28 februari 2014

Greys anatomy s10x13




Äntligen är Greys tillbaka!
April nappade på Avery kärleksförklaring och drog iväg tillsammans från bröllopet men alla andra par stor bråkar, och tydligen gifte dom sig.
Sen hoppar serien 3 veckor framåt
Snacka om det är kaos på sjukhuset och alla är arga till höger och vänster. Eller Meredith och Christina börjar bli vänner igen, fast då blir Meredith och Derek osams istället.
Callie och Arizona ska köpa ett hus, Derek kanske ska göra någonting för vita huset så de gräver i hans liv och undersöker allting.
Inga konsekvenser för Ross fast han verkligen tabbade sig när han nästan dödade Alex pappa, men Owen är inte nöjd. De hade fått klagomål på sjukhuset vilket ledde till att det är nolltolerans med att dejta andra på sjukhuset, gifta personer är undantag. 


Bokbloggsjerka 28 februari – 3 mars

Annika frågar den här fredagen om bokrean, har vi fyndat och om vi har vilken bok är vi mest sugna på att läsa. Om vi inte har köpt någonting, vill hon veta varför.


Jag har ju redan gjort 1 bokrea inlägg(som ni kan se HÄR), det kommer fler men det som jag har fått hem än så länge så är [Sharon J Bolton - Ond skörd] som lockar mest!

27 februari 2014

Melina Marchetta - Jellicoe road

När Taylor var elva år så lämnade hennes mamma av henne på 7-eleven, och sedan dess har Taylor inte hört någonting ifrån henne.
Hanna som hittade/hämtade Taylor på 7-eleven ser till att hon får gå på Jellicoe internatskola  men när Hanna försvinner utan ett ord så börjar Taylor nysta mer i var hennes mamma tog vägen för hon tror att det är så hon kommer hitta Hanna.

Taylors ledtrådar går tillbaka 22 år och det hemska som hände på Jellicoe road men hur hänger det egentligen ihop med Taylors föräldrar eller Hannah.

Vilken underbar bok där vi får lära känna Taylor och hennes vänner, vi får följa Taylor på hennes resa.

I början är man väldigt skeptiskt till flera karaktärer och det är lite snurrigt med så många olika personer och så mycket som händer men när man fått lite klarhet så är boken helt underbar! Jag skulle gärna läsa en fortsättning.

Betyg 4 av 5
Boken finns att köpas på    Adlibris   Bokus   CDON


Chicago fire s02x14 Chicago PD s01x06


Chicago fire s02x14
Caseys läkare har insett att han kanske inte är i så bra skick och att han kanske inte borde jobba.
Dawson har det jobbigt med utbildningen, stukar foten och misslyckas med intagningen och hon som hon gick utbildningen med som fuskade hon har sökt till deras hus.

Severides syster Katie var kidnappad sedan förra avsnittet men Severide lyckades hitta henne(Vi som ser Chicago PD vet redan att hon skulle hittas) och nu verkar hon lämna serien eftersom hon ska flytta vilket känns lite trist!

Chicago PD s01x06
Den här serien blir verkligen bättre och bättre! De löser brott samtidigt som vi sakta men säkert får lära känna karaktärerna mer och mer.
I det här avsnittet jagar de en serie våldtäktsman-mördare, och jag gillar att de är i Chicago fire baren efter arbetet.
Voights son Justin verkar ha mördat någon, i alla fall kom han till Erin med blodiga händer.

26 februari 2014

Bokrea 2014 del 1

Några böcker till dottern

Det var bokrea på Myrorna oxå så där fick dessa följa med hem!

Ica Maxis bokrea

25 februari 2014

Teen wolf s03x20



Stiles blir inlagd på en slags låst psykiatriavdelning, och där träffar han på Malia som de hjälpte  från skogen och Stiles inser att han redan har varit nere i källaren där.
Milea och Stiles hånglar lite nere i källaren på psyket, och då blir de anfallna och för att rädda Mileas liv så måste Stiles släppa in det där äcklet igen och Milea ger sig av för att hitta Scott.

Derek och Mr Argent sitter fortfarande inlåsta i fängelset.
Scott och gänget träffar på någon bjässe som de får slåss mot, och får äntligen en ledtråd i hur de ska rädda Stiles, och enda sättet är att ändra hans kropp, så nu är Scotts plan att omvandla Stiles till en varulv för att han ska överleva och då blir han även av med sin frontallobdemens.


Alltså dog Isaac? För han var inte med i det här avsnittet heller men jag gillar att Stiles har en stor roll i den här säsongens story. 



23 februari 2014

P.D. Martin - Mördarens tecken

[#2? om Sophie Anderson]

Sophie Anderson jobbar som profilerare åt FBI, och den här boken tar vid sex månader efter att förra boken tog slut.

Nu ska Sophie åka till Arizona för att hälsa på en vän och för att få ha lite semester men hon hinner knappt landa innan man har hittat ett lik på universitetsområdet.
Efter att ett till lik på nästan samma plats hittas så blir Sophies semester indragen och hon försöker hjälpa den lokala polisen och de lokala fbi agenterna.
Seriemördaren lägger sina lik på ett speciellt sätt och ristar in ett rött hjärta på dom men när de söker i fbi basen så får de fram träffar på flera seriemördare.


En modern thriller där man har tagit internet till hjälp för att kunna planera sina mord och för att få fast dom behöver man en extremt duktig hacker på FBIs sida.

Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på  harlequin

22 februari 2014

Bali Rai - Drömläge

Baljit har en dröm, han vill blir fotbolls proffs.
Men hans pappa vill att han ska arbeta i deras affär och inte springa och leka med en bok så han får bara träna och spela två gånger i veckan.
Baljit två bästa kompisar delar hans drömmar och när de får en möjlighet att åka och visa upp sig, provspela för de större klubbarna så vill alla tre åka men Baljit vet inte hur han ska lyckas ta sig iväg när hans pappa inte stöttar hans drömmar. 


Vi får följa Baljit som är invandrare, ta del av lite hur han har det med en pappa som vill att hans son ska bli någonting stort och hur de från den andra lokala skolan hatar dom från deras skola.  Vänskap och Familjeband är huvud stenarna i den här boken som jag hoppas många ungdomar kommer läsa.


                                   Betyg 4 av 5
Boken finns att köpas på   adlibris 

Leslie Tentler - Samtal vid midnatt

[Jakten på ondskan #1]

Psykologen Rain Sommers är snäll och hjälper sitt ex genom att leda ett nattradioprogram och hon får mesta dels samtal från vilsna ungdomar.
Men en natt ringer någon som ger henne kalla kårar efter ryggraden, personen ger för personliga frågor och nu verkar det som hon har fått en galning efter sig som inte bara är besatt vid Rain själv utan även vid hennes döda mamma som var en rocksångerska.

Fbi-agenten Trevor Rivette hör Rains samtal med galningen och direkt får han känslan av att galningen inte bara är en galning utan den seriemördare som han jagat i över ett år och går under öknamnet Vampyren. 


Jag gillar dom här Thriller böckerna som harlequin ger ut, de är riktigt spännande och man får i de flesta även en gnutta kärlek. Bästa är de som finns i serier för där står inte romantiken i fokus lika mycket som i fristående böcker.
Det finns två till böcker översatta till svenska i den här serien och det ska bli spännande att se hur de böckerna hör ihop, om det bara är titlarna och författarna eller någon av huvudkaraktärerna eller en biroll.                                                                  
Betyg 4 av 5Boken finns att köpas på   adlibris   cdon   harlequin 

21 februari 2014

Kami Garcia & Margaret Stohl - Det högsta priset, det största offret

[Beautiful creatures bok 3] (Spoiler varning)

Vi får fortsätta att följa Ethan och Lena och deras magiska värld. Ridley är mänsklig men beter sig inte bättre för det.
Ridley och Link kör med sitt på av förhållande och gör varandra svartsjuka i tid och otid, vilket tillslut driver Ridley över gränsen.
Link som nu är en Linkubus försöker att lära sig att hantera allting nytt han kan göra och att han nu är populär både bland idrotts killarna och tjejerna springer efter han, även Samantha Snow.
Ethan tappar bort sig själv mer och mer och minns snart inte ens vad han säger och gör och Amma vet mer än hon är villig att berätta vilket gör att Ethan letar efter svaren på egen hand.


Så bra bok!! Det här är nog min favorit i serien, än så länge! Det händer mycket man får lära sig mycket och det är ändå mycket man inte förstår och det mörka och ljusa fortsätter att arbeta mot varandra och arbeta med varandra.
Läskigast var nog när Marian var hos rådet och jag kunde verkligen se hon framför mig med rakad huvud och skräcken i hennes ögon. Kami och Margaret kan verkligen måla upp storyn så man kan leva sig in i storyn.

Betyg 5 av 5

Boken finns att köpas på   adlibris   bokus   cdon

Bokbloggsjerka 21 – 24 februari

Oj redan fredag igen och vad frågar Annika oss idag då?
Jo, Om vi bara fick läsa en bok för resten av våra liv, vilken bok skulle vi då välja?

Plättlätt, eller så inte! Går ju inte att bara få läsa en bok!!!
Men den första boken jag skulle välja är Stephen Kings Under the dome/Under kupolen
för den är lång(1200 sidor) och jag har aldrig läst den men har hört att den är jätte bra. 



20 februari 2014

Kami Garcia & Margaret Stohl - Svåra val, magiska hemligheter

Bok #2 i Beautiful creatures serien.

Efter Lenas svåra förlust så drar hon sig undan, även från Ethan men hon börjar umgås mer och mer med John, och den 17e månaden närmar sig med storm steg.
Ethan hemsöks av mystiska visioner och i skuggorna döljer sig ett hot, ett hot värre än någonsin och kommer Lenas och Ethans kärlek överleva ännu fler kamper med det mörka.
Och vad känner egentligen Ethan för Liv, tjejen som under sommaren jobbar med Ethan och Marian i biblioteket. Link som fortfarande hoppas på att få en chans med Ridley.

Stundvis är boken små seg och tempot är väldigt långsamt men samtidigt förstår man ju att vi får ledtrådar för hur saker och ting ligger till och i slutet blir boken riktigt spännande igen.
Och även om boken har ett långsamt tempo så är den inte dålig även om man inte får en åh upplevelse utan det här känns väldigt mycket som en mellan bok, men jag har läst i andras recensioner att det här verkar vara en av de svagaste böckerna i serien. 
Betyg 3 av 5

Boken finns att köpas på  adlibris   bokus   cdon 



19 februari 2014

Teen wolf s03x19




Nu fick vi veta att det är en Fox som gömmer sig i Stiles, och den gjorde så att deras gympalärare fick en pil genom sig, en bomb på en buss(trodde man) och satte dit Mr Argent och Derek för mord och försökte sen döda dom med en bomb på polisstationen.

Kira slogs mot dom där mörka figurerna tillsammans med Scott och hon har insett att hennes föräldrar döljer någonting så hon spionerar på dom.

Vad läskigt när Isac dog av strömmen, men visst lyckades dom återuppliva han? Saknade han senare i avsnittet, men varför hände ingenting med Lydia?

Jag gillar veterinären! Han är med för lite men så kommer han upp där och har en tillfällig lösning på problemet med Stiles och Foxen.

Den här serien är verkligen ingenting för mig egentligen, alltså visst jag ÄLSKAR den och det händer saker heeela tiden men det är så jobbigt att vänta på nästa avsnitt jag vill veta mer nu!!

18 februari 2014

Beauty and the Beast s02x14



Vincent drömmer om Cath, och han vill bevisa för Cath att han inte skulle välja att bli en beast över henne igen och J.T berättar det för Cath så klart. 
Låtsas begravning för Gabe och både han och Cath försöker lära sig att hantera att Vincent finns i deras liv även om nu inte Gabe riktigt gillar det.
Och tillslut ställer han ett ultimatum om att Vincent inte kan vara en del av Cath om de ska ha ett förhållande och hon drömmer då att hon knuffar Vinc så han slår bakhuvudet och dör?-
Shit vilken hemsk dröm! Jag hoppas hon inser att hon måste ge Vince en ny chans!


Star-Crossed - s01x01 [Serie start]


Ett skepp med utomjordingar krashar på jorden, man till fånga tar alla överlevande och de får leva i en sektor med vakter.
Men när flera av barnen är ca 16 år så ska de nu få börja skolan och där möts Emery och Roman, igen, för natten när Roman kom så hjälpte Emery honom men hon trodde att han dog.


Jaa äntligen en typ highschool serie och jag gillar verkligen sci-fi tillägget :)
Den här serien tror jag ännu mer på nu efter första avsnittet och jag vill se mer NU!
Sen gillar jag ju att se välkända ansikten så att Matt Lanter (Liam från 90210) spelar Roman och att Emery spelas av Aimee Teegarden(Friday night lights)  gör ju ingenting!




16 februari 2014

Tv - Serier [v7] del 1

Teen wolf s03x17
Stiles mår inte bra och han börjar tvivla på vad som verkligen händer och inte men tydligen har han samma symtom som sin mamma. Scotts mamma ger han en sömnspruta så han får sova.
Tvillingarna försöker hänga med Scott. Scotts pappa har kommit på att Scott och hans flickvän gjorde inbrott på polisstation men han vet inte varför.
Sen kom de där mörka figurerna och Scotts pappa blev svärdhuggen och sen kom tvillingarna och Derek som back up. Och sen visade det sig att det var Stiles som de letade efter.
Vi fick veta nu att Scotts nya flickvän är en Kidsaney(hur tusan det stavas)
Vad fin Isaac var i kostym.

the Originals s01x13
Celest förgiftar Elijah och han får välja om han ska rädda sig själv, eller Rebekah för låter han Rebekah dö så händer det någonting med Hayley. Men hur som helst är de ute efter en kropp till en av the originals.
Hayley träffar en kille, Jackson som påstår att det var planerat när de var små att de skulle gifta sig.
Alla häxorna är ute efter Klaus och han blir huggen med den där konstiga kniven, och den sugs in i kroppen på han.

15 februari 2014

Allan Guthrie - Det försvunna barnet

När sjuårige Bruce Wilson försvinner från skolan så ser Frank Collins sin chans att få jobba med sitt första stora fall.
Men det som han först trodde var en kidnappning blir mer invecklat än så och tillslut vet Frank inte vad han ska tro.

Det här är verkligen en annorlunda story och jag gillar att man inte riktigt först förstår vad som kommer hända men sen vet man exakt vad som kommer hända och det händer och jag kan bara säga att någon i boken har en extremt blåögd fru.
                            Betyg 3 av 5

Sara Stille - Bära leggings i Januari


I den här boken får vi följa Sara och hennes historia om hennes livs värsta år, hur hon som tretton åring söker trygghet hos en elva år äldre kille, som är en vän till hennes pappa.
Killen heter Jesper och han finns där för Sara, han lyssnar och finns där och stöttar henne, han säger även till hennes pappa när han dricker och inte alltid säger så snälla saker.

Men en natt så rasar Saras liv samman, när hennes trygghet inte längre är tryggt, hon vaknar en natt av att hon är naken och Jesper ligger över henne. 

Efteråt försöker Sara intala sig att det var ett misstag och en engångsföreteelse, Jesper har ju till och med en flickvän. Men det händer om och om igen när Jesper har druckit och på grund av sin lojalitet och efter allting Jesper tidigare har gjort för henne så håller hon tyst om det.
Men efter fyra år så orkar inte Sara längre utan hon bestämmer sig för att anmäla Jesper för våldtäkt och det innebär inte bara en kamp mot Jesper utan även rättssystemet.

Saras tankar i olika situationer,  hennes familjesituation och Jespers utnyttjande av både underårig och av en person som inte mår bra gör att man börjar fundera varför det är så svårt för sexuellt utnyttjade flickor att få en fällande dom.
Jespers mamma måste ju vara en idiot och jag hade hoppats på att få läsa om att hon hade bett om ursäkt till Sara senare men det verkar då inte ha hänt.
Jag tycker det är så hemskt men samtidigt så nyttig bok att läsa! Det här kommer nog vara en av årets viktigaste biografier och jag kommer se till att min dotter får läsa den när hon hamnar i tonåren så hon får ta del av att det inte är okey att bli behandlad hur som helst, inte ens av människor man tycker om och står nära!

Betyg 5 av5
Boken finns att köpas på   Adlibris   Bokus   Cdon

14 februari 2014

Lena Ollmark - Mördaren i parken

Den här boken innehåller 5 noveller eller som det står på omslaget skräckberättelser.

Det är så svårt att skriva någonting om noveller utan att berätta för mycket så, men den första handlar i alla fall om en person som är ute och går i parken fast det har mördats flickor från personens skola just i den parken, mörkhåriga flickor så endel flickor har börjat bleka och färga håret. 

Jag är väll inte super imponerad men jag läser sällan noveller men skräck behöver lite mer djup och jag blev inte speciellt rädd men den första var väldigt spännande men då tog den slut. Är det så att noveller bara tar slut utan ett slut eller?
Betyg 2 av 5



Bokbloggsjerka 14 – 17 februari

Den här veckan vill Annika att vi ska skriva om för- och nackdelar med att vara slav under böckerna. Hon vill gärna oxå ha tips hur vi gör för att skapa mer tid för läsning.

Oj finns det nackdelar?
Jag läser för nöjesskull, gillar jag inte en bok så brukar den bli liggandes och det kan den bli i flera år, jag har väldigt svårt för att stänga en bok och ge bort eller liknande för jag vill gärna veta hur en bok slutar även om jag inte gillar den.

Fördelar är ju att det är så roligt att få ta del av massa olika världar, när man läser många deckare/kriminalromaner/thriller så får man fundera en hel del på vem som gjort vad.
Sen älskar jag att få ställa de Lästa böckerna i sin bokhylla, få ställa de olästa i sin hylla och förhoppningsvis se dom minska!
Att få skriva upp böckerna på olika ställen, att få titta läsa, bläddra, lukta :)
Ja som sagt det finns inga nackdelar, eller ja okey, om man blir stressad för att man borde/måste läsa det är ju en nackdel men då måste man fundera på varför man måste!!!

Skapa mer tid?
Ja då gäller det ju för de flesta att 

* Sluta slösurfa i tid och otid.
* Titta mindre på tv/film/tv-serier.

* Prioritera läsningen framför andra nöjen/hobbies.
Nu ska jag kika in på era svar och se vad jag ska göra för att få till mer lästid :)

13 februari 2014

Magnus Ljunggren - Dröm traktorn

Mitt i skogen står en rostig översnöad gammal traktor och skräpar, men för Daniel och Zeke är traktorn det finaste som de har sett på länge.
Så när de får i uppdrag från skolan att laga någonting som är trasigt som typ ett väggur så bestämmer de sig för att fixa traktorn, men först måste de få ägaren att vilja ge dom traktorn och tyvärr ägs den av den sura gubben GammelGösta.

Jag gillade den här boken, visst jag är inte riktigt målgruppen eftersom ungdomarna i boken är ca 14 år men det är en fin story som handlar om att göra rätt och en av få böcker som faktiskt kan klassas som pojkbok. Det finns inte så många böcker om ex ishockey, fotboll, att gå skola osv och det är en eller flera pojkar i huvudrollen utan de flesta böckerna är ur flickors synvinkel vilket kanske inte är så kul att läsa när man går i mellan eller högstadiet.
Betyg 4 av 5
Finns att köpas på   Cdon  LL-förlag  


12 februari 2014

teen wolf s03x18

 
Usch vad hemskt att Stiles lider av framlobsdemens, den utbryter i väldigt ung ålder och det var det hans mamma dog av. När han gör sin test av hjärnan för att se om det är någonting är fel kan även Lydia höra och hon blir nästan tokig av ljuden för hon hör allting extremt högt just nu.
Scott försöker rädda sina vänner och familj från den där läskiga mumien med järntänder som visar sig vara han? Eller från det som finns i han och använder hans kropp för tillfället.

Derek kom på att det var hon som jag inte kan namnet på och någonting med Foxfire - Räveld, som har med saken att göra fast var ju inte hon utan hennes mamma.
Jag älskar Stiles och Scotts bromance.


10 februari 2014

Beauty and the Beast s02x13


Nej nej nej Gabe och Cath, jag vill verkligen inte ha det så.
Och Tori hade sagt till Vinc "You belong with Catherine" <-- Så fint!!

Sam säger att han har sett Gabe nere i tunnlarna och en Claire. Vinc genom söker Gabes lägenhet och finner det som J.T. gjorde när han var fast nere i tunnlarna men Gabe förnekar att det är så.
Men tillslut pekar spåren på Sam, så de åker på en stor fest och Vinc & Cath får gå på "dejt" tillsammans och J.T. & Tess får gå på "dejt" tillsammans.
Vinc hittar en bomb och han räddar livet på Cath och Gabe, och det var så klart Sam som detonerade bomben, och Dana fick vittnesskydd, så nu kommer de inte vara tillbaka i serien nå mer.

Alla som trodde att Sam skulle vara skum hade rätt!!
Vincent älskat Cath nog mycket för att låta henne gå vidare, J.T. & Tess gav varandra alla hjärtansdag presenter och jag hoppas de blir tillsammans på riktigt nu. Men jag hade verkligen hoppats att någonting skulle hända mellan Vinc och Cath i det här avsnittet!!!




Bokrea - förberedelser

Jag antar att de flesta som har tänkt fynda böcker på bokrean förbereder sig genom att kolla upp vilka böcker de har tänkt köpa och om man ska på flera affärer så kan priset på samma bok skilja rätt mycket. Hur förbereder ni er?

Nu har äntligen man börjat få ta del av lite info om förhandsbokningar och vilka böcker som kommer finnas på åretsbokrea. Dock lite besviken att inte fler har gått ut med informationen ÄN men det kanske kommer under veckan, får väll uppdatera det här inlägget längre fram.
Jag har hunnit se några guldkorn som jag har tänkt köpa, har ni hittat någonting?



Adlibris
Akademibokhandel
Bokia
Bokus
Cdon
Coop
Ica maxi
Ica kvantum

9 februari 2014

Tv - Serier [v6]

the Following s02x03
Joe dödade ju presenten i förra avsnittet, och nu planerar han väll att lämna de han bor med när hon helt plötsligt försöker skjuta han i ryggen men så klart är ju pistolen tom.
Och då dödar hennes dotter henne med en kniv, för att hon så gärna ville vara med Joe.
Emma får veta att Joe lever, Fbi går in där Emma bor och dödar hennes Joe anhängar grupp.

Ryan kommer på att Lilly(hon som överlevde tunnelbane attacken) ljuger och hon skyndar sig att förklä sig för att fly och får sedan förklä sig igen, hon är ruggigt bra på den biten.
Hon var ute efter att komma Ryan nära för att hjälpa Joe och hon flydde med tvillingarna, Emma och hon andra tjejen.

the Fosters s01x13-14
Brandon får inte träffa Callie, han fick till och med besöksförbud. Sen tjuvträffas Callie och Brandon och hon åker nästan dit om det inte vore för tjejen som gett hon stryk tidigare.
Jesus har börjat brottning och där träffade han Emma sen råkar han träffa henne när han är ute och springer på stranden och där hade vi genast ett ship som jag tror kommer ske i framtiden.
Marianas kompis är verkligen hemsk, med en sådan vänn behöver man inga ovänner. Mariana har dock två killar som verkar vara intresserade av henne. Men som hämnd blir hon avstängd från skolan.
Steph and Lena har tänkt adoptera Jude, men Callie har ansökt om att få eget boende nu när hon är 16år men vi får se hur det kommer bli.

Chicago PD s01x05

Studenter som smugglar knark via kondomer i magen,(Jag förstår inte hur man kan vara så desperat)
Erin har det inte lätt, Voight som är överbeskyddande och samtidigt försöker hon vara barnvakt åt hans son som är en otacksam snorunge.

Den här serien blir bara bättre och bättre och det är så många karaktärer som jag gillar.
Bland annat de två ny examinerade som är så snälla med folk och faktisk får tillbaka samma godhet och de sätter verkligen folk på plats.

Switched at Birth s03x04
Ty gör ÄNTLIGEN ett försök till att höra av sig till Bay, då får Bay veta att Emmett har en ny flickvän, Mandy, som han har mött online men vet inte om han träffat hon i verkligheten.
Och då går Bay och kysser Emmett och blir super ledsen för att han inte vill vara otrogen IGEN.
John och Kathryn glider längre och längre ifrån varandra och har mycket hämnd grejer mot varandra.
Daphne har då verkligen alltid pojkar springandes efter henne, så vi får se nu vem hon kommer börja dejta eller om det kommer bli ett triangeldrama.
Regina får veta att Angelo helt plötsligt inte har så mycket pengar, så nu får vi se hur det här kommer utvecklas. 



Surfplatta/Läsplatta

I år fyller sådana där stora siffror vilket innebär att jag blir vuxen på riktigt(nej varken 18 eller 20), och man måste tydligen önska sig saker och för en gångs skulle får man tydligen önska sig även dyra saker. 
Och då måste jag ju skriva en bokig önskan, jag funderade på att köpa en ny mp3 spelare eftersom min har gått sönder(tredje på mindre än ett år..) och jag vill kunna lyssna på ljudböcker i bilen och på mina hundpromenader  men jag har hittat en jag vill ha och har inte riktigt "tid" att vänta.
Så nu funderar jag kring en surfplatt eller en läsplatta, jag kanske måste ge e-böckerna en riktig chans, för jag får tok ont i ögonen och tycker skärmen är grymt jobbig att läsa på när det är svart text mot vitbakgrund dessutom sitter man så sjukt obekvämt och det är hyfsat omöjligt att läsa i sängen. 

Så nu vill jag veta allt om ERA erfarenheter kring surfplattor och läsplattor, för och nackdelar, vilka är bra vilka är mindre bra och VARFÖR!?!
Så kan jag sen sammanställa det och kanske har jag då fått nya frågor!!
Snälla skriv nu och berätta om era erfarenheter så jag vet vad jag borde önska mig!! :)
//[Anna]


Uppdatering 13/2-14
Jag har bestämt mig för att önska mig en surfplatta när jag fyller år, tror att den kommer bli använd väldigt ofta av mig sambon och dottern. Och då kan jag lägga in även hundiga tränings/tävlings grejer på den och ta med, andra gör sånt med telefonen men det gillar inte min alls.

7 februari 2014

Arrow s02x13


Sarah tog giftet för att hon hellre dog än återförenades med sin flickvän,fattade däremot inte varför Lance och hennes mamma lämnade henne ensammen och döende.
Sarahs mamma och Laurel fick äntligen veta att Sarah lever. 
Felicity berättade för Oliver om att Malcom är Theas pappa och Oliver sa upp kontakten med 

Moira. Moira blev även rekommenderad av han som hon tävlar om att bli vald att hon skulle dra sig tillbaka, och man kände i luften hur han hotade henne utan att säga någonting.

Laurel blev förgiftad och blev super förbannad på Sarah för att hon har förstört så mycket i hennes liv, som att sno hennes Oliver i från hon och att sen inte höra av sig när hon var vid liv och sen att deras mamma blev kidnappad och Laurel förgiftad.

Jag kan faktiskt förstå att Laurel är fly förbannad men då springer Sarah och snyftar hos Oliver och de kysser varandra! WHAT? Nej nej nej så fel fel fel!!

Ogillar Sarah skarpt!! Synd att inte Roy var med någonting, saknade han i det här avsnittet!

Bokbloggsjerka 7 – 10 februari

Oj redan fredag men så klart dags för veckans Jerka 7-10 februari och den här gången undrar Annika
Hur vi håller reda på vilka böcker som vi har läst och om vi har något hemligt knep vi vill dela med oss av. 


* Jag har programmet Book Collector men där är jag lite dålig på att fylla i när jag har läst en bok men försöker bli bättre på det och att föra in mer detaljer om böckerna. 

* Här hemma står inte mina lästa med de olästa böckerna, de har olika bokhyllor.

* Här på bloggen har jag två flikar (där uppe, pekar) där jag har en för [Lästa böcker] och en för [Olästa böcker] där hamnar även böcker som jag inte äger men som jag har läst (och recenserat) sen jag startade bloggen, för dessa böcker står annars ingenstans, eller jo nu ljög jag nästan.
De böckerna står under rubriken "Lästa men äger ej" på min att köpa lista, men där hamnar ju inte de böcker jag inte har gillar, dessa böcker letas mest efter att köpa begagnat dessutom.


* På den tiden jag inte hade så mycket böcker och inte bloggade så gjorde jag så att de lästa stod rätt väg och de olästa böckerna ställde jag upp och ner :) 

4 februari 2014

Beauty and the Beast s02x12



J.T blev kidnappad. Tori är svart sjuk på Vincent - Cath så när Tori försöker rädda J.T blir hon kidnappad och dör. Cath räddar livet på Vincent sen valde hon Gabe framför Vinc. 
Men det är så tydligt att Vinc och Cath är the end game! 
FBI agenten vet nu allting om Beast och det visade sig att det var hennes make Sam som var instängd där J.T hölls fången så nu är hon verkligen på rätt sida och lär nog vara en bra medhjälpare för att få fast dem som är ute efter Vinc.

3 februari 2014

Tematrio - Vinterväder

I veckan vill Lyran att vi ska berätta om 3 böcker som utspelar sig på vintern! 


Lucy Dillon. Om jag inte minns helt tokigt brukar väll hennes böcker utspela sig på vintern? I alla fall har flera av böckerna vintriga omslag.

Midvinterblod - Mons Kallentoft
Första boken om Malin Fors mfl. I den här boken är det super kallt, kallare än man haft på många år och då hittas en man upphängd i ett träd. 

Nattfåk - Johan Theorin
Storm med snö, is och dimma. Den här boken ska man verkligen läsa med vinter utanför fönstret för att riktigt komma i rätt stämning.

Ann Cleeves - Svart som natten 

Jag har inte läst ut den här men den ligger halv läst och jag tror den egentligen är rätt bra bara man sätter sig ner och fokuserad på boken! 


2 februari 2014

Tv - Serier [v5] del 2

the Vampire diaries s05x11
Damon dumpade Elena i slutet på förra avsnittet, Stefan har legat med Katherine och Bonnie & Jeremy har fått ihop det. Allt detta fick Caroline veta och hon är så hysteriskt rolig när hon får veta  massa hemligheter och hon beklagar sig då för att hon är singel och då dyker Klaus upp.
Klaus och Rebekah räddar livet på Matt, för Nadia har låst in han för att Elena och Stefan ska hjälpa henne att rädda Katherine. Så typiskt att strax efter att Caroline och Klaus äntligen får ihop så då dyker Tyler upp igen.
Jag gillar när Damon och Stefan umgås och är sams! Men så typiskt Katherine att lyckas byta kropp med Elena, när ska alla upptäcka det då?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
the Vampire diaries s05x12
Katherine berättar för Matt och tvingar ur han massor med fakta som Elena vet som födelsedatum osv.Uppenbarligen hoppar Katherine och Elena mellan vem som är levande och vem som är död men en sak som är säker är att jag ser inte framemot att Katherine kommer leka med Damon och Stefans känslor, det börjar vara helt sjukt uttjatat.
Tyler vill ha tillbaka Caroline, tills Katherine ser till att han får veta att Caroline har legat med Klaus.

the Fosters s01x12
Callie hamnade på ett gruppboende för tjejer, och får bo med tjejen som gav hon stryk första gången hon var på ungdomsanstalt.
Callie fick sina rättigheter indragna så hon fick inte träffa Jude men så stod Brandon utanför huset men vad kommer Callie få för konsekvenser för det och innebär det här att hon måste hitta sig ett nytt fosterhem för hon kan ju inte åka tillbaka och bo där Brandon bor.
Jesus får hjärtrus av sina mediciner så de ska prova att låta han vara utan, jag tycker att man kan prova att dra ner på medicinen samtidigt som man försöker prova med någonting annat fysiskt för att han ska göra av med lite frustation. Men vi får se hur det här kommer gå.


the Carrie Diaries s02x13
  *säsongsavslutning*
Larissa fick sparken vilket innebar att även Carrie fick typ sparken. Dorrit fick deras pappa att förstå hur han behandlar sina döttrar.
Carrie och Sebastian gjorde slut och han flyttade och Carrie flyttade ihop med Samantha. Maggie förlovade sig med sin pojkvän. Mouse och hennes ex blev sams igen.
Alla fick som ett slut och man visste ju att Carrie och Sebastian inte var the end game, jag tycker serien kan ta slut nu så fick seren ett bra avslut.

1 februari 2014

I min brevlåda [Januari 2014]

Rec.ex

Julkalender vinst.

10:-  på ica maxi

Rec.ex
I år blir det månads inlägg så kanske jag själv får se hur duktig jag kan vara vissa månader, som nu i januari samtidigt som jag kanske är mindre duktig vissa(typ februari mars)
Men alla loppisar och bokreor är det som brukar förstöra mest för mig :P

Månadsläsning 2014 [Januari]

1. Harlan Coben - Lögnaren (3)
2. Andrea Kane - Pojken som måste överleva  (4)
3. Sarah Dunn - Min stora kärlek (2)
4. Lewis Trondheim - A.L.I.E.E.E.N. (2)
5. Meg Cabot - Babbeldrottningen (4)
6. Meg Cabot - Babbeldrottningen i New york (3)
7. Emelie Schepp - Märkta för livet (4)
8. Rachel Vincent - My soul to lose (4)
9. Hjorth & Rosenfeldt - Fjällgraven  (4)
10. P.D. Martin - Vision av mord (4)

Totalt: 10
Nya författare: 4
Tillhör en serie:  8
Rec-ex: 0
Hyllvärmare: 6
Tegelstenar(minst 500 sidor): 0
Seriealbum: 1
Besvikelse: Min stora kärlek
Bästa bok: Märkta för livet, Vision av mord    

Min åsikt om månadenPrecis som många vet så har jag legat sjuk vilket slutade med att jag hamnade på akuten och sedan varit väl medicinerad och under denna period på 10 dagar har jag inte läst alls. Det är svårt att läsa när kroppen är avstängd och inte orkar hänga med alls.
Så jag är nöjd med antalet böcker, dock är jag missnöjd över att jag påbörjat massa böcker och inte avslutat dessa!!

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...