31 december 2012

Suzanne Collins - Hungerspelen

Vilken tid det tog för mig innan jag lyckades påbörja och läsa Hunger spelen men sen satt jag fast med boken i handen och läste tills första boken tog slut. Ska läsa några andra böcker innan jag ger mig i kast med del två(Fatta eld) och sedan tredje(Revolt) och sista delen. 

Varje år direktsänds Hungerspelen som är en stor medial händelse, det ska vara bra och intressant och spelledningen gör allt för att det ska bli det oxå även om de själva måste lägga sig i för att få som de vill.
Det finns 12 distrikt och två ungdomar från varje lottas fram(förutom från de rikare distriken där det finns frivilliga) det ska vara en kille och en tjej och när tävlingen börjar så är det bara en som kommer överleva.

Ungdomarna stylas och tränas och visas upp i tv och sedan får folket rösta hur länge var och en kommer överleva, hur många de kommer ha ihjäl och man kan även sponsra sina favoriter men ju längre tävlingen går desto dyrare blir sakerna.

Katniss Everdeen är 14 år och lever i det fattiga distrikt 12, hennes liv går ut på att skaffa mat på bordet åt sin mamma och lilla syster Pim. Och när namnet Primrose Everdeen dras så tvekar inte Katniss en sekund utan offrar sig att ta hennes plats i spelen.

Wow vilken bra bok, jag förstår inte att jag har väntat så här länge med att läsa den och jag ska även se filmen. Den här boken är så modern i sin handling och man vill i slutet på varje kapitel läsa ett till för att få veta hur det ska gå för Katniss. 
Betyg 5 av 5

30 december 2012

I min brevlåda #23


Åsa Nilsonne - Ett liv att dö för 
Kjell Eriksson - Nattskäran 
Emma Hamberg - Linas kvällsbok 1 & 2
Lisi Harrison - [Clique 5] - Aldrig redo! 
Michelle Paver - [Vargbröder] del 1
                        - [Vargbröder] del 2
Kate Brian - Prinsessan & tiggarflickan

Det här var nog inga MÅSTE köp men några var delar i serier eller böcker av någon författare som jag är nyfiken på och någon annan som är helt okänd för mig. Men det här är årets sista i min brevlåda och nu hoppas jag på att 2013 blir ett riktigt bra läsår :) 
//[Anna] 

29 december 2012

Hjorth, Rosenfeldt - Lärjungen

Det här är del två i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

Det har begåtts en rad brutala kvinnomord i Stockholmstrakten. Det ligger på Torkel Höglunds bord men hans team har kört fast i brist på ledtrådar, morden påminner in i minsta detalj om de som dåd som utfördes av Edward Hinde men han var Sebastian Bergman med och satt bakom lås och bom för 15 år sedan och där sitter han ännu.
Sebastian kommer även den här gången in i utredningen men den här gången så är det lite oväntat vilken roll han kommer få för utredningen.

Jag gillar den här boken bättre än deras första, kanske för att Sebastian inte har lika många kvinnor, för att han är mer mänsklig och för att han verkar försöka ta tag i sina egna demoner. Jag hoppas nästa bok blir ännu bättre och det ska bli spännande den dagen Vanja inser vem Sebastian verkligen är, för det måste ju komma fram för eller senare. Jag förstår inte varför jag drog ut så länge på att läsa den här boken.
Betyg 4 av 5

Rizzoli and Isles ~ säsong 3

 Jag verkligen älskar Jane och Mauras relation, de är så roliga och att Maura har blivit en del av Janes familj och vet allting och har ett finger med lite överallt gör bara allting bättre.
Men däremot mindre kul för Maura när hon hittade sin egna mamma som inte ville ha någonting med henne att göra förens hon behövde hennes njure till sin (andra) dotter, man kan ju hoppas att Maura inte är en match för att det ska vara genomförbart.
Jag tål verkligen inte Lydia och eftersom det visade sig att det är Tommy som är pappa till hennes barn så lär vi inte bli av med henne utan det blev tvärt om. Nu hoppas jag bara att både Jane ska hitta någon som hon kan börja dejta och jag vill fortfarande se Maura och Tommy tillsammans.
Det kommer en säsong 4 under 2013 och även där blir det 15 avsnitt, vilket jag kan tycka är lätt lagom för man hinner inte bli less för att det är så många utfyllnads avsnitt utan istället känner jag alltid att jag vill se mer.

28 december 2012

Månadsteman och Hyllvärmare

Jag funderar hit och dit om jag ska köra med månads teman under 2013 eller inte, för prioriteringen ligger i att läsa undan så många av mina hyllvärmare som möjligt och då kanske det bromsar med månadsteman, kanske ska spara det till 2014 och bara köra lite utmaningar under 2012?
Hur gör ni? Hur lyckas ni som inte har några hyllvärmare? Mina blir fler och fler och köpstopp fungerar verkligen INTE för mig!!!

Efter nyår så har jag i alla fall bestämt att ALLA som är olästa hör till hyllvärmare, de som köps under 2014(undantag de som till hör en serie som är lång och jag inte har påbörjat..) ska läsas ut för det ska inte blir fler hyllvärmare bara mindre ;)
Men vet inte hur jag ska lyckas med det!! Kanske behöver hyllvärme utmaningar?
Några tips bland er boknördar där ute?
//[Anna]

Magnus Wennerholm & Emma Jangestig - Varför gråter inte Emma?

Usch och fy vilken hemsk mardröm, jag lider verkligen med Emma och allting som hon har gått igenom och hon har gjort det på riktigt.

Det ringer på dörren och sedan blir Emma nedslagen med en klohammare, hon får flertalet hammarslag i huvudet och även hennes barn Max & Saga blir slagna med hammaren.
Emmas nya sambo Thomas kommer hem och hittar alla tre liggandes i sina blodpölar direkt innan för dörren i hallen, Thomas ringer ambulansen och det konstateras att Emma lever om än bara nästan så lever hon ännu, Max är redan död och lilla 2 åriga Saga dör på vägen till sjukhuset.

När Emma vaknar upp minns hon ingenting och ingen får berätta vad som har hänt, hon vet inte var barnen är och hon funderar på vad som har hänt henne själv. Men någonstans i bakhuvudet gror ett frö om att Thomas tyska ex har någonting med saken att göra och allt eftersom hon blir bättre får hon små minnes bilder tillbaka.
Det är med hjälp av detta som de senare ska få Tine att åka dit för det hemska brottet, för kommer hon gå fri så vågar inte Emma bo kvar, inte ens i Sverige.

Jag gråter när jag ser bilderna på omslaget, jag grät när jag läste och jag satt och hoppades att denna hemska människa som blev så svart sjuk att hon planerade och slog ihjäl två små barn och försökte slåihjäl deras mamma. När det här hände läste jag mycket och har även läst en del på Emmas blogg tidigare så det mesta som skulle hända visste jag redan men det gör ju inte händelsen mindre hemsk. Jag gillar att Emma är så ärlig om sina känslor och hur hon har mått före efter och undertiden allting uppdagades. 
Betyg: Hur sätter man betyg på någon annans upplevelse?

26 december 2012

Jul tävlingar

Vår bokvärld firar att de har haft 10 000 besökare och det man kan vinna är böcker för 200:- på adlibris.se så gå in här om du vill vara med och tävla.

Även Ella som har mittimellanEllan bokbloggen har dragit igång en tävling. Där får vinnaren välja mellan 3 olika böcker. Himlen börjar här - The body finder - Anna dressed in blood

Så känner ni att ni fick för lite böcker i julklapp skynda er in och tävla så kanske ni kan få en ny bok att ställa i bokhyllan :)


Mina julaftons böcker :)

Steve Hamilton - Tystnadens gåta (som jag fick tidigare under december som present från Ida )
Dick Sundevall - Peter Rätz - nio år som undercoveragent (Fick jag av sambon - boken som hör ihop med Johan Falk filmerna)
Sara Blaedel - Aldrig mera fri (Jag har gillat Sara Blaedels andra böcker så den här gav jag till mig själv)
Lars Kepler - Sandmannen (Från mina föräldrar)
Jillian Flynn - Mörka platser (Rec.ex från Modernista)

Fick nå några bokiga paket?

Over and out
//[Anna]

25 december 2012

Tematrio - litterära klappar

Den här veckan vill Lyran att vi ska berätta om 3 paket vi gav eller fick i julklapp.
Eftersom min julklappsböcker får ett eget inlägg i morgon så blir det böcker till andra..

1) Till min sambo gav jag Pettson och Findus - Findus flyttar ut (Han har de flesta andra och nu får ju även våran dotter ta del av dessa..)
2) Min lillebror fick Michelle Paver - Bronsdolken - Den utstötte
3) Sen fick min mamma, 3 av min dotters kusiner och min bästa vän Emma varsin hög med böcker, så jag tror jag gav bort nästan 20 böcker, vissa fick då även ljus, filtar, myskuddar och te det borde finnas några  sitter och läser en dag som denna ;)  

24 december 2012

Jag sörjer Johan Falk filmerna

Nu har vi sett klart Johan Falk filmerna, jag har älskat varenda film. Haft hat kärlek till så många karaktärer och just nu vill jag se mer även om det blev ett bra slut.

Har ni sett Johan Falk filmerna? Vad tycker ni?

Min sambo brukar försöka hitta någon speciell bok åt mig i julklapp, någon han letar reda på och köper åt mig, alltså inte någon från min boklista, jag hoppas att den bok är om Peter Rätz, han som karaktären "Lisa" är baserad på (i filmerna 4-9), jag måste bara läsa den!
En del scener är direkt hämtade från verkliga händelser. Ett exempel är när Frank Wagner (infiltratören i filmerna) kommer in på ett hotellrum, med väggar, golv och tak täckta med plast, där en estnisk maffialedare hotar honom med pistol för att få ett erkännande att han jobbar för polisen.

Från 1999-2012 har det kommit 15 filmer i serien. 
1 - Nolltolerans
2 - Livvakterna
3 - Den tredje vågen
4 - De fredlösa
5 - Operation nektergal
6 - Leo Gaut
7 - National target
8 - Vapenbröder
9 - Gruppen för särskilda insatser
10 - Spelets regler
11 - De 107 patrioterna
12 - Alla råns moder
13 - Organizatsija Karayan
14 - Barninfiltratören
15 - Kodnamn Lisa

23 december 2012

Homeland ~ säsong 2


Ja vad bra den här säsongen var, jag var lite orolig att det inte skulle bli bra när Carrie berättade för Brody vad hon visste om han, men det blev ju jätte bra i slut ändan men vi får se vad som kommer hända i nästa säsong, även om jag hade varit rätt nöjd om de hade skippat sista avsnittet på säsong 2 och haft ett avslut där och då antingen på serien eller säsongen.
Men de vill ju som vanligt lämna oss med en cliffhanger så vi måste se nästa säsong men vi får se vad som händer för jag hoppas nu säsong 3 blir lika bra som säsong 2, går det?
Jag misstänker att i säsong 3 kommer Brody vara på flykt, Carrie försöker rentvå honom men samtidigt kommer hon kanske bli misstänkt eftersom hon överlevde och borde ha dött, hur ska hon förklara det.
Låt nu Jessica och Mike bli tillsammans igen, det är bäst för barnen, även fast jag mest tycker de är irriterande, Dana verkar hata sin pappa tills han blir misstänkt för terrorist brott.
Vem släppte filmen på Brody då? När han var tänkte bli en självmordsbombare så gick den att hålla gömd men inte nu när han är oskyldig.


22 december 2012

Covert affairs ~ säsong 2

Jag älskade säsong 2, det är så roligt när det dyker upp svenska skådisar i serier där man inte förväntar sig det. Och sen att det delvis utspelade sig i Stockholm i sista avsnittet var oxå lite kul.¨

Varför slutar jag inte hoppas att Annie och Auggie ska få ihop det? Och äntligen kanske hon har insett att hon har känslor för han, får hoppas det går dåligt för han i Afrika nu bara!

Jag tycker den här säsongen faktiskt var bättre än första, kanske för att jag nu vet var jag har de olika karaktärerna och har en åsikt om dem, sen så är det rätt spännande stundvis. Men nu är det inte så mycket hemligheter heller längre eftersom Annie har berättat sanningen för sin syster.

Blir att köra maraton nu med säsong 3 så får vi se vad som händer där och inte, jag vet vad jag vill ska hända i alla fall, för Annie ska ju flytta tillbaka in hos sin syster igen och det har man ju förstått ska hända för eller senare.



20 december 2012

About me as a reader

FÖRFLUTET
1. Hur gammal var du när du började läsa?
När jag var 5 läste jag flytande, jag är dessutom självlärd, jag ville så gärna lära mig läsa så jag satt och kämpade tills jag kunde.

2. Vad är titeln på den första boken du läste?
Någon träningbok för att lära sig läsa antar jag, men annars antagligen Vitnos eller liknande.

3. Vilken bok fick dig att älska att läsa?
Jag läste massor med hästböcker, Kitty, Tvillingarna, Tre deckare osv som liten..

4. Vilket är det tidigaste minnet du har av läsning?
Jag kommer ihåg första gången jag hängde med att läsa texten på tv annars så hade jag alltid med mig en bok när jag följde med storebror på hans hockey matcher så jag får alltid höra att det är så folk minns mig som liten, konstant med nästan i en bok.

NUTID
1. Hur många böcker äger du?
Massor olästa och en hel del lästa, förut lånade jag även massor på biblioteket men insåg senare att jag vill ju äga mina favoriter så nu läser jag nästan bara böcker som jag äger.

2. Vilken av dem är din favorit?
Jag älskar nästan alla mina böcker, på helt olika sätt :)

3. Vilken ogillade du mest?
Böcker med dåliga slut, eller värsta cliffhangern i en serie, sånt är mer för tv-serier inte böcker.... (jobbigt att vänta på att nästa bok kommer ut, man hinner glömma mycket då)

4. Vilken är din favorit genre?
Kriminalromaner, psykologiska thrillers, tonårsböcker, biografier, romaner... haha ja ni ser jag kan inte välja en, det beror helt enkelt på vad jag är sugen på just den dagen.

5. Barn, ungdom eller vuxenböcker?
Alla men är jag i en lässvacka så plockar jag gärna upp en barn- eller ungdomsbok.

6. Snabb, medelmåttig eller långsam läsare? 
Beror helt på hur bra boken är :)

7. Favoritförfattare och varför?
Finns många men Stefan Tegenfalk och Sarah Dessen är två.

8. Pocket eller inbunden?
Inbundna är snyggare i bokhyllan men pocket är lättare att ta med sig.

9. Vem är din favorit huvudkaraktär?
Ronja Rövardotter

10. Favorit skurk?
de skurkar som blir goda

11. Hur långa böcker läser du oftast?
300-500 sidor

FRAMTID
1. Ser du dig själv ha en karriär inom litteratur?
Haha nä verkligen inte.

2. Tror du läsplattor kommer ta över de fysiska böckerna?
Nej, absolut inte. Då blir jag väldigt besviken, kanske bäst att jag hamstrar på mig  ännu fler!!

3. Kommer du introducera läsning för dina barn?
Absolut, redan gjort, även för syskon och syskon barn! Läser man och har mycket böcker inför barn så blir de nyfikna, och kan själv få ett intresse. Sen att ge barn böcker som är anpassade efter deras intressen ex fotboll, bamse osv förenklar bok introdutionen sen blir man läsare eller inte, det beror helt på om man tycker om det eller inte.

19 december 2012

Gossip Girl ~ Säsong 6


Och nu var sista säsongen äntligen över. När jag insåg att det bara var 6 säsonger så kändes det som att den här serien har varit betydligt fler säsonger och då var nog säsong 5 den segaste och sämsta av dem. Men säsong 6 har varit en riktigt bra säsong, kanske för att man vet om att det är den sista säsongen eller för att det är ett planerat slut och att karaktärerna kommer förhoppningsvis få ett bra avslut. Alltid roligt med en serie som slutar på topp! 

Jag är så glad att jag kämpade mig igenom säsong 5 för att få se slutet, för jag ÄLSKADE verkligen sista avsnittet. SÅ bra avslut!!!

- Rachel Bilson och Kristen Bell som att de tänkte prova för rollerna som Serena och Blair.
- Att Chuck och Blair gifte sig, och dessutom med sina nära och kära närvarande.
- Sättet Dan skrev in sig själv i Gossip girl, och jag tyckte det var smart.
- Att Jenny visste det hela tiden och dessutom ville fly stan.
- När alla sitter och pratar om vem de trodde Gossip girl var.
- Det var roligt med lite tillbaka blickar men man minns inte mycket från säsong 1.
- och vi fick veta lite om deras framtid.
- Georgina och Jack, det hade jag velat se tidigare i serien.
- Blair och Chuck fick en Henry
- Lonley boy fick sin drömtjej.

18 december 2012

Tematrio - Julförberedelser

Den här veckan kör Lyran igen med jultema, denna gång vill hon veta om 3 julförberedelser som vi har.

1)
Vi (Jag och min mamma) bygger alltid pepparkakshus och rullar egna köttbullar kring Anna dagen den 9 december.

2)
Vi har alltid haft riktig julgran som kläs strax innan julafton, vilken dag beror lite på hur mycket som är ogjort. 

3)
Julskinkan ska alltid göras hemma i ugnen, numera görs det även tjälknöl :) 

+ När jag bodde hemma så letade vi barn alltid våran morgon klapp med hjälp av lappar.

17 december 2012

Stockholm hundmässa 2012


Jag var ju i Stockholm i helgen och efter att ha kört de 100 milen dit, sen hamnat i en stuga på en camping med strömavbrott, försöka sova några timmar samtidigt som man fryser massor, sen iväg på hundutställning hela dagen för att sen köra hem, men då körde jag bara halva vägen när en av de andra som följde körde halva vägen :) Men nu är man slutkörd i kropp och knopp så läsa böcker går inte då somnar jag, så det kommer någon recension när jag har återhämtat mig :)
Här ovan ser ni en bild på mig och Gimli i utställnings ringen!
//[Anna]

16 december 2012

Camilla Grebe Åsa Träff - Bittrare än döden

5åriga Tilde blir vittne till hur hennes mamma blir ihjäl sparkade i deras lägenhet, men inga andra vittnen finns så det är som att leta en nål i en hö säck nä de inte lyckas finna några ledtrådar. 

Siri och hennes kollega Aina har börjat med en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under dessa kvällar får de berätta sina historier och stötta varandra i det som de har varit med om, det här blir tyngre än vad Siri trodde eftersom hon nyligt själv blivit ett brottsoffer. 
Samtidigt försöker Siri fundera på om hon ska släppa in kärleken i sitt liv som någonting permanent eller om hon ska gå vidare själv.

Sakta men säkert börjar händelserna i boken flätas ihop och även om det i början blir väldigt många nya karaktärer så är det inte grötigt däremot tycker jag det är väldigt låg fart i första delen av boken medan i slutet händer det jätte mycket så det blir lite svårt att hinna greppa allting.                          Betyg 4 av 5


15 december 2012

I min brevlåda #22


Joyce Carol Oates - Efter krashen tog jag mig samman bredde ut mina vingar och flög iväg.
                             - Vilda gröna ögon
En författare jag hört mycket bra om så passade på när jag hittade två böcker till bra pris
Anna Jansson - Pojke försvunnen
                      - Alkemins eviga eld
Två böcker som jag saknar i serien..måste läsa hela serien oxå någon gång. 
Camilla Grebe & Åsa Träff - Någon sorts frid
Den här har jag letat :) Har en av deras andra böcker nämligen.
Katarina Mazetti - Tyst! Du är död!
Paulo Coelho - Brida
Philippa Gregory -  Den andra systern Boleyn
Jenny Downham - Innan jag dör
Safiya Hussain -  Dömd att stenas 
Michelle Gagnom - Förhandlaren
Och en hög med böcker som jag tyckte verkade intressanta, någon biografi för det var längesedan det fylldes på bland de böckerna i bokhyllan. 
Någon bok ni har läst? Som var bra? Eller någon bok som jag kan göra till brasved med en gång?

14 december 2012

Stockholm i helgen..

I helgen är det hundmässan i Stockholm så jag och 4 kompisar tänker trotsa väder snubbarna som säger att det kommer snöstorm, speciellt uppe i norr-och västerbotten ska man undvika vägarna om man har möjlighet, detta struntar vi i för vi ska åka!
Vi åker i natt, kommer fram lördag kväll och ska sova i stuga för att söndag morgon göra några vänster varv sen shoppa lite och sen ta oss hem så vi hinner sova en stund innan måndag morgon och jobb för vissa i gänget. Håll tummarna för oss och om nu någon annan boktokig kommer vara där kom förbi ring C46 - Finsk lapphund, klockan 9 springer jag i ringen sen är jag bara där och fotar och surrar öronen av mina vänner :) (Jag bits inte)
Så det blir inte mycke läsande och bloggande under helgen men har något förberett så det inte kommer vara helt tomt!

//[Anna]

Tv-Serier [v50]

the Mentalist s5x10
Jag hade hoppats få se någonting mer om Red John men nä inte i detta avsnitt däremot var irriterande Summer tillbaka.

the Mob Doctor s1x09
Inte det bästa avsnittet men de försökte få in lite julkänsla. Äntligen blev det lite action mellan Franco och Grace däremot fick ju även Constantine reda på att de två verkar ha någon slags relation.

the Vampire Diaries s4x08
Vilken tur att Damon trodde på Stefan så de kunde testa teorin om hon är sired, men de måste ju kunna hitta någonting så de kan bryta det men vi får se om Damon kommer släppa Elena fri för det hänger på han men han vill ju ha Elena. Kul med den gamla tjejen som var sired, räkna stenar i 70år.
Varför kom inte Klaus tillbaka för att rädda Caroline? Men nu är Tyler alfa hane men dödar han Klaus kommer många vampyrer dö, eller så kommer han dö och det är cliffhangern, att man inte får se hur det går med alla andra.
I den här serien är det aldrig någon som är vad och vem de verkar vara, utan alla har gömda skelett i garderoben och har en egen ond plan.
På fredag kommer sista avsnittet innan jul och då lär det väll bli värsta cliffhangern som vanligt.
s4x09
Det finns inga Stefan och Elena scener längre, jag gillar bara Damon när han är med Elena eller så ska han vara sitt elaka jag inget mellanting men vilken fin scen när Damon släppte Elena fri, ska bli spännande hur allting kommer bli nu. Vilken tragisk och blodig jul i Mystic fall, att Klaus till och med dödade Tylers mamma kändes så hemskt och drastiskt, han lär ju aldrig få Caroline nu.

Homeland s2x10-11
Så klart att Nasir ger sig på Carrie när Brody inte vill hjälpa han längre, trodde däremot hon skulle vara kidnappad längre men att de fick Nasir tillslut och allt tack vare Carrie men det känns då verkligen inte som att hon får den uppskattning hon förtjänar för att hon varit kidnappat och lyckades hitta han igen.
Att det verkar bli hon och Brody gillade jag, han såg så normal ut i slutet, båda två såg mest crazy ut i säsong 1, men vad kommer hända nu då??

Private Practic s6x08
Usch och fy för att bära på trillingar, måste ju vara super tungt och sen att mata och byta blöjor och söva 3 stycken samtidigt, tänk om alla tre blir kolikbarn vad gör man då?
Oj vad charlotte kändes liten och försvarslös när första bebisen var född redan i v26, vilken tur att Coop är stark, stöttande och trygg när hon verkligen behöver han.

Revolution s1x09-10
Vad obehagligt för dem när de var inne i tunneln och började hallucinera på grund av syrebrist. Vad jobbigt för Rachel men när hennes kompis avslöjade henne så hade hon ju som inget annat val, för att själv överleva behövde hon offra sin egna kompis.
Charlie var mycke bättre i de här avsnitten, nu när hon slutat var en liten flicka, och äntligen är familjen samlad och alla är fria MEN shit vad spännande med helikoptern där på slutet men visst såg Miles oxå lite små förvånad ut, för man kan ju tänka sig att han hade velat sitta i helikoptern och jaga dem?

2 Broke girls s2x10-11
Äntligen har de öppnat sin cupcake shop men annars var det inte speciellt bra avsnitt.

Beauty and the Beast s1x07-08
Vincent är allt lite läskig när han blir odjuret, men nu vill jag se lite action mellan han och Catherine. Äntligen börjar Cath få veta lite mer saker om sin mamma, att hon var läkaren som jobbade med att ge soldaterna injektioner för att bli bättre, starkare och tuffare. Och som tur var så hittade de en lösning på Vincents blackouter och det var intressant att få veta mer om hur Vincent hade det i Afghanistan och vad som ligger bakom allting.

New girl s2x11
Det här var ett bra avsnitt, och jag verkligen gillade den blå/turkosa kappan som Jess hade på sig. Vad roligt när det ordnade sig så alla verkade vara lyckliga i slutet.

Hart of Dixie s2x09-10
Jag blev orolig där ett tag att Zoe och Wade skulle få för sig att de aldrig skulle fungera ihop men vilken tur att Zoe ÄNTLIGEN insåg vad hon känner för han och att de nu blev tillsammans på riktigt. Snacka om bra julklapp till oss tittare :)

Greys anatomy s9x09
Vilket vackert vinter bröllop Bailey skulle ha, hoppas hon kommer oxå men förstår att de prioriterade sjukhuset först när Adele är sjuk. Annars verkar det ordna upp sig för alla, på ett eller annat sätt. Vad fina internerna var när de var uppklädda fast jag vill ju se April med Jackson.

Glee s4x10
Vilket hoppigt och rörigt avsnitt, jag hade velat ha ett julmysigt inte ett kaos avsnitt.



Bokbloggsjerka 14 – 17 december

I dagens jerka så frågar Annika oss vad vi läser just nu! Det måste ju vara den lättaste frågan?

1) Hjort Rosenfeldt - Lärjungen

2) L.J. Smith - Vreden & Återkomsten

3) E.L James - Fifty shades darker

4) Magnus Wennerholm, Emma Janestig - Varför gråter inte Emma?

+ några till 
Jag vet jag har stora problem med att avsluta en bok just nu...jag vill läsa alla samtidigt då blir det att jag börjar på många och alla blir halvlästa även om de är riktigt bra :/ 

Nu ska det bli roligt att läsa vad ni andra läser :) 

12 december 2012

Camilla Grebe Åsa Träff - Någon sorts frid

Det här är den typen av böcker som jag älskar, en psykologisk spänningsroman som greppar tag i en på sidan ett och håller en i sitt grepp genom hela boken och som tur är så är det en serie så man får även läsa mer. 

Siri är psykolog & psykoterapeut, så hon försöker hjälpa andra att bearbeta sina mörka hemligheter men även de som bara har vanliga fobier. Men inte ens Siri är utan skelett i garderoben utan hon har själv tunga minnen och hon börjar känna sig allt med ensammen och rädd i sitt hus.
Så hittas en av hennes patienter död på stranden brevid hennes hus, polisen hitta ett självmordsbrev och Siri börjar fundera på om hon verkligen är så bra på sitt jobb som hon trodde.
Men Siri börjar allt oftare få en känsla av att någon förföljer henne, att det finns någon som ute i mörkret som vill henne något ont, hon börjar misstänka och fundera på om det är någon i hennes närhet som hon inte längre kan lita på.

Wow vilken bra debutbok, jag hade faktiskt inte förväntat mig att den skulle vara så här bra och fängslande hela boken igenom. Nu ska jag läsa fortsättningen "Bittrare än döden"
Betyg 5 av 5 

11 december 2012

historien om Stephenie Meyer



Det här är ett väldigt tunt serie album som inte tar många minuter att läsa men det var ändå intressant att få ta del lite om Stephenie Meyers liv och om hur Twilight kom till. 


10 december 2012

ännu en tävling, chans att vinna Halvblod

Även Sara på iheartbooks  har en tävling, om du vill gå direkt till tävlingen kan du trycka HÄR,
men skynda er för i morgon stänger tävlingen.


9 december 2012

Tv-Serier [v49] del 2

Glee s4x09
Vad elak Sue är igen jag trodde hon skulle bli lite snällare sen hon fick barn men inte det. Marley ställde verkligen till det men konstigt att ingen verkar reagera och vilja hjälpa henne för i grund och botten så är det Kittys fel. Men jag tycker Glee har börjat bli bättre igen.

Sam och Brittany? Vilken surprise att de faktiskt passar ihop, jag trodde inte det och ville inte att de skulle få ihop det men nu ändrade jag mig lite.
Vad roligt att Rachel och Kurt ska gå tillsammans på NYADA, men jag gillade verkligen Kurts relation med Sara JP så jag hoppas hon inte kommer försvinna från serien nu. Kurt och Blaine kommer väll bli tillsammans  när de kommer ses under jul? Jag hoppas då verkligen på det.
Vilket bra slut på avsnittet, känns väldigt juligt med lyckligt slut.

Haven s3x11
Vilket bra avsnitt och en riktig cliffhanger men nu händer det saker och sakta men säkert får vi svar på ännu fler frågor, nu vet vi äntligen vem som är the skinner och Audrey lär bli kidnappad så det kommer bli upp till Nathan och Duke att rädda henne igen. Jag är dock besviken på att allting pekar på att det Audrey och Nathan kommer bli ett par igen, kan hon inte bli tillsammans med Duke istället?

Supernatural s8x09
Den här säsongen är verkligen bra men jag taskigt av Dean att lura Sam men hon kom ju till puben, hur tusan hon hade förstått att han varit utanför förstår jag då inte. Typiskt av Deans kompis Benny blev tvungen döda för att överleva jag hoppades ju att han skulle fortsätta vara god men det verkar inte så.

Greys anatomy s9x08
Vad konstigt att lämna en inte färdig utbildad läkare med en 15 åring som fick en för tidigt född bebis, som att Karev är den enda som hade kunnat vara där? Men som att de kör med de nya internerna, och hela det här avsnittet handlade ju om dem, men det kanske är för att vi ska få lära känna alla de nya karaktärerna.
Internerna har verkligen fått mentorer som passar dem.

Suburgatory s2x07
Jag hade hoppats på en bättre säsong 2, jag tycker att relationerna är exakt likadana hela tiden, det händer inte så mycket, förutom att Lisas bror är adopterad.


tävling hos boktjuven

Boktjuven fyller 1 år till veckan och då har hon en tävling, gå in HÄR för att se hur man ska göra för att ha möjlighet att vinna en bok på adlibris för max 200:-

Nora Roberts - Hem till jul

Den här boken innehåller 4 julhistorier skrivna av Nora Roberts, Sarah Morgan, Darlene Gardner och Laura Iding. 

Nora Roberts - Hem till jul
Jason har återvänt till sin barndomsstad efter att ha flytt därifrån i sin ungdom, men frågan är om hans barndomskärlek Faith finns kvar. Även om de en gång i tiden har blivit svikna av varandra så finns det känslor som behöver redas ut för att kunna gå vidare.
Betyg 5 av 5
Sarah Morgan - Julönskningar
För barnens skull återvänder Christy hem över julen, och hon hoppas även på en försoning med Alessandro men när de anländer visar han in henne till gästrummet och hon börjar tvivla på att han har några känslor kvar för henne. Men deras barn hoppas att de ska bli en familj igen så de har en egen plan på g.
 Betyg 3 av 5
Darlene Gardner - Julkyssen
Anna råkar bjuda hem sin kollega över jul, hon vet dessutom att han är ute efter hennes jobb. Anna försöker göra allt för att övertyga sin familj om att hon och Cole inte är ett par men eftersom hon inte brukar ta hem killar så vägrar de tro på henne och att Cole flirtar med henne gör inte saken bättre.
Anna erkänner för sig själv att hon är attraherad av Cole men hon skulle bara veta den riktiga anledningen till att Cole har börjat jobba som hennes marknadsassistent.
Betyg 5 av 5
Laura Iding - En ängel i julklapp
För Mitch är julen bara jobbig eftersom den påminner honom om allting som han har förlorat, nu har han flyttat för att börja om på nytt men när sjuksköterskan Dana gör allting för att sprida julstämning och kärlek på sjukhuset där han jobbar så börjar han få problem med att hålla sina känslor i styr.
Kan julens magi få Mitch att öppna sitt hjärta för kärlek igen?
Betyg 5 av 5

4 riktigt bra julstorys även om jag gärna hade haft med lite mer juliga saker, den bästa var den som Nora Roberts hade skrivit. Men det är nog eftersom i de andra var killarna väldigt stora, extremt snygga, väldigt bra på ALLT, det kändes så overkligt med dessa uppmålade karlar som inte finns. Men det är så mysigt att få läsa om kärlek så här kring jul även om kärleks storys oftast är väldigt förutsägbara. 

8 december 2012

ni minns min vinst?

Som jag vann i söndags? Den dära jätte fina virkade tomte flickan?

Titta här vad som kom i paketet två dagar senare(jag har haft kameran bortrest annars hade jag uppdaterat redan då för snacka om någon som var snabb på att skicka åt en)
Förutom tomte flickan fick jag en bok min första xs bok, den ska jag ta med nästa helg till stockholm, kan ju inte bli bättre? + värsta söta bokmärket som Ida så klart har gjort själv, snacka om att hon är duktig.

HÄR hittar ni till Idas blogg! Jag älskar hennes virkade Amigurumis :)
Det gör min dotter oxå, hon la direkt beslag på tomte flickan och nu står den i hennes bokhylla.

7 december 2012

Bokbloggsjerka 7 – 10 december

Den här veckan vill Annika veta Om det finns någon bok som man brukar återvända till på ett eller annat sätt.

Jag tror mitt svar blir Twilight, jag har läst böckerna, sett filmerna och funderar på att läsa om böckerna på originalspråk. 

Däremot när jag var yngre så läste jag om böckerna massor med gånger, nu tycker jag att det kan bli lite långtråkigt att läsa om eftersom det finns så många olästa som jag vill läsa, jag är lika dålig på att se om filmer och tv-serier.
Men jag får då även lite svårt för att läsa böcker där jag har sett filmen/serien - om det blir för tätt inpå varandra annars hinner man som tur är glömma lite detaljer så man inte stör sig allt för mycket på de olikheter som alltid finns där. 

6 december 2012

Tv-Serier [v49] del 1

Just nu hinner jag inte alls se många serie avsnitt, våran ena dator har gått sönder så nu får jag inte ha min i fred vilket innerbär mindre serie tittande :/

the Vampire Diaries s4x07
Jag tycker om den Klaus är med Caroline. Det var inte så smart av Stefan att hjälpa Jeremy på traven att börja döda vampyrer, nu behöver ju även han bli mänsklig igen och inte bara Elena. Kul för Stefan att Elena ska bo hos han och Damon och att hon är kär i Damon eller hon tror det hon är "Sired". Jag gillar Caroline mer och mer och nu längtar jag massor till Januari när jag tror jag ska läsa lite tVD böcker :)

Once upon a time s2x09
Det här var nog det bästa avsnittet på länge. Nu är Emma och Snow tillbaka i Storybrook och Cora är kvar i sagovärlden, jag hade hoppats Kapten Krok skulle bli god.

Haven s3x10
Helt klart det bästa avsnittet på länge! :) Äntligen fick man lite nya ledtrådar men rätt så äckligt med en skinner som tar på sig andras skinn.


I min brevlåda #21

Jag "råkade" göra en rätt stor bokbeställning nu när många böcker jag var sugen på var på rea + att jag har en plan för 2013 så det här blev nog sista bokbeställningen på länge. (Jag har dock kvar ett presentkort på akademibokhandeln....)

Jag beställde måndag kväll och idag vid lunch fick jag hämta ut mitt paket :) Så CDON kan verkligen skicka böcker i snabb fart, jag vet andra ställen där det kan ta veckor...
Tyvärr har jag inte min kamera hemma så fotade med telefonen vilket inte alls blev bra när den är super dålig.

Ryan Burton - Historien om Stephenie Meyer (serie album)
Sara Kadefors - Borta bäst
Belinda Bauer - Mörk jord
Nora Roberts - Hem till jul (4 jul berättelser)
Sofia Åkerman - Slutstation rättpsyk 
Sofie Hannah - Aldrig mer
Frida Arwen - Förvriden
Sara Blaedel - Aldrig mera fri
Eva Susso - Funk
Linwood Barclay - Allt för nära
                           - Morgonen hon försvann
Tana French - Till skogs
                    - Okänt offer
Eden Maguire - Arizonas bok
                      - Jonas bok
Håkan Östlundh - Jag ska fånga en ängel
                          - Dykaren

Någon som Ni har läst? Eller vill läsa? Bra? Dåligt?
Jag vill veta alla åsikter om mina nya böcker :)
Nu blir det bara en till i min brevlåda(en gammal som kommer nästa helg när jag är i stockholm) sen blir det julklappsböckerna och sen hoppas jag på väldigt få nya böcker nästa år när jag har tänkt LÄSA massor av bra böcker :) 
//[Anna]

5 december 2012

I min brevlåda #20

Jag var till grannstaden och "råkade" trilla in där det såldes begagnade böcker ;)

 Johan Theorin - Sankta Psyko (den fattades i min bokhylla även om jag redan läst den..) 
Johanna Lindbäck - En liten chock (Jag var faktiskt i Luleå där flera av Johannas böcker utspelar sig.. ;) ) 
Kate Cann - Sex veckor 
Jodi Lynn Anderson - Persikosommar (Del två står redan och väntar i oläst hyllan så nu äntligen..) 


Ethel G. Ericsson - Flickan som inte fick finnas (Verklighetsbaserad) 
Jane Elliott - Den lilla fången  (Verklighetsbaserad)
Emma Hamberg - Baddaren (Alla andra verkar ha läst denna så kanske dags för mig?) 
Anna Maxted - Gå vidare (kan behöva lite chic-lit inför nästa års utmaningar) 
Erica Spindler - Catwalk (En av mina favorit författare...) 

Lost Girl ~ säsong 1

Nu har jag sett klart säsong 1 och det börjar verkligen finnas många serier nu med fantasy som inslag, den här har vissa likheter med Supernatural fast det är två tjejer här och den ena(Bo) är en Succubus(suger energi/själar från folk) och hon letar efter sin familj och på vägen träffar hon på Kenzi som är en normal människa som dock inte stör sig på att få se hur annorlunda de onda och goda Succubus är.
Jag är så glad över att inte även det här är en vampyr, varulv serie utan det är andra övernaturliga inslag och i jakten på att få veta sanningen så är Bo och Kanzi privat detektiver.
Serien börjar väldigt försiktigt men allt eftersom får man veta mer om karaktärerna, även de olika effekterna är oftast snyggt gjorda även om det så klart ibland kan kännas för mycket.

Den här serien har fått ett bra betyg på imdb(7.7) och just nu pågår säsong 3.
Serien innehåller en hel del både drama och romantik förutom de övernaturliga.

4 december 2012

fler jultävlingar

Hos Nellon kan man vinna ett hemligt bokpaket är du intresserad av det så klickar du HÄR.

Hos AndyPandy kan man vinna 200 kronor hos Adlibris, intresserad av det så klickar du HÄR.
här ska man skriva och berätta något om julen som man gör eller har gjort, eftersom jag tidigare skrivit hur vi gjorde när jag var liten så ska jag nu berätta hur vi gör nu.

Eftersom jag sambon och dottern+hundarna bor störst och sedan så har vi en inhägnad åt hundarna på gården så är det enklast att vara här. På morgonen myser vi, fixar och donar inför att klockan 10 då kommer svärmor, svärfar + hans särbo, mina föräldrar(deras hundar), lillebror, storebror + svägerskan och deras 4(i år är det 5) barn.
Jullunchen består av gröt med kallskuret och sen har vi första klapp öppningen innan en del ska åka vidare, på umgås med andra delar av släkten. När de flesta har åkt vilar man middag för att orka med hela dagen, det gäller oss alla.
Sedan är det Kalle Anka medan jag själv står i köket och förbereder maten(oftast kvinnor i köket och ungarna med papporna) vi äter  julmiddag och sen under kvällen spelas det spel och vi öppnar lite mer klappar, fokuset ligger inte kring klapparna utan att det är så mysigt att få umgås. sen så försöker man ju se vad ALLA får man fokuserar inte på vad har JAG fått utan glädjen är att se hur glada andra kan bli över sina klappar.
Eftersom min lillebror är 12, storebrors barnen är 9,7,4,2,och nyfödd(hon skulle födas i januari föddes för tidigt och väger nu 2 kg och är 1 månad) + min 2 åriga dotter så vi har en blandad skala med ungar.
Jag älskar att min dotter får fira jul med många andra barn, än att bara vara med tråkiga vuxna som det kan bli när man är ensam barn. 

Och jag själv blir jätte glad över julklappar men det är inte nödvändigt, det är roligt att få köpa fixa och förbereda för de övriga! :) 

Tematrio - Önskelista

Veckans tematrio har även den jultema och här undras det om vilka specifika böcker vi önskar oss av tomten.
Oj det här är inte lätt, för nu ska den listan som jag skrev på jerkan minskas ner till enbart tre böcker, ska jag då ta med de två som jag vet/tror jag ska få eller inte.

1) Lars Kepler - Sandmannen (Tror jag att jag ska få)

2) Peter Rätz - 9år som undercover agent (Vet jag att jag ska få) 

3) Arne Dahl - böckerna om A-gruppen

Sen har jag själv skickat iväg årets sista bokbeställning, en stor sådan blev det *oops* men nästa år då ska jag skärpa till mig för jag kommer ha SÅ många bra böcker som jag vill läsa NU NU NU.

2 december 2012

Tv-Serier [v48] del 2

Det blir väldigt lite serier som jag hinner se på helgerna, när man ska umgås med sambon, träna hundarna, umgås med dottern + att vi nu har en del bonus barn eftersom jag blivit faster igen men till en tös född i v29 så försöker man ställa upp för de övriga barnen i den skaran. 
Sen så är det ju snart jul och då blir det mindre tid till serier, böcker och bloggande. 

Glee s4x08
Klart många är tillbaka till thanks giving avsnittet, men shit vad alla från Glee hänger på sin gamla skola. Hände väll ingenting oväntat, att Marley svimmade just under sectionals uppträdandet att Santana ser igenom de som är falska cheerleaders gillade jag skarpt för hon lär verkligen kriga för Marley nu, trodde det skulle vara Rachel som gjorde det men eftersom de ännu inte har träffats så tycker jag Santana är en starkare person att se upp till.

Greys anatomy s9x07
Haha lite roligt om April var gravid med Jackson, jag gillar att se Jackson le så där kärleksfullt, och att han verkligen vill satsa på deras så kallade förhållande, men på det sättet som April reagerade när de fick provresultatet så förstår jag verkligen att Jackson med upprörd och besviken.
 Men sen att det visade sig vara Meredith som är gravid är ju jätte roligt, det förtjänar hon och Derek verkligen efter allt de har gått igenom. Meredith är så duktig på att stötta Derek och för eller senare lyckas hon komma på hur hon kan få han att inse att han behöver hjälp med sin hand.
Christina och Owen vill ju så olika saker, det kommer aldrig bli dem igen och de är ju inte ens överens om barn frågan då känns det verkligen dömt att misslyckas. Men hon har ju ändrats medan hon var borta så det kanske borde kunna bli dem, hon kanske har ändrat på sig nog mycket för att vilja ha en familj. Men att Owen delvis är skyldig till olyckan eftersom han godkände att dra ner på kostnaderna genom att använda sig av att mindre säkert flygbolag.
Shit vad läskigt när Arizona ramlade, men hon tog det bra och verkar ha accepterat sitt framtida liv utan sitt ben och vad fint när hon lekte med Sofia på slutet.


Bellas jultävling

Om det nu är någon mer än jag som är sugen på ett hemligpaket med pocketböcker så kika in hos Bella som har en tävlinga så här första advent :)

Jag hoppas verkligen att jag vinner!! :)

Bella vill att vi ska skriva om vårat bästa julminne.
Jag har alltid älskat julen, när jag var liten så var det så underbart att ha hela familjen samlad, leta morgon paket, äta gott, öppna paket, och att hela dagen går ut på att bara mysa. Doften av riktig gran, tjuv nypa och skaka lite(på den tiden visste man ju inte vad någon skulle få, nu vet man nästan alla..) Ej att glömma alla tv traditioner kring jul, till och med uppesittar bingolotton gör julen juligare, inte heller glöggen i små koppar och att man kan äta godis nästan hela dagen utan vuxna som påpekar det ;) 
...nu x antal år senare så har jag fått en lillebror som börjar bli stor(han är 16 år yngre än mig), jag har även fått syskonbarn, sambo, egen dotter + en hel drös med hundar. Men jag har väldigt svårt att få den där stämningen som man hade som liten, bara doften av morfars pipa, farfars röst, farmors påpekande att man ska äta mer, mormors busiga leende och alla deras olika sätt att kramas.
Jag älskade julen som liten, men nu försöker jag göra julen så bra det bara går för de som nu är barn i skaran , för jag vill verkligen att de ska få känna att julafton är en speciell dag där det egentligen inte är klapparna som är bäst utan den där speciella stämningen som bara är julafton.

Jag vann :)

Nu har det här varken med böcker serier och film att göra utan Amigurumis och eftersom de inte tar någon plats i min blogg så måste jag ändå visa er alla att jag vann :)
Ida hade en tävling på sin blogg och då vann jag en tomte flicka som min dotter kommer bli överlycklig över!

Ida skickade faktiskt med ett boktips som jag tyckte lät jätte intressant, det är Tystnadens gåta av Steve Hamilton. Jag skrev direkt upp den på önskelistan :) 

Ida bloggar på madebyyou.se
och här är en bild på vinsterna - foto så klart taget av Ida
Hon har massor med fina grejer hon virkar och är jätte snäll och delar med sig av flera av sina mönster, jag har själv tänkt prov virka något!

1 december 2012

Advents paket

Jag kom på det alldeles för sent, nästa år ska jag ha en advents kalender för er och för mig, där det finns 4 hemliga paket ett för varje advent där det finns ledtrådar om boken så får man gissa och antingen om någon gissar rätt, är närmast eller om man bara ska lotta får man se nästa år(Jag vet jätte långt kvar men kom på det idag...) Och då ska jag även ha paket åt mig själv, 4 böcker som jag verkligen vill ha och gärna med vinter tema som jag får en på varje advents söndag :) 

Men som kompensation så ska jag skicka iväg årets sista bokbeställning och nästa år har jag ju lovat mig själv att ta det lite lugnare med mina bokinköp, i alla fall lugnare än i år ;) 
Gör ni något bokigt åt er själva i väntan på jultomten? 
//[Anna]

21 frågor


1. Om du för en dag fick hoppa in i en bok och leva där, vilken bok skulle du välja?
Twilight, få vara vampyr med speciella krafter och inte äta människoblod. De är snygga, framgångsrika och verkar ha väldigt mycket roligt för sig dessutom sover de aldrig, tänk vad mycke böcker man hinner läsa!

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Jodi Picoult - Allt för min syster, är jag riktigt sugen på att läsa men även en riktigt bra thriller-deckare.

3. Är det överhängande med kvinnliga eller manliga karaktärer i din bokhylla?
Det är väldigt lika!

4. Hur får du oftast boktips?`
Många gånger fastnar man för vissa författare och vill läsa mer som den har skrivit, annars är det tips av vänner, bokbloggar och genom reklam om böcker.

5. Vad är det främsta som lockar dig till att läsa en bok?
En intressant handling som berör mig på något sätt.

6. När blir en bok för lång?
När jag har läst 100 sidor utan att fastna.

7. Sämsta bok du har läst?
Anna Gavalda - Jag älskade honom

8. Vilken bok borde ALLA läsa?`
Biografier, finns massor som fler borde läsa för att få insikt i att ingenting är som det ser ut att vara.

9. Vilken genre finns det mest av i din bokhylla?
Kriminalromaner/Deckare är det flesta av!

10. Minst av?
Science fiction.

11. Måste du läsa alla böcker du påbörjar?
JA!! Men det tar tid, ibland hamnar de tillbaka i olästa hyllan igen men för eller senare ska alla läsas, även de som först inte är bra, jag kanske bara inte var på humör för den boken just då, försök 2 brukar lyckas bättre.

12. Det är filmen "Day after tomorrow" på riktigt, för att inte frysa ihjäl måste du håll liv i brasan, vilken bok offrar du först?
Bibeln eftersom jag anser att det är som en stor sagobok som många styr sitt liv efter..

13. Alien/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken bok väljer du att spara?
The hungergames trilogin eftersom det är den tjockaste boken jag har eftersom jag har alla tre delarna tillsammans.

14. Jultomten hälsar på och säger att det inte kommer bli någon mer jul om du inte skriver in dig själv i någon bok. Vilken bok vill du vara med i och vad ska du göra?
Harry Potter, få trolla lite och spela någon roll som är både god och ond :) (ta del av så mycket som möjligt)

15. Din favorit författare åker limo/skateboard/pulka förbi dig och givetvis springer du efter, vem är författaren och vad frågar du?
Astrid Lindgren skulle åka pulka förbi och jag skulle stoppa henne för att låta min dotter få åka med henne och umgås med hon en hel dag.

16. Vilken bokkaraktär hatar du mest?
Karlsson på taket, en äcklig gubbe. Jag hade jätte svårt för han som liten. Annars typ han som Lisbeth Salander tatuerar, för det finns säkert sådana personer på riktigt...

17. Om du skulle skriva en egen bok vad skulle den handla om?
Lapphundar eller hundträning tror jag. Eller en barnbok om alla min dotters påhitt.

18. Vilken typ av böcker behövs det mer av?
Biografier om ungdomars verklighet.

19. Bästa barndomsbok?
Pettson och Findus, Mio min Mio, Ronja Rövardotter, Barnen i bullerbyn osv

20. Finaste budskapet från en bok du har läst?
Att man ska bli älskad som man är och inte göra om sig för att duga i någon annans ögon.

21. Bästa bok citatet?
Oj jag kom inte på något så här på rak arm men finns ju massor :)


I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...