31 juli 2013

tävling hos Swedish zombie

Ni har väll inte missat att Frida Arwen Rosesund har kommit ut med en ny bok "Att de i tid må väckas". Jag har själv inte läst någon av hennes tidigare böcker men har planerat in den läsningen till hösten då man kan krypa upp framför brasan med hennes böcker och komma i rätt stämning.

Vill ni ha en chans att vinna boken så gå in HÄR.

bra & dåliga nyheter från ABC

Dåliga nyheter
Bunheads och the Lying game har tyvärr inte blivit upplockade för en ny säsong, trist att inte Bunheads blev det för det är en serie jag gillade. The Lying game så jag några avsnitt av men ska se klart den någon gång när jag får lite tid över.

Bra nyheter
the Fosters och Twisted har fått förlängt? så blir i alla fall en full säsong var där, annars var det väll en halv säsong inplanerad eftersom den visas på sommaren... 
Switched at Birth får en tredje säsong som börjar januari 2014.
Tre serier som jag ser och verkligen gillar, men ibland skulle det faktiskt inte göra någonting om man la ner en serie med ett bra slut medan den fortfarande är bra, fast det kanske bara är för att jag har så många serier att se ;)

30 juli 2013

Harlan Coben - Spelaren

Första boken i serien om Myron Bolitar!

Kathy Culver försvinner plöstligt från universitetsområdet och den enda ledtråden polisen har är Kathys trosor som hittas på en container.
Men tillslut lägger polisen ner utredningen på grund av brist på bevis, det kan ju lika gärna hända att hon har stuckit.

Det har nu gått ett år och Christian Steele som var Kathys pojkvän när hon försvann får ett samtal från någon som utger sig för att vara Kathy, eller kan hon verkligen vara vid liv och äntligen hör av sig?

Myron Bolitar är sportagent och en av hans klienter är quarterbacken Christian Steele. Så när Kathys pappa dör i det polisen säger är en olycka men som Myron tror är förknippat med Kathys försvinnande.
Myron och hans kompanjon Win blir indragna djupt i både det enda och det andra i jakten på sanningen.

Varför har jag väntat så länge med att läsa den här boken? Den var super bra och jag vill läsa del 2 NU!! Men eftersom jag bara har del 8 hemma så blir det att vänta och skaffa de andra delarna i serien.                                 Betyg 5 av 5

Finns att köpas på Adlibris, Bokus, CDON

29 juli 2013

Nora Roberts - Älska och förlåta


Vanessa är en världsberömd konsertpianist, men nu är hon på väg hem till sin hemstad för att besöka sin mamma som hon inte träffat på tolv år.
Vanessa känner sig äntligen mogen för att få svar på alla sina frågor som vad som hände den där dagen när hon tillsammans med sin pappa flyttade från staden och hon inte hörde av sin mamma igen.
Ju mer av sanningen hon får höra desto mer förvirrad blir hon, för ingenting är som hon trodde.

Vanessa springer även på Brady, den kille som hon var tillsammans med innan hon åkte och som hon inte har slutat tänka på trots att han svek henne.

Det här är en typisk Nora Roberts bok, jag tyckte den var underhållande och även om den är förutsägbar så vet jag om det och jag får inga obehagliga överraskningar. En riktig feel-good bok.                               Betyg 3 av 5

28 juli 2013

Tv - serier [v30]

Twisted s1x06-07
Att Dannys "döda" pappa skulle bo den där lägenheten men det här börjar mer och mer likna PLL, hela känslan är PLL första säsongen fast bättre och nu när man aldrig vet vem som är död och inte och vem som har gjort vad.
Vad störigt att Jo har en crush på Danny och Lacey är det oxå, det kommer bli tjaffs mellan dem om Danny nu eller? Men bara vi får lite svar och inte bara nya frågor och massor med konspirationer så är jag nöjd, spännande att de lyckades hitta ett halsband kastad i en typ sjö.

Switched at Birth s2x17
Daphne lär sin nya kille att simma och så klart ska hon skryta om hur bra hon är. Nu har Bay och Ty verkligen fått ihop det ordentligt och jag gillar det, det är så bra och romantiskt!
Vad kul att Simone var med igen jag har saknar Simone och gillade att Toby ringde till henne efter att de hade träffats och sen blev Nikki svartsjuk. Vilken överraskning att Regina är Simones AA sponser men lite spänt det blev när Nikki dök upp när Toby fick uppträda men äntligen kanske hon insåg vad musiken betyder för han och lite spännande att polisen har hittat han som mördade Nikkis pappa.

Teen wolf s3x08
Vad kul att få se återblickar från Derek som ung. Men annars hände det inte mycket i det här avsnittet.

the Fosters s1x087
Så går Jesus och börjar tycka super synd om deras knarkande biologiska mamma Ana. Vad tusan hände i slutet i Anas hus? Massor med skott och ingenting mer, vadå cliffhanger!!
Förstår att Lena och Stef började bråka efter att ha umgåtts med Lenas ex, vilken bitch!! Jag gillar Callie och Wyatt tillsammans och nu verkar de officiellt vara ett par eftersom de ändå hade en dejt.
Men jag vill inte se Brandon och Talya tillsammans, ja om hon inte radikalt kommer ändra på sig.

the Killing s3x09
Happ då fick Holder se att Bullet är död. Men jag trodde det skulle vara lite mer spännande så här nära slutet på säsongen.

Graceland s1x07
Jag gillar Johnny mer och mer. Men måste vara svårt för Mike att både ha Briggs under uppsikt och luska där och ha en flickvän som han ljuger för, för de andra har rätt han borde dumpa hon för han har ändå ljugit hela tiden om vem han är.
Men Briggs är verkligen en fulfisk, han spelar verkligen på båda sidorna.
Charlie kan verkligen se ut som en knarkare men skönt för hon att vara ärlig mot alla på Graceland.

Under the Dome s1x05Jag verkligen ogillade att se Junior som polis och jag förstod att Big Jim inte skulle släppa ut Angie så när han gjorde det blev jag förvånad och när han berättade det för Junior trodde jag att Junior skulle skjuta han eller något. Vi får se i nästa avsnitt hur det kommer gå men nu börjar folk vakna upp för hur sjuk han är i alla fall, jag hade bara hoppats att folk hade hunnit börja leta efter henne.
Smart av militärerna att försöka spränga bort the Dome och sen ignorera att alla där i skulle dö, de hade ju i alla fall löstproblemet nu sprängde de ju bort massor utanför och det kan inte ha varit ett smart drag, varför provade inte först bara med en liten bomb?

Jan Guillou - Coq rouge

Första boken i serien om Carl Hamilton.
Carl är specialutbildad vid CIAs agentskola i USA och den utbildningen har gjort att han är enormt skicklig på datateknik, handeldvapen och närstrid.

När en hög Säpo-tjänsteman blir skjuten i Stockholm så smygs Carl in vid säkerhetspolisen för att testas. Under den utredning som följer så riktas misstankarna mot vissa palestinska terrorgrupper men Carl har hela tiden egna idéer, fungeringar och han får verkligen visa vad han går för.

Jag vet inte vad jag ska säga, jag lyssnade på den här boken och jag var INTE speciellt imponerad och boken kändes grötig med massor med händelser hit och dit och massa olika personer så jag kände mig rätt förvirrad stundvis. Jag har tänkt läsa/lyssna på fortsättningen i framtiden för den här boken kändes mest som en stor presentation av vem Carl Hamilton är. 
Betyg 1 av 5

LÄS-A-LOT vecka (#1)

Mina mål
- Försöka prioritera läsningen
- Läsa ut 3 böcker
- Läsa ut 1 sedan tidigare påbörjad bok
- Läsa 1 bok i en serie som är påbörjad sedan tidigare
- Pågår från 06-06 eftersom jag ofta läser ut en bok mitt i natten.  
- Att läsa 150 sidor per dag (1050 sidor) 

SÖNDAG (dag 1 21/7-13)
Läst idag: Susan Casserfelt - Prästens lilla flicka s 132-349
Antal lästa sidor:  217
Totalt antal lästa sidor: 217
Hur gick dagen? Jag har även haft främmande, varit borta, påtat i trädgården och sen åkte jag och kollade på en kompis som träningstävlade lydnad i grannstaden och hamnade på en fest och sedan långpromenad så kändes det helt okey.

MÅNDAG
(dag 2 22/7-13)
Läst idag: Lin Hallberg - Hemma kanske inte är en plats 202 sidor. Nora Roberts - Älska & förlåta 110 sidor.
Antal lästa sidor: 202 +110 = 312
Totalt antal lästa sidor: 529 sidor
Hur gick dagen? Nöjd eftersom jag sovit middag 2 gånger, varit iväg på äventyr med familjen osv

TISDAG (dag 3 23/7-13)
Läst idag: Nora Roberts - Älska & Förlåta s111-316, Harlan Coben - Beskyddaren 122 sidor
Antal lästa sidor:   205+122 = 327
Totalt antal lästa sidor: 856 sidor
Hur gick dagen? Idag kände jag verkligen att jag prioriterade läsningen även om sid antalet inte blev super stort men jag klarade dags målet i alla fall.

ONSDAG (dag 4 24/7-13)
Läst idag: Harlan Coben - Beskyddaren 123-300, Harlan Coben - Spelaren 10s.
Antal lästa sidor:   177+10 = 187
Totalt antal lästa sidor: 1043 sidor
Hur gick dagen? Eftersom jag varit på loppis och haft främmande HELA dagen då man har fixat ut, gjort middag osv så får jag vara nöjd med det sidantalet.

TORSDAG (dag 5 25/7-13)
Läst idag: Harlan Coben - Spelaren 11-116
Antal lästa sidor: 106 sidor
Totalt antal lästa sidor:  1149
Hur gick dagen? Målet med antal lästa sidor är klart, men hann knappt läsa alls idag blev på tok för trött efter att ha plockat 5 kg hjortron men har lyssnat lite på ljudbok i alla fall.

FREDAG
(dag 6 26/7-13)
Läst idag: Harlan Coben - Spelaren 117-172

Antal lästa sidor: 55
Totalt antal lästa sidor: 1204
Hur gick dagen? Känner att det här var en dum helg att ha en läs-a-lot eftersom vi har festival i stan, så idag var vi dit på dagen och kollade in både djur, allting ätbart och tivolit. Sen såg jag och sambon lite serier så jag ligger inte efter så mycket där trots läsvecka ;)

LÖRDAG (dag 7 27/7-13)
Läst idag: Harlan Coben - Spelaren 173-358
Antal lästa sidor: 185
Totalt antal lästa sidor: 1389 sidor
Hur gick dagen? Med tanke på hur mycket annat jag har gjort, som varit på loppis och köpt böcker (3 Stephen King och den stora feta boken med Narnia - Sju böckerna i en)


SAMMANFATTNING


Antal böcker utlästa? 
Susan Casserfelt - Prästens lilla flicka
Lin Hallberg - Hemma kanske inte är en plats
Nora Roberts - Älska & Förlåta
Harlan Coben - Spelaren


Vad tycker jag om hela veckan? 
Det gick rätt bra i början sen blev det för mycket annat som blev tvungen att prioriteras.

Mina mål? 
- Försöka prioritera läsningen         Check (I alla fall halva veckan)
- Läsa ut 3 böcker    Check det blev 4 i början av veckan trodde jag att det skulle bli fler.
- Läsa ut 1 sedan tidigare påbörjad bok   Jag hade tänkt starta på den boken nu men hann inte.
- Läsa 1 bok i en serie som är påbörjad sedan tidigare Den här punkten måste jag ha glömt...
- Pågår från 06-06 eftersom jag ofta läser ut en bok mitt i natten.  
- Att läsa 150 sidor per dag (1050 sidor)  Check det blev 1389 sidor, nu med facit i hand kunde jag ha haft som veckomål 1400 sidor. Bättre med ett mål för hela veckan än varje dag.

27 juli 2013

Lin Hallberg - Hemma kanske inte är en plats

Sara är 19år och ska precis gå ut gymnasiet när hon är med om en svår hästolycka. Den planerade semester resan till Grekland med bästa kompisen byts ut till, slangar och att lära sig gå igen.
När Sara ligger i sjukhus sängen så får hon en chans att tänka och hennes funderingar går mycket kring hennes första år då hon växte upp i Argentina, hon minns sina kompisar, att de fick rida till skolan och hur lycklig hon var.
Så Sara bestämmer sig för att åka tillbaka även om alla säger att det inte är i Argentina som det var sist hon var där.
Nu hoppas Sara hitta tillbaka till livet och Nube, den häst hon fick rida till skolan.

Det känns rätt förutsägbart och Sara känns så naiv och blåögd så jag fastnar inte riktigt för karaktärerna för de andra är inte heller några höjdare. Men boken är helt klart läsvärd.
Betyg 3 av 5



26 juli 2013

Harlan Coben - Beskyddaren

Att Harlan Coben med sin deckarserie om Myron Bolitar ofta har sina böcker på bästsäljar listorna är kanske ingen nyhet för oss som gillar att läsa deckare. Men den här gången är han tillbaka med en ny serie, en deckare för ungdomar men det är en spinoff på Myron Bolitar, den här boken handlar om hans brorsson Mickey Bolitar.

Livet kan inte bli mycket värre för Mickey än det är nu, hans pappa har nyss dött i en bilolycka och hans mamma befinner sig på behandlingshem, han blev tvungen byta skola för just nu bor han hos sin farbror Myron.
Mickeys tjej Ashely försvinner helt plötsligt bara en dag och han försöker följa alla spår för att hitta henne men istället träffar han på massor med konstiga personer bland annat en äldre kvinna som säger att hans pappa lever.

Jag verkligen gillade den här boken och karaktärerna, sen att det blev lite väl våldsamt utan konsekvenser och man lämnades med en del frågor är ju en annan sak.

Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på Adlibris, Bokus, CDON

Bokbloggsjerka 26 – 29 juli

I veckans Jerka så vill Annika få veta vilka författare som verkligen vet hur man skapar intressanta karaktärer.

 Det här kändes som en super rolig uppgift så nu ska jag luska lite och välja ut några författare där det är något med karaktärerna som gör att man direkt kommer ihåg dem. 


Stephenie Meyer - Twilight
Buthler & Öhrlund - Silvferbielke
Val Mcdermid - Carol Jordan och Tony Hill
Arne Dahl - A-gruppen
Jussi Adler-Olsen - Avdelning Q
S.J Bolton - serien om Lacey Flint
Isaac Marion - Warm bodies
J.K Rowling - Harry Potter (Fast jag har inte läst någon av böckerna)

25 juli 2013

I min brevlåda #22 2013


Peter James - Ett snyggt lik
Cathy Cassidy - Dizzy
Caroline Engvall - Skuggbarn (rec.ex) 

22 juli 2013

Susan Casserfelt - Prästens lilla flicka

Det här är ett speciellt rec.ex för i boken är det skrivet till mig från författaren ;)
Det här är Susan Casserfelt debutbok,  en psykologisk spänningsroman och det är planerat tio böcker i den här serien som handlar om Kajsa och Zeta, del två är planerad att heta Cirkeln.

I Örnsköldsvik kommer 16 åriga Josefin aldrig hem efter sin sånglektion, hennes pappa är den välkända Modo-tränaren Sten-Åke  och han drar igång en skallgång när poliserna inte först gör någonting.
Eftersom Josefin är en tonåring så tänker polisen först att hon frivilligt håller sig undan men den oerfarne polisaspiranten Kajsa Nordin kan inte låta bli att gräva i fallet och ju mer hon gräver desto fler hemligheter gräver hon upp till ytan. 

Den kända konstnären Zeta bor i Stockholm får ett oväntat besök av en ung, utlandsfödd man som flyr från någonting men han berättar inte så mycket och Zeta känner sig smått road av situationen. Vad har egentligen hänt Josefin? Och vad är det Prästens lilla flicka egentligen döljer?

Det här är min favorit genre, och jag gillade verkligen den här boken, det känns inte som en debutbok utan Casserfelt kan det där med att gripa tag i sina läsare och att skriva så det verkligen flyter på när man läser. Sen är det spännande utan att bli för spännande utan på den där nivån att man hela tiden vill läsa mer. Jag ger den här boken solklara 5 av 5 i betyg.

Boken finns att köpas på Adlibris Bokus

21 juli 2013

Tv - serier [v29]

Cult s1x12-13 
Äntligen fick vi svar på massor av våra frågor. Tänk att vissa verkligen går in i en show så där extremt och sen att Billy verkligen blev skjuten, vilket jag misstänkte direkt han gav henne pistolen.
Skye fick äntligen träffa sin pappa men han verkar ju ha legat bakom massor av saker så han har haft koll på henne men hon har ingenting vetat, snacka om hemsk pappa.

Switched at Birth s2x16
Så där nu fick Bay och Ty till det och jag hoppas nu att det blir seriöst och långvarigt för det är på tiden att Bay får ha någonting som är enkelt och någon som är på hennes sida.

Teen Wolf s3x07
Så där löste de att Derek var tvungen döda en av sina egna men nu är han efter Scott. Tur det var rätt person i alla fall som dog för de andra är för viktiga för mig och för serien.
Jag börjar gilla Isaac mer och mer för varje avsnitt däremot Mr Argent känns mer och mer lömsk.
Stiles och hans pappa gillar man oxå bara mer och mer, finns som inget att ogilla med de karaktärerna. Men Lydia och Allison var inte så aktiva i det här avsnittet och nu längtar  jag efter att få se mer om Scott och om att han eventuellt är en riktig Alfa, vilket kanske innebär att han är starkare än de alfor som tar sin makt.

Continuum s2x10
Jag gillar inte Emily alls, och Alec känns rätt blåögd bara för att en söt tjej är intresserad av han men vilken tur att Matthew aldrig litar på någon utan alltid ska spionera för han har en tendens att dra upp en hel del till ytan.
Så typiskt att Garca lyckas smita direkt de har henne men trots att han som hon tog som gisslan(sen dödade) fick massa stryk så hade han inga sår eller märken och sådana detaljer är så störiga.

the Fosters s1x07
Usch vad jag ogillar Mariana och Jesus mamma Ana, som verkligen utnyttjar sin dotter för att få tag i pengar till sina droger för jag tror inte hon försöker bli ren men skönt att inte Mariana går på det igen. Lexi verkar inte ha det lätt hemma men bra av Jesus att berätta för Mariana vad hon ställt till med, men tur hon nu har en hållhake på henne.
Det är verkligen mycket drama nu kring Callie och Liam, och jag tycker faktiskt synd om Whyat som försökte hjälpa till men shit vad arg han blev. Callie försöker verkligen göra det rätta och hjälpa Sarah från Liam.

Do no Harm s1x04
Det hände inte så mycket i det här avsnittet men Jason blev då inte av med jobbet när hans alter ego Ian Price i alla fall kunde hålla ett tal och sköta sig hyfsat. Stackars Olivia som har Ian efter sig för han är rätt läskig samtidigt som Jason är världens snällaste.

Under the Dome s1x04
Äntligen fick Juniors pappa veta ett och annat om sin son bara genom att gå ut på sin egna baksida, han som äntligen fick se sin son duga till någonting för tror Junior har känt så, att han aldrig duger.

the Killing s3x08
Nu börjar det vara spännande, och bara tre avsnitt kvar. Vem tror ni är skyldig?
Nu riktas det mycket uppmärksamhet till han som jobbar på fängelset men han håller nog på med annat alternativt att de är två som hjälps åt. Men när man fick se spoilern för nästa avsnitt så såg det ut som att det var, Bullets kompis som är försvunnen, hennes mammas pojkvän som tog strypgrepp på Linden och han kommer tydligen tillbaka.

Covert affairs s4x01
Annie och Auggie fick verkligen ihop det, jag var lite orolig att det helt plötsligt inte skulle bli något. Men Annie fick Auggie att bli skjuten, hon försätter verkligen han i fara. Vilken överraskning att Joan var gravid och vem är pappan? För sånt kan man ju inte ta förgivet i seriernas värld. För Arthur har ju tydligen en vuxen son.

Perception s2x01-04
Jag gillar den här serien, och är så glad att den fick en andra säsong hoppas däremot den får mer än 10 avsnitt samtidigt som det är skönt med korta super bra säsonger.

Graceland s1x06
Fy vad jobbigt för Charlie, försöka snacka med chefen när man tänder av eller när hon är hög, det är hennes alternativ. Har verkligen Paul tagit Heroin? Det känns som att alla bara ljuger fram och tillbaka i den här serien, men bra det är den.


19 juli 2013

Bokbloggsjerka 19 – 22 juli

I veckans bokbloggsjerka riktar sig Annika till de som gillar bokomslag. (Så inte direkt till mig men var så länge sedan jag gjorde en Jerka att jag i alla fall kan försöka bidra med någonting) 

Vilka bokomslag tycker du matchar bokens innehåll bäst/sämst? 

Vilket/Vilka bokomslag tycker du bäst/sämst om och varför?

De här två tycker jag matchar bokens innehåll, när man läser boken förstår man varför.


 De här två tycker jag matchar bokens innehåll sämst, för att de inte har någon direkt koppling till innehållet.  

GILLA!!


OGillar omslaget! (Gillar innehållet)


Vissa omslag gillar jag direkt, vissa inte alls. Men beroende på vem författaren är så plockar man ändå upp boken och läser baksidan eller en bok av en favorit författare gör att man lätt struntar även i att läsa baksidan. Men jag förstår mig inte på omslag som inte har någonting med boken att göra eller alla dessa flickor på romatiska och YA böcker för de är som bara färglada och har ingen poäng alls.


17 juli 2013

Anne Cassidy - Vid din sida

Del två av fyra i serien ungdoms thrillerserien
En mördares anteckningar. Tyvärr var inte den här delen riktigt lika bra som den första men samtidigt vill jag läsa mer för att få fler svar på alla frågor.

I den här så får Rose ett brev från en föredetta kompis på sin gamla internatskola, efter det första kommer det fler och sen börjar även telefonsamtalen och i alla är det desperata rop på hjälp men Rachel som skickar breven har en tendens att överdriva för att få uppmärksamhet.
Men i ett brev står det att hon har sett Roses mamma.

Betyg 3+ av 5
Boken finns att köpas på Adlibris, Bokus, CDON.

16 juli 2013

I min brevlåda #21

Kate Jacobs - Livets aviga och räta
David Nicholls - En dag
Jane Moore - kärlek@första.träffen
Carla Neggers - Det som göms i snö
Amanda Stevens - Djävulens fotspår
Robert Ludlum - Aktion Nimrod
De här köpte jag på kupan/reprisen för 5:-/styck

 Halan Coben - Beskyddaren (första delen om Mickey Bolitar)
Susan Casserfelt - Prästens lilla flicka
Cassandra Clare - Stad av skuggor (första delen i the Mortal instruments)
Dessa 3 är rec.ex som jag verkligen ser framemot att läsa snart!!

Någon som ni har läst? Åsikt? :)

15 juli 2013

Dåligt med uppdateringar pga Batman

Vi har fått en ny familjemedlem så nu är det lite dåligt med uppdateringar men något inlägg per veckan kommer jag i alla fall försöka prestera.
Nya tillskottet heter Batman och är en 8 veckors lapphundsvalp.

14 juli 2013

Tv - serier [v28]

Continuum s2x09
Nu är Julian ute på frifot och han sitter fast mitt i smeten oavsett om han vill eller inte, för i framtiden var det han som grundade motståndsrörelsen.  Jag förstår dock det han gjorde i framtiden, stänger ner fabrikerna när kropparna arbetar och arbetar och hjärnan är avstängd och chippad, inget liv alltså.

the Killing s3x07
Så spännande serie!! Jag älskar verkligen den här säsongen, det kryper verkligen i hela kroppen på en när det närmar sig att man ska hitta den skyldige, det här är som att läsa en riktigt bra bok, man vill bara ha mer NU! Slutade riktigt spännande oxå.

Do no harm s1x01-03
Dr Jason Cole är schitzofren? Eller någonting, han har i alla fall ett alterego som heter Ian Price som är ute efter att förstöra hans liv så han har tagit försiktighets åtgärder så att hans alterego inte ska operera några patienter och nu är han less på att få sitt liv förstört och vill bli av med sitt alterego för evigt.

Bent s1x01-02
En komedi serie om Pete som är en hantverkare som ligger med allt som rör sig och får sparken för att han försover sig men nu har han fått ett större projekt hos Alex som är nyskild och nyinflyttad, hon har även en dotter Charlie, som tyr sig till Pete om lite av varje.
Jag gillade de här två första avsnitten, det är inte skämskudde komedi utan rätt låg nivå och man mer mystittar och hoppas på att olika personer ska få ihop det ;)

Under the Domes s1x03
Så himla bra serie!! Det blir bara mer och mer spännande.
Junior är verkligen inte frisk, tror att the Dome orsakat att Angie inte vill vara tillsammans med han och tror att det kommer bli bra när han har henne inlåst i en jordkällare/bombrum.
Sen att Angies bror inte undrar var hon är tycker jag är konstigt, borde man inte försöka hålla ihop lite med sin familj när så många dör och är försvunna.
Jag gillar Barbie karaktären, bara smeknamnet är så härligt annorlunda.

Switched at Birth s2x15
Nu fick vi veta hur det skulle ha blivit om Regina hade sagt någonting direkt hon upptäckte att Daphne inte var hennes biologiska dotter. Att John vill ha vårdnaden om båda flickorna har man alltid förstått för han är så egoistisk och småsint.
Det var antagligen hans dröm vi såg hur han hade fått dö ensam och bitter och alla hade varit arga på han men nu hoppas jag att han kommer ändra på sin attityd.

Teen wolf s3x06
Vilket läskigt men bra avsnitt!! De tar in på ett motell och alla blir helt galna på olika sätt och kanske inte så konstigt då att det är hög självmordsstatistik på motellet.
Äntligen fick Derek och läraren ihop det, så då har vi en till på deras sida men hur tror vi Derek kommer göra? Döda en av sina egna känns inte som ett alternativ.
Jag gillar verkligen att i den här serien så är man inte liten och hjälplös bara för att man inte är bland de som kan bli varulvar eller andra varelser utan de får göra minst lika mycket för att hjälpa tillbaka.
Och Stiles är min stora favorit, han hade jag verkligen velat ha som bästa vän!! och Lydia börjar jag gilla mer och jag, har som ogillat henne tills nu samma sak med tvillingarna, jag hoppas nu de kommer joina de goda lite mer.
Allisons pappa vet mer än han låtsas om och han har verkligen konstiga kontakter.

the Fosters s1x06

Jag gillar Wyatt och tycker inte det ska hända någonting mellan Callie och Brandon än, kanske senare men inte just nu i alla fall så tills vidare kan hon hänga med han även om han ställer till med en del trubbel men han verkar verkligen gilla henne.
Så typiskt Mariana att vara bitter, svartsjuk och förstöra för Jesus och Lexie, kunde hon inte ha varit tyst om att J & L haft sex. Mariana fortsätter träffa sin mamma och att hon fick en present av henne.


Den där gruppen Callie var och pratade med, flickan Sarah känner jag igen men jag kan inte komma ihåg från vad det är hon som spelar Lacey i Body of proof. Och det var en liten surprise att Callie skulle göra någonting så vi fick reda på vem Liam är och han kändes inte som en trevlig typ.

Saving hope s2x03
Jag ogillar verkligen delen där Charlie ser och hör de som ligger i koma. Jag har två ship i den här serien och det är Alex  & Joel samt Maggie & Gavin.
Jag gillade de olika fallen i det här avsnittet annars har det varit lite si och så i tidigare avsnitt.

Cult s1x10-11
Nu fick vi veta att Nate lever och vem som ligger bakom allting. Man fick verkligen ta del av mycket information om vad som egentligen pågår men det känns som att alla ljuger bakom ryggen på alla.

Twisted s1x05
Jag vill se Jo med Rigo, det finns kemi där men jag är inte säker på att det kommer bli någonting i alla fall utan Jo känns så ihop parad med Danny. Rigo såg så ledsen ut när Jo och Danny dansade och jag önskar Jo hade sett hans min. För Danny och Lacey are so ment to be!!

Graceland s1x05Ja men Briggs och Charlie kanske blir ett nytt ship men inte om Charlie tar droger på riktigt, men hon hade ju inte direkt något alternativ där i slutet men kändes som att det inte var hennes första gång. men jag har så svårt för hon ibland men kan inte riktigt förklara varför. Spännande slut i alla fall.


13 juli 2013

Anne Cassidy - Tid att dö

Det här är del ett av fyra i thrillerserien "En mördares anteckningar" om Cassidy och hennes styvbror Joshua.

Cassidys mamma och Joshuas pappa levde tillsammans men eftersom de inte var gifta så är de inte styvsyskon på riktigt, och när deras föräldrar en kväll för fem år sedan bara försvann så har de fått mindre och mindre kontakt.
Men så en dag hör Joshua av sig via mail och de börjar maila och sms till varandra och tillslut börjar de umgås, men det blir jobbigt för Cassidy när hon har förträngt allting medans Joshua fortfarande söker efter sin pappa.

Då var Cassidy tolv, nu har hon hunnit bli sjutton och helt plötsligt är hon vittne till ett knivmord.
Kan det vara en varning? Har det någonting med deras föräldrar att göra? eller var det bara fel plats vid fel tillfälle.
Men vad Cassidy inte vet är att det är någon som har hennes under uppsikt.

Jag gillade verkligen den här boken, den är spännande och det händer hela tiden saker utan att någonting blir tjatigt eller tråkigt. Men har hört att nästa bok inte ska vara fullt lika bra och på sätt och vis skulle jag vilja ha alla fyra böckerna att läsa NU men när inte alla har kommit ut ännu får jag läsa halva serien och sen kanske läsa de två sista när de har kommit ut. 
Men en serie där jag i alla fall rekommenderar att läsa den här första delen. 
   Betyg 4 av 5

10 juli 2013

Nina Lacour - Jag går dit du går

Det här är Nina Lacours debutroman.

Caitlin ska börja andra året på high school men eftersom hennes bästa kompis Ingrid tog livet av sig i slutet på förra terminen så är hela Caitlins värld upp och ner vänd.
Ingrid hade inte lämnat något brev efter sig men Caitlin hittar en dag Ingrids dagbok under sin säng och börjar läsa i den och med hjälp av det Ingrid skriver får hon lite mer förståelse för hur Ingrid egentligen mådde samtidigt som Caitlin får dåligt samvete för att hon inte märkte någonting.
Hela Caitlins liv stannade av den där dagen hon fick veta att Ingrid inte fanns mer, hon hade stängt in sig i sin egna värld och fick ingenting till att bli gjort, den mesta tiden stängde hon in sig i sin bil och lyssnade på musik och försökte få timmarna att gå.
Men

Jag gillar storyn men ändå blir boken väldigt platt, nu en vecka efter jag har läst ut den så minns jag knappt vad som hände i mitten utan boken saknar djup och namnet Ingrid passar inte alls in utan stör mig rätt mycket. Däremot gillar jag Caitlins föräldrar som reagerar väldigt olika på hur Caitlin gör sina val och Taylor verkar vara en jätte bra kille. Dylan och Miss Delani antar jag kommer påverka Caitlins val i framtiden.
Betyg 3 av 5

8 juli 2013

Peter James - Död mans grepp

Det här visade sig vara del 7 eller någonting om kriminalinspektör Roy Grace men jag har inte läst någonting tidigare och jag märkte inte heller att det var en del av en serie utan en väldigt fristående bok som ingår i en serie.
Carley Chase hade druckigt lite kvällen innan men den här dagen tänkte hon inte på det utan sätter sig i bilen och kör iväg. Carley blir senare störd av att en vit van kör alldeles för nära och strax därpå får hon väja för en cyklist som är på fel sida vägen, hon kör rakt in ett cafe och blir chockad men skadar sig inte, men när hon kommer ut ur bilen uppfattar hon att cyklisten på något sätt har hamnat under en lastbil och att den vita vanen är borta.
Cyklisten som visar sig vara en tonårsstudent med föräldrar som har koppling till maffian gör att det inte blir helt enkelt för poliserna att få fram all fakta eftersom pojkens föräldrar inte drar sig för att på eget bevåg se till att hämnas sin sons död.
Så 10 dagar efter olyckan får Carley ett förslag från polisen om att fly, för de är oroliga att även hennes liv är i fara eftersom de två andra chaufförerna har blivit hittade torterade till döds.

Jag har inte läst något alls tidigare av Peter James och kastade mig in i läsningen utan några förväntningar alls och jag är nöjd även om det här antagligen innebär att jag har gett mig i kast med ännu en serie att läsa. För jag gillade boken, storyn var väll inte kanske den bästa utan väldigt förutsäg bar men med högt tempo som flöt på så gjorde det ingenting.
    Betyg 3+

7 juli 2013

Tv - serier [v27]

Graceland s1x04
"Quarterback syndrom" haha så klockrent! Den här serien är så bra!!

Cult s1x08-09
Jag gillar att vi får se några avsnitt till, jag vill som får ett slags avslut på en serie även om den läggs ner, är så tråkigt när de bara struntar i att visa alla avsnitt. Nu börjar vi få svar på många av alla frågor vilket jag tycker är på tiden!!

Siberia s1x01 *serie start -reality show*
Känns lite som en slags robinsson men ute i skogen, sen var det bara skumt med han som "dog" och kamera mannen som hade gjort illa sig.

Under the Dome s1x01-02  *serie start*
Baserad på Stephen Kings bok. Vilken bra serie, jag älskade den efter 5-10 minuter.
Dale "Barbie" Barbara är på flykt från både det ena och det andra när han kör av vägen och sen får se massor med konstiga saker som hur någonting som påminner om ett kraftfällt plötsligt dyker upp och delar allting i sin väg, strax efter det krashar ett plan in i någonting osynligt(kraftfältet).
Sakta men säkert börjar folket som bor i Chester's Mill inse att de är avskurna från omvärlden och att de har hamnat under något som liknar en stor ostkupa/fiskskål.
Efter de två första avsnitten gillar jag alla karaktärer och det är många skådisar som man känner igen.

the White queen s1x01-03 *serie start*
Vad roligt att Rebecca Ferguson är men här serien som är en amerikansk-brittisk dramaserie, baserad på Philippa Gregorys bokserie om Rosornas krig.

Serien utspelar sig 1464 då England har legat i tronföljdskrig i nio år på grund av att två grenar av samma släkt, Huset York och Huset Lancaster strider om tronen. Serien fokuserar på tre kvinnor och deras maktstrider, Elizabeth Woodville(Rebecca Ferguson), Margaret Beaufort(Amanda Hale) och Anne Neville(Faye Marsay).

Saving hope s2x02
Varför ska man hela tiden tycka synd om Alex? Hon är däremot med fel kille, jag skulle så gärna ha sett att det hade hänt någonting i förra säsongen. Är det bara jag eller borde Maggie få en större roll?

the Fosters s1x05
Ja Brandon sa vad han känner för Callie, jag förstår hennes reaktion. Dumt av Jesus och Lexi att ha oskyddat sex, speciellt om det finns kondomer på toaletten, men hoppas hon inte blev gravid för den storyn blir lite tidig i sånna fall.

Twisted s1x04
Jo börjar få tillbaka sitt gamla liv igen och hon verkar gladare och gladare. Tur att Danny verkar vara duktig på fotboll så att han har lättare att smälta in men typiskt att Dannys mamma hittade halsbandet, ska bli spännande att se vad som händer i nästa avsnitt.

Switched at Birth s2x14
Emmett är så bakåtsträvande, han förstår verkligen inte att andra döva vill underlätta sitt liv genom att prova inplantat för att få lite hörsel. Ja äntligen hände någonting mellan Bay och Ty, jag har ju velat se de tillsammans sedan första gången de dejtade.
Äntligen släpper John och Regina ut lite känslor om allting som har hänt, värst vad John är svartsjuk och egoistisk men jag hoppas Bay kommer bo mer med sina biologiska föräldrar och bygga upp sitt egna liv som inte ska vara styrt av John. Men jag förstår hans ilska över att hans chef stötte på hans fru och vill inte veta hur arg han skulle bli hon han visste att han haft en affär med Parker.

Teen wolf s3x05
Stiles är så klockren! Men jag förstod att Derek inte kunde vara dör, men att vi inte riktigt fick se slagsmålet utan bara lite fragment men hände inte så mycket annars förutom att vi fick se att veterinärens syster är på den onda sidan.

Red widow s1x01-04 *serie start*
Marta Walravens make blir skjuten utanför deras hem med deras yngsta son som vittne. När poliserna kommer till deras hem och letar efter en usb som polisen påstår att hennes make hade tänkt ge dem i utbyte mot nya identiteter och en chans att fly så  inser hon vilket kaos allting är.
Hennes make tänkte ange alla, inklusive de egna släktingar för att kunna fly med sin familj men nu när han är död så helt plötsligt är det Marta som ska betala av makens skuld.
Så från att ha varit en hemma fru så blir hon nu en mamma som jobbar med maffian.

Jag gillar den här serien, i alla fall nog mycket att fortsätta se den men är rädd att den kan bli lite långtråkig i längden men det får vi se, den kan oxå bli super bra.



5 juli 2013

Bokbloggsjerka 5 – 8 juli

Nu var det ett tag sedan jag gjorde någon jerka och den här veckans fråga var inte heller någonting jag kan skriva speciellt mycket om men lite i alla fall.

"Brukar du läsa noveller och/eller andra short stories? Om du gör det vilken/vilka är din favorit/favoriter i så fall?" 

Jag minns inte om jag har läst några noveller, däremot har jag en Stephen King novell samling som ligger och väntar på mig. Men skulle jag läsa noveller skulle jag nog hålla mig kring skräck/thriller för att få lite ruskig spänning mellan böckerna jag läser.

Men däremot har jag ju börjat läsa lite serie album, dessa är ju lite som "short stories", och då är det the Walking dead som är favoriten.

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...