Den här boken var minst lika bra som den förra, så nu hoppas jag ännu mer att fler blir översatta och/eller att Sara kommer ut med fler böcker som blir översatta. Det är spänning från första till sista sidan och även Louise privatliv är riktigt intressant att läsa om och jag tror att när hon nu fått veta sanningen om det förfluta så kan böckerna bli ännu bättre.
En av årets höjdpunkter och jag hoppas många fler än mig upptäcker och uppskattar den här serien! 

Betyg 5 av 5

Boken finns att köpas på   Adlibris  CDON

27 april 2014

Tv - Serier [v17]

the Blacklist s01x19
Tom vet att Elizabeth vet någonting så han flyr men Red fångar in han och ger han till Elizabeth så hon torterar han lite sen blir det stor slagsmål och Tom vinner men han berättar för Elizabeth att Red inte är den han utger sig för att vara.
Jag ville se vad det var på bilden Elizabeth fick se i slutet! Något med Red i alla fall, han kanske är hennes pappa trots allt? Eller släkt med hon på något sätt.

Awkward s04x01-02
Jenna och Matty fortsätter tråna efter varandra och de ligger med varandra och sen börjar Matty ignorera Jenna men det visar sig att han just har fått veta att han är adopterad.
Jake gör slut med Tamara.

Glee s05x17
Vilket tråkigt avsnitt, Rachel hade sin premiär som så klart gick jätte bra. Will fick en son och Rachel skällde ut Sue.

Hart of Dixie s03x19
Zoe erbjuder sig att hjälpa Wade genom att luska lite i vad Viv tänker och Viv är förvirrad för Charles försöker få tillbaka Viv. Så Wade gick till Viv och hon valde han men då kom Charles med ett flytt erbjudande där de får chansen att börja om från nytt.
Sen när Harley gjorde illa sig så blev Viv och Charles ännu tightare  och Zoe blev den som berättade för Wade att Viv inte kommer välja han framför Charles vilket han inte tog så bra.
Är det så här manusförfattarna försöker få ihop Zoe och Wade? Genom att de nu ska bli riktigt bra kompisar och sen råka få till det igen?
Kul med lite musik i avsnittet.

26 april 2014

Mari Jungstedt - Du går inte ensam

Det här är bok nr 11 i serien om Anders Knutas och hans kollegor.

En dag i September försvinner treåriga Wilma spårlöst från skönhetssalongen där hennes mamma arbetar. Fast man letar så går det inte att hitta flickan och ingen verkar ha sett någonting som kan leda Karin på rätt väg för att finna flickan.
Men några dagar senare så återfinns Wilma på exakt samma plats som där hon försvann men de har fortfarande inga spår efter förövaren när ytterliga en flicka blir bortförd.


Det var skönt att det i den här boken inte var med så mycket från Knutas familjedrama utan mer uppdateringar om hur det går för han och Karin. Och i den här boken är det Karin som får lösa fallet och Knutas får bara titta på.
Jag är rätt anti serie som aldrig tar slut men i det här fallet gör det inte så mycket eftersom jag gillar kriminalfallen så himla mycket. Det här är lättsam läsning och man plöjer igenom böckerna, perfekt bok för lässvackor!
                                            Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på Adlibris   och   CDON

25 april 2014

Rachel Renee Russel - Nikkis dagbok -#2 Berättelser om en (inte så) populär partytjej

I den här boken får vi följa Nikki när de ska ha skolbal, och det händer rätt mycket kaos runt omkring och tyvärr tycker jag att den här boken blev rätt förutsägbar och den var inte alls lika bra som förra boken.
Men jag gillar att Nikki har ett kaos artat liv och att allting inte är på topp och att när boken är slut så är livet på topp men vissa händelser löser sig riktigt bra och andra inte, ungefär som livet gör på riktigt.
Jag tror ju att jag skulle uppskatta boken mer om jag hade varit yngre men jag kan inte låta bli att läsa dem och kommer så klart även läsa nästa bok.
De här böckerna ska jag verkligen tipsa min dotter om när hon blir större, det finns mycket i böckerna som man kan prata om.


Betyg 3 av 5

Boken finns att köpa på Adlibris   CDON

24 april 2014

Mo Hayder - Fågelmannen

Första boken i Walking man-serien om Jack Caffery.

Jack Caffery är en ung och ambitiös kriminalkommissarie som får på sitt bord att hitta mördaren till de fem svårt sargade kvinnokropparna som påträffas i sydöstra London.
Alla kvinnorna har en liten fågel insydd i bröstet och våldtar kvinnorna efter att de har dött.

Vi får även ta del av hur Jack funderar över vad som egentligen hände hans bror som försvann när de var små och som aldrig återfanns.


En riktigt bra bok och jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag har glömt mycket av handlingen från bok 3(Ritual) som jag läste i fjol.
Jag hoppas fler böcker i serien kommer översättas, och att de håller samma nivå Fågelmannen, för det här är en thriller helt i min smak för det händer så mycket om man får fundera och luska själv en hel del.


Betyg 4 av 5
Boken finns att köpas på   Adlibris   CDON


20 april 2014

Tv - Serier [v16]

Resurrection s01x06
Han som försvann har inte kommit tillbaka, ingen mer försvann, det kom inte tillbaka någon mer döing, prästen fick veta att hans "döda" fru är gravid och hans nuvarande fru sköt sig själv i foten genom att skvallra.
Den döda frun blev ju dock bortförd och de lär väll döda henne om nu ingen räddar hon eller om hon lyckas fly på något sätt, de måste ju förstå att man inte bara kan ta bort sånt som är konstigt.

2 Broke girls s03x21
Lindsey Lohan var med.

Glee s05x16

Det här kändes som ett uppsving för serien. Blain & Kurt och Sam & Mercedes har lite relations problem och

Hart of Dixie s03x18Viv och Wade är på dejt, Zoe och Lemon har oxå dejter och Lavon fick veta att Annabeth har börjat dejta en ny kille. Vivs ex Charles sov över och det kändes inte okey för Wade.
Annabeth berättade för Zoe och Lemon om sin nya pojkvän.
Jaaaaaa låt nu Wade och Viv göra slut så vi får se Wade och Zoe tillsammans!

the 100 s01x05
Men åååh vad var det jag sa? Jo det var ju Finns flickvän(Raven) som kom ner på jorden och jag som shippar Clark och Finn, så typiskt!
På the Ark började man ta död på folk och Clarks mamma inser att de lever nere på jorden.
Octavia är tagen av de som bor nere på jorden så ska bli spännande att få veta mer om dessa.

New girl s03x21
Nick och Jess har gjort slut, men låtsas vara okey inför varandra.

19 april 2014

Läsa A Lot PÅSK

Uppdatering och sammanfattning av min Läs-a-lot påsk
(trodde dock den skulle vara en vecka men den avslutas på lördag inte söndag)


[14/4]  Mo Hayder - Fågelmannen:  till s105 = 105 sidor
[15/4]  Mo Hayder - Fågelmannen: 106 - 141 = 36 sidor
[16/4]  Mo Hayder - Fågelmannen: 142 - 157 = 16 sidor
[17/4]  Mo Hayder - Fågelmannen: 158 - 196 = 38 sidor  
[18/4]  Mo Hayder - Fågelmannen: 197 - 267 = 70 sidor
[19/4]  Mo Hayder - Fågelmannen: 268 - 376 = 108 sidor

= 376 sidor totalt

Alltså det tog jätte många dagar att läsa ut den här boken men fokusen har varit på allting annat än läsning den här veckan, mycket pga födelsedagskalas, hundträning, hundutställning och jag har varit bort och valpmyst. Men det är rätt intressant att se hur mycket man läser när man inte riktigt har tid oxå men nu blir det i alla fall att påbörja en ny bok så får vi se hur många böcker jag läser den här månaden, men påsken lär i alla fall ha  varit månadens sämsta läsvecka.  :/

17 april 2014

Jagochminaböcker tävling #1

Eftersom Malin har bytt bokblogg så får vi alla vara med och fira det genom tävlingar :)
Idag kom del ett ut och du kan hitta tävlingen HÄR
eller du kan hitta hennes nya blogg här.

Det man kan vinna i tävling nr 1 är ett hemlig bokpaket, eller Nordmans bok och sen finns det ett tröstpris oxå. Jag är inte så intresserad av Nordmans bok kanske men det hemliga bokpaketet eller tröstpriset vore rätt kul att få :)



Läs-A-Lot Påsk uppdatering dag 1-2-3-

Uppdatering och sammanfattning av min Läs-a-lot påsk

[14/4]  Mo Hayder - Fågelmannen:  till s105 = 105 sidor
[15/4]  Mo Hayder - Fågelmannen: 106 - 141 = 36 sidor
[16/4]  Mo Hayder - Fågelmannen: 142 - 157=  16 sidor

Oj oj det här går inte bra men vi är bortbjudna eller har saker inbokade varje dag den här veckan och varken sambon dottern eller hundarna uppskattar om jag ställer in allting för att jag ska sitta med näsan i en bok och vara osocial hemma istället för att åka iväg på roligheter.
Och jag kan ju inte sätta mig vid fika bordet borta och läsa inte blir hundträningen speciellt effektiv med en bok i handen, om den nu inte skulle handla om hundträning men den läsningen räknar jag inte in här.

Hur går det för er? 


14 april 2014

Sofie Sarenbrandt - Visning pågår

Familjen Göransson ska sälja sitt hus och morgonen efter de har haft husvisning så hittar sexåriga Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Mordvapnet är taget från familjens kök och och man lyckas inte hitta några tecken på inbrott men dörren i källaren är inte låst.
Är det Astrids mamma som har mördat sin man eller är det någon som kan ha gömt sig efter husvisningen, Astrid säger att en okänd man klappade henne på huvudet under natten men kan man lita på det en sexåring säger? Astrid kan ju ha fantiserat ihop det själv eller fått hjälp av sin mamma.
Det landar på kriminalinspektören Emma Skölds bord att utreda brottet och ju mer hon luskar desto mer pekar allting mot att det är Astrids mamma som är den skyldige.

Spolier varning! 

Det var roligt att få läsa om Emma och hennes familj igen, men hur kan Emma ha så dålig smak när det gäller killar? Nu en som hon inte ens verkar gilla och han verkar vara lika mycket psykopat som Hugo är, i nästa bok hoppas jag att Hugo lyckas nå fram till Emma och informera henne om att han inte alls försökte döda hennes syster.
Jag gillar karaktärerna även om Emma är den jag stör mig mest på och fallet inte var super bra så gillar jag att Sofie tänker utanför boxen när hon skriver sina böcker. 


Betyg 3 av 5
Boken finns att köpas på    Adlibris  CDON

13 april 2014

Tv - Serier [v15]

Chicago fire s02x18
Det hände väll inte så mycket mer än att Jones tog livet av sig.

Chicago PD s01x11
Vargas var undercover och både hon och en av grabbarna fick rejält med stryk.
Haha Trudy är så rolig, ta med en låtsas dejt för att träffa hennes pappa och hon måste ju vara yngre än vad hon ser ut eller vad?

the 100 s01x04
Clarke tog av sig armbandet för att hennes mamma inte ska veta om hon är död eller levande.
Charlotte erkände att det var hon som dödade Clarkes bästis, sen tog hon sitt egna liv, ja om hon dog det får vi nog veta längre fram, man kan ju inte vara säker. Han som försökte döda Charlotte blev bannad från deras läger.
Alla armbanden fick kortslutningen men mekaniker tjejen är på g från the Ark ner på jorden men oddsen att hon ska hamna nära de 100 känns ju extremt omöjlig. Jag undrar vem hennes pojkvän som är där nere egentligen är, jag hoppas inte att det är Finn för nu fick han och Clarke äntligen ihop det.
Jag gillar verkligen asiat killen som mekar nere på jorden.

Remedy s01x01-03 *säsongsstart*
En läkar serie om en familj där pappa är chef på sjukhuset, mamma är advokat, en syster är läkare och den andra sjuksköterska och det är en evig maktkamp mellan dessa sen familjens svarta får, han hoppades av läkarutbildningen har problem med droger och jobbade senast på en strippklubb men nu får jobba i städet på sjukhuset.

Hart of Dixie s03x17
George och Lemon fantiserar om varandra och det är ju tur det eftersom Zoe tror att hon har en förbannelse och att hon nu måste få ihop George och Lemon igen.
Helt plötsligt duger inte Wade riktigt för att Charles gillar inte sin sons styvpappa, men det ordnade ju upp sig tyvärr, jag trodde det här var ett tecken på att Wade snart är singel.
Annabeth ska gå ut på en date, och det visar sig att hennes date är släkt med han från Finnmore.





Martin Melin - Status 12


   

Thomas har nyligen gått klart sin polisutbildning och har fått sitt första polisjobb men tack vare att hans pappa var polis så får han ett bättre jobb än många andra.
På sitt första pass får han vara med om väldigt mycket och han får även se hur hans kollegor använder sig av övervåld, Thomas vet inte hur han ska hantera det han har sett och han vill ju inte skvallra så han försöker förstå varför hans kollegor gjorde som han gjorde och får allt eftersom lära sig att allting inte är svart och vitt utan att vara polis många gånger är i en gråzon.
Sen börjar Thomas snoka lite om hur hans pappa var som polis och får höra hur han kallades för den "elaka polisen" och nu börjar Thomas tveka på om han har gjort rätt val med att bli polis.

Det här var en polisroman, där man får följa Thomas tankar och funderingar och hur saker och ting fungerar och varför men jag kan inte påstå att jag tyckte boken var speciellt bra.
Det mest gripande var det som hände kring Thomas fru, jag hade hoppats mer på att Thomas hade jobbat med mord än som patrullerande polis.
Karaktärerna kändes dessutom väldigt platta och det var fler karaktärer som man ogillade än gillade. :(

                                                           Betyg  2 av 5

Boken finns att köpas på    Adlibris   CDON












Läs-A-Lot: Påsk


Vad roligt att det är en läs-a-lot igen, den här gången är det Zozzo och Emme på Bokzoem  som tillsammans med Anna på bookshelf som håller i det.

Läs-A-Lotten börjar  måndag 14/4 00.00 (nu i natt alltså) och avslutas på lördag 19/4 23.59



Jag har massor med inplanerade saker nu under veckan men lite mer fokus på läsandet borde jag kunna klara av kanske!?! Det räcker ju att försöka i alla fall och jag kommer inte ha så stora mål utan jag tror jag ska ha som mål att..
- Läsa 2 böcker  (Fågelmannen & Prodigy)
- Lägga lite mer fokus på läsningen

hm...får se om jag går tillbaka och uppdaterar om jag kommer på någonting mer!

11 april 2014

Bokbloggsjerka 11-14 april

Fredags jerka idag då och äntligen börjar det närma sig vår, jag är så less på islagret som ligger ut överallt, jag vill kunna gå ut på gården och träna hundarna.
Annika frågar idag om vi någon gång har känt att vi inte alls vill läsa någon bok som ligger hemma?
Om vi har upplevt det,  vad gjorde vi åt problemet?
Om inte, tror vi att det kommer att hända.



Jag minns någon gång för några år sedan när jag satt mig och kollade baksida efter baksida på började bok efter bok men slutade efter några kapitel för att jag inte fastnade i någon bok.
Då tog jag en paus från läsandet och tittade på filmer och tv serier och sen flyttade jag och det blev bättre, så för mig var det att just då mådde jag inte så bra så jag behövde reda ut relationer och känslor för att ha ro att läsa igen.


6 april 2014

Tv - Serier [v14]

Arrow s02x18
Thea blev kidnappad av Slade, Roy blir arg på Oliver eftersom han anser att hade han inte varit tvungen göra slut med Thea hade han kunnat vara där och skydda hon.
Felicity var den som stöttade Arrow. Slade berättade för Thea vem hennes riktiga pappa är och att Oliver vet det och inte berättat, sen for han till Laurel och berättade att Oliver är the Arrow.

the 100 s01x03

Jasper överlevde men en av de andra killarna (han som hånglade med Octavia i förra avsnittet) dog istället och en liten tjej dödade Wells för att hans pappa dödade hennes föräldrar.

Chicago PD s01x10
Oj nu fick Kelly och Erin ihop det, det kan ju blir rätt spännande. Och nästa avsnitt tror jag kommer bli sjukt intressant att se.

Twisted  s01x16-19  *säsongsavslutning*
Jo fick veta saker av Charlie som Danny ska ha sagt och då blev Jo arg på Danny. Lacey blev förbannad över att Danny hade så stora hemligheter med Jo så de gjorde slut.
Tillslut fick Jo veta hur knäpp Charlie är, Danny angav sig själv till polisen.
Whitney och Lacey kysstes men Lacey insåg att hon fortfarande bara tänker på Danny.
Det var verkligen Dannys mammas pojkvän som hade flyttat på kroppen och Charlie kidnappar Jo och berättar då att Dannys tant Tara var hans mamma men så var det inte heller för han var i grund och botten adopterad och är Jos syster.
Kul för Jo att ha hånglat med sin bror och sen bli kidnappad av han och han står och håller en kniv mot hennes hals.



4 april 2014

Bokbloggsjerka 4 – 7 april Bokbloggsjerka 4 – 7 april

Äntligen en jerka där jag inte bara kan svara typ "Nej" på, utan en fråga att diskutera kring.
Jag har inte gjort så många jerkor senaste tiden just för att jag inte haft så mycket till svar att dela med mig av.

Hur ser din syn ut på deckargenren ut och hur ställer du dig till dåligt korrektur lästa böcker. 



Jag älskar deckare, svenska deckare har blivit en stor favorit när jag känner igen namn på personer, städer, byar o.s.v. Riktigt roligt är det med böcker som verkligen utspelar sig där man varit mycket så när man läser hur man olika dialekter i huvudet och man ser den riktiga platsen framför sig.

Korrektur läsning kan man väll knappast göra för mycket? Jag är varken ord eller stavnings polis som många andra men visst jag kan se stavfel och missar här och där men man funderar 5 sekunder där får begrepp på läget och fortsätter med boken.
Jag nöjes läser en bok inte korrekturläser den så varför haka upp sig krig småsaker?
Jag märker alltid massor med fel man själv gör i sms osv men jag tänker inte haka upp mig på det heller utan livet är för kort för att haka upp sig på hur ett ord är stavat rätt eller fel...
Däremot ÄLSKAR jag när man läser en bok och man känner hur mycket författaren har fokuserat på att få fram riktig fakta kring olika saker ex om man nämner ett riktigt brott som begåtts så har man fått till det rätt och inte bara tagit rubriken och sen hittat på själv.


1 april 2014

Månadsläsning 2014 [Mars]

21. Kristan Higgins - Mångalen  (3)
22. Leslis Tentler - Fara vid midnatt (4)
23. Nora Roberts - Äppelblom (3)
24. Julian Press - Den svarta Djonkens hemlighet
25. Julian Press - Brottsplats kråkslottet
26. Linwood Barclay - Utan ett ord (4)
27. Karin Fossum - Jag kan se i mörkret (2)
28. Amanda Stevens - Viskningar i mörkret   (4)
29. Meg Cabot - Queen of babble gets hitched (4)



Totalt: 9
Nya författare:  4
Tillhör en serie: 1
Rec-ex:  1
Hyllvärmare:  1
Tegelstenar(minst 500 sidor):  
Seriealbum:  2
Besvikelse: Jag kan se i mörkret
Bästa bok:  Utan ett ord

Min åsikt om månadenMed tanke på allt tränade tävlande fixande umgåtts med folk så har jag hunnit läsa en hel del dock har jag sett mindre serier så tog nog tiden därifrån men det gör ju ingenting.

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...